sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kuvankäsittely

Päätin nyt ensimmäisen kerran osallistua tähän haasteeseen, sen ollessa tarpeeksi mielenkiintoinen. Valokuvahan on valmis vasta muokattuna, ja nyt saatte kurkata mitä teen kuvalle ennen kuin se julkaistaan blogissa. Sinäkin voit osallistua haasteeseen tästä!

En blogiuran alussa muokannut kuvia lainkaan, korkeintaan saatoin rajata kuvaa. Jossain vaiheessa ymmärsin että kuvien laatu paranee muokattaessa. Enkä ollut ihan keltanokka muokkauksen kanssa, olinhan tehnyt bannereita jo pidemmän aikaa. Muokkasin kuvat gimpillä aina kevät/talveen 2014. Silloin löysin ihka uuden muokkausohjelman PhotoScapen. PhotoScape sopii semmoiseen perusmuokkaukseen ja gimppiä käytän jos haluan tehdä jotain muutakin kuin sätää värejä. 

Postauksien kuvat on "perusmuokattu" aina ja ne huomaa valkoisesta reunasta joka menee aina kuvissa. Tällätavoin erotan muokatut ja ei muokatut. PhotoScapella käytän lähes poikkeuksetta erämuokkaus toimintoa. Sillä voi muokata kerralla kaikki kuvat. Tämä on säästänyt aikaa ihan hirveästi. Tämän postauksen kuvat on kuitenkin muokattu yksitellen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Erityisesti silloin kun halutaan kuvat parhaalla tavalla muokatuiksi on helpointa muokata yksitellen ja säädellä jokaiselle kuvalle parhaat muokkaukset.
kuvan pienennys heti alkuun, käytän blogissa 830x553 pikselin kokoisia kuvia

kirkkaus ja värisäädöt tekemättä
kirkkaus ja värisäädöt tehty, yleensä katson vain mikä näyttää hyvälle missäkin kuvassa

haluan teräviä kuvia, joten täytyy terävöittää

lopuksi vielä valkoiset reunukset

ennen vs. jälkeen
ennen vs. jälkeen

hieman enemmän terävöitystä ja kontrastia kuin normaalisti

maneesikuvia joutuu valottamaan välillä reilumminkin

rakettikuvat on sitten ihan omaa luokkaansa, tästäkin olisi saanut paremman jos talo ja valot taustalla olisi muokattu pois

nykyään vähemmän rajaan kuvia, mutta joskus sitäkin tulee tehtyä

terävöityksellä ja kontrastilla saa jo paljon aikaan


Gimpillä muokkaan kuitenkin bannerit ja kuvat joita pitää muokata paremmin tai enemmän hartaudella.
ensin poistin kuvasta kloonaustyökalulla aidat

säädin valot ja varjot kohdalleen

lisäsin värikylläisyyttä 
muokkasin värisävyjä vielä

pienensin kuvan oikeaan kokoon

lopuksi pieni terävöitys ja voilá

Paljoa en harrasta kohteiden poistamista, joskus innostun kuitenkin ja teen jotain radikaalimpaakin. Alla oleva kuva on lähinnä esimerkki. En löytänyt millään hyvää taustaa joten tekaisin tuollaisen ihan nopeasti. Ei ehkä aidoimman näköinen muokkaus, mutta olen tehnyt tälläisiä ihan säälittävän vähän.


Henkilökohtaisesti pidän enemmän muokatuista kuvista, silloin näkee että halutaan vain paras esille. On turha mennä kokeeseen ja kirjottaa se vain puoliksi. Homma pitää tehdä kunnolla alusta loppuun. Muokatessa kuvan saa loistamaan ja voi yrittää saada katsojan kiinnittämään huomion tiettyyn kohtaan.
yksinkertainen versio elementtien poistamisesta
Mitä mieltä sinä olet kuvien muokkaamisesta? Onko sinulla jokin suosikki muokkausohjelma vai jätätkö kokonaan muokkaamatta?

1 kommentti:

  1. mistä latasit tämän photoscapen? itse en ainakaan mitään viruksia haluaisi, mutta vaikuttaa hyvältä sovellukselta :)

    VastaaPoista