maanantai 23. helmikuuta 2015

Valkoinen mopo

17.2 Oli jälleen tuutortunnin vuoro. Saatiin itse valita ponit ja olin itse sen verran jäljessä, että vaihtoehtoina oli Pirre ja Aladin. Yllättäen päätin ottaa ratsuksi Pirren, jolla en ollutkaan mennyt vielä. Kaksi hoitajaa olivat laittamassa ponimusta kuntoon ja annoinkin heidän laittaa sen, tiedän itsekin miten kivaa oli saada laittaa poni kuntoon, eikä tarvinnut edes taluttaa. Nappasin ponin tytöiltä ja lähdettiin maneesiin. Nousin kyytiin ja säädin jalustimet ja lähdettiin matkaan.


Alkukäyntien jälkeen kerättiin ohjat ja tehtiin pysähdyksiä omaan tahtiin uralla. Pirre oli ihan ok, pysähtyi melkein pelkällä istunnalla ja lähti pienestä pohkeesta eteen. Siirryttiin lamppurivien alle ja väistettiin toisella puolella maneesia takaosaa ulospäin ja toisella sisäänpäin. Vähän oli hakemista ja meni sinnepäin, kun en oikein saanut kunnon ohjeita mitä pitäis tehdä että Pirre väistäisi paremmin.


Alkuverkattiin ravissa tehden loivaakiemuraa ja käyntiinsiirtymisiä. Pirren ravi oli jännäntuntuinen, mutta kuitenkin tosi kiva. Loivakiemuralla sain jotenkin Pirreä pohkeiden väliin ja samalla siirtymiset paranivat. Vaihdettiin suuntaa ja toistettiin samaa tehtävää. Muutaman kerran maneesin katolta tippui lunta ja ponit saivat sydänkohtauksia. Välillä pyöräytin muutaman voltin ja niillä sain jo enemmän tuntumaa Pirreen.


Siirryttiin takaisin lamppirivien alle ja ravailtiin harjoitusravissa koko kierros, kuitenkin tehden jokaisen sivun keskelle käyntiinsiirtymisen. Osassa pysähdyksistä otin liian paljon pidätteellä ja pohje ei ollut tukena kun poni pysähtyi. Osa siirtymisistä, erityisesti lyhyillä sivuilla olevat venähtivät aivan liian pitkiksi.


Nostettiin laukkaa toisella puolella maneesia. Lauta nousi hyvin ja kunhan tajusin miten sitä pitää ratsastaa se lyhyt pätkä onnistui laukat hyvin. Piti vain muistaa tarpeeksi pitää ohjalla vastaan ja tukea jalalla. Tykkäsin pirren laukasta paljon. Toistettiin sama toiseen suuntaan ja pirre oli jälleen hyvä. Pikkuhiljaa poni esitti keräävänsä kierroksia, vaikka todellisuudessa ei se mitään hirveästi kerännyt. Laukat nousi melkoisen täsmällisesti ja tähän suuntaan laukka onnistui jo paremmin kun pääsin ponin pään sisään.Jakaannuttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Tehtiin ympyrästä salmiakkikuvio ja saatiin käyttää vain ulkoapuja kääntämiseen. Poni ei saanut asettua yhtään, ja jos asettui niin ulospäin ihan inasen verran. Aluksi jouduin taas hakemaan omia apuja kohdilleen ja epäonnistumaan. Pirre asettui välillä sisälle kun en saanut olkopohjetta läpi tarpeeksi. Kun pohkeet menivät läpi ja poni tajusi idean olivat salmiakin kulmat helppoja. Vaihdettiin salmiakki takaisin ympyräksi ja ratsastettiin siinä hetki. Pirre alkoi tulemaan tosi hyvin avuille ja oli äärettömän miellyttävä ratsastaa.

Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin sama salmiakkitehtävä toiseenkin suuntaan. Nyt kun olin tajunnut itse avut sujui tehtävä alusta asti paremmin. Vaihdettiin nopeasti takasin ympyrään ja ratsasteltiin siinä viel hetki harjoitusravissa. Täytyy myöntää Pirre tuntui tähänkin suuntaan tosi hyvältä. Kevenneltiin vielä loppuun ja käveltiin loppukäynnit. Tykkäsin pirrestä paljon ja toivottavasti saan sen vielä uudestaan joku kerta.

Harmiksi kuvia ja videota on vain alkutunnista, ulkona oli sen verran kylmä ettei kuvaajaraukka selviytynyt siitä. Luultavasti vieläkin hypotermian partaalla.Oletko sinä päässyt viimeaikoina jonkin uuden tuttavuuden kyytiin?

2 kommenttia:

  1. Ei yhtään toki tärissyt toi mun kamerakäsi videolla :'D mut kiva postaus!

    VastaaPoista