tiistai 17. helmikuuta 2015

Uljas musta

10.2 tiistaina oli tutortunti. Aluksi mun piti saada iki-ihana Aladin mutta sainkin Spiritin. Voi sitä riemun määrää, oon varma et hymyilin ikuisuuden. Spirit oli edellisellä tunnilla niin ei tarvinnut laittaa sitä kuntoon. Nousin selkään ja oli niin kotoisa tunne ettei mitään rajaa. Käveltiin ihan alkuun vapain ohjin ja pikkuhiljaa keräiltiin ne. Tehtiin pysähdyksiä ja voltteja. Spiritin käynti oli ihan ok, se olisi voinut kuitenkin olla hitusen aktiivisempi. Käynnissä Spirit oli edestä melkoisen tasainen ja teki pysähdykset pienillä avuilla. Volteilla Spirit taipui kivasti, kunhan muistin pitää ulkoavut vastassa.


Siirryttiin raviin ja tehtiin jokaisen sivun keskellä käyntiinsiirtyminen. Aluksi siirtymiset oli hieman töksähtäviä ja poni karkasi tuntumalta, pikkuhiljaa ne paranivat, kuitenkaan ihan parhaisiin siirtymisiin ei päästy ennen kuin vaihdettiin tehtävää. Tehtiin kolmikaarista, ja käyntiin siirtyminen aina keskihalkaisijan kohdalla. Lopulta mentiin keskimmäinen kaarre kokonaan käynnissä. Siirtymiset oli vähän sinnepäin, spirit karkasi tuntumalta ja käynti ei ollut tarpeeksi aktiivinen. Lopuksi saatiin kiitettävän hyviä siirtymisiä ja sain käyntiäkin ratsastettua paremmaksi.


 Jatkettiin kokouraa ravissa ja vaihdettiin suuntaa. Siirryttiin takaisin käyntiin ja tehtiin kolmikaarista tähän suuntaan käynnissä. Kun tie saatiin kuntoon, lisättiin voltit jokaiseen kaareen. Voltit levisivät heti jos aloin vain matkustelemaan ja en saanut ulkopohjetta läpi. Lisättiin sinnetänne ravipätkiä ja spirit oli melko rento, varsinkin volteilla kun sain avut ratsastatettua läpi.


Otettiin laukka mukaan tehtävään ja laukattiin kolmikaarisen ensimmäinen kaarre. Spirit nosti laukat hyvin ja antoi kiinni laukan jälkeenkin hyvin. Laukka oli ihan ok, yhdessä kaarteessa en vain ehdi ratsastamaan laukkaa niin paljon.. Liian monta liikkuvaa osaa. Tehtiin sama toiseenkin suuntaan ja tähän suuntaan oma istunta laukannostoissa kusi ihan huolella. Lähden ylävartalolla liikaa mukaan nostoon ja homma meinaa levitä. Kuitenkaan nyt siitä ei mainittu joten huomasin sen vasta jälkeenpäin videoista ja kuvista. Kolmikaarisen keskimmäinen kaarre myös jäi vähän vajaaksi joka kierroksella, kunnes viimeisellä kerralla tajusin ratsastaa.


Otettiin pienet välikäynnit ja jatkettiin. Tehtiin loiva kiemuraura, jonka keskellä voltti uralle päin. Toisella puolella maneesia mentiin puomit ja niiden keskelle käyntiinsiirtyminen. Loivakiemuraura oli mitä oli en saanut siihen oikeen mitään ja ajelin vain sen tehtävän läpi. Voltilla yritin jotain suurimmaksi osaksi epäonnistuen. Puomit ja siirtymiset meni hyvin. Laukattiin puomien yli muutaman kerran ja toisen puomin jälkeen spirit omatoimisesti siirtyi raviin vaikka kuinka yritin. Lopuksi kevenneltiin samalla tehtävällä ja Spirit oli toosi hyvän tuntuinen. Ihan paras poni! Tunti ei mennyt ihan niinkuin strömsössä, mutta poni on aina vain niin ihana ettei se haittaa yhtään!


9 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja tosi kivasti ratsastat :)

  VastaaPoista
 2. Painosi puolesta voit varmaankin mennä poneilla, mutta jalkojesi ja istuntasi kannalta olisi jo aika siirtyä hevosiin.
  Ja ne kädet taas.....Sorry, mutta harjoitus tekee mestarin. Tsemppiä ratsastuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spirit on poneista siinä rajalla, mutta en sillekkään ole mikään älyttömän pitkä.. Pienemmilläkin poneilla on tulllut mentyä. Lisäksi meidän tallilla on aika paljon poneja ja en ole hirveän halukas vaihtamaan tallia. Mä en nyt ymmärrä mikä niissä käsissä on vikana, toki ne on hieman epätasaiset ja ajoittain kannan niitä tosi huonosti, mutta eiköhän ne tässä elämässä joskus rauhoitu :)

   Poista
  2. Sinun pohkeesi vilkkuu ponin toiselta puolelta, mutta painosi puolesta varmaan voit mennä poneilla.Oman itsesi kannalta olisi hyvä pyytää niitä tallin isoimpia, niin pohkeesi asettuisivat hyvin ja ehkäpä kätesikin rauhoittuisi. Katsoppa omaa videotasi kaikessa rauhassa ja ilman mitään vaaleanpunaisia laseja, aika ajoin kätesi heiluvat ja eivät ole oikealla kohdalla.
   Voisit kokeilla mennä ilman jalustamia ja yrittää kiinnittää käsiin huomiosi. Joskus auttaa jos voi mennä pitkällä ohjilla tai jopa ilman ohjia(tosin liinassa juoksutettuna) ja keskittyä kantamaan kätensä sekä pitämään ne hiljaa.
   Mielikuva-harjoitus siitä, että sinä olisit ratsu, jota joku vemputtaa ja vatkaa voi myös auttaa hillitsemään kätesi. Joskus taas auttaa, jos löytää ponin/hepan jolla on todella helppo istua ja voi vaan keskittyä niihin omiin pieniin virheisiin.
   Pienimmillä poneilla en todellakaan sinuna menisi ellet sitten halua kehittää vääränlaista istuntaa. Ponin/hevosen on oltava sopivan kokoinen eikä mikään shettis vaan sen takia, että sattuu niistä pitämään ja jos tippuu, niin tippuua ainakin turvallisesti.
   Ymmärrän, että ei ole helppoa vaihtaa lempitalliaan toiseen, mutta joskus on vaan huomattava ja ymmärrettävä, että on kasvanut liian isoksi poneille. Varmaan mukavia talleja löytyy, mutta jos jatkat Viikissä, niin pyydä hiukka isompia ratsuja oman itsesi takia.
   Tsemppiä ja lisää treeniä, kyllä se siitä. Välillä vierailu toisella tallilla ja toisen open pitämällä tunnilla saa myös huomaamaan omat virheet sekä korjaamaan ne. Try it.!

   Poista
  3. Joo tiedän että käteni elävät vähän omaa elämää mutta yritän parantaa niitä joka tunti, ja koska ratsu vaihtuu ei se ole aina niin helppoa. Mun istunta ei nyt kuitenkaan hengenvaarallisesti kärsi että menen välillä pienemmillä poneilla ja voi olla että tässä nyt toivonkin isompia poneja, aika näyttää. Tarkoituksena olisi jokupäivä mennä jonnekkin muulle tallille mutta kunhan keksitään hyvä talli niin voisin käydäkkin tunnilla. Viikki vain on harrastuspaikkana paras ja sinne on erittäin hyvät kulkuyhteydet joten en sen takia mielelläni tallista luovu.

   Poista
 3. Teillä meni tosi kivasti, mua vaan häiritsee et miten pystyit ratsastaa hupparilla :Dd hei ja kiva postaus muutenki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhah ei siel ollu ees kylmä :D Ja tacktack netta ;)

   Poista
 4. Suosittelen Keskustallia ja Maija Pakarisen tunteja tai Tuomarikylän Tina Schoultzin tunteja, molemmat tosi rautanaisia opettamaan.

  VastaaPoista