torstai 8. elokuuta 2013

Relanderin ponitallin ykköset 23.6-28.6.13

Tässä teille kauan odotettu leiripostaus. Varoitan jo nyt että koska toivottiin isoa leiripostausta, niin täähän on sitten iso ;)

Sunnuntai 23. kesäkuuta

Tultiin Relanderin ponitallille n.19.00. Oltiin viimeiset leiriläiset ja saatiin päätyhuone jonka lotta oli meille varannu. Kannettiin meidän miljoonat kassit huoneeseen. Leirin iltaohjelman pitäjät piti meille jotain tutustumisleikkejä. Oli hedelmäsalaattia, nimileikkiä, krokotiilin häntää ja kaikista paras hevosenkegän varastus - höystettynä vesi-ilmapalloilla. Kun saatiin esteet ja ilmapallot pois kentältä mentiin kahvioon. Myöhemmin illalla syötiin iltapalaa ja kävin suihkussa.Maanantai 24. kesäkuuta

Heräsin ennen kuutta jo, nousin kuitenki vasta seittemältä kun hiljaisuus loppui. Puin vaatteet ja tein aamurutiinit, olin valmiina kaheksalta aamupalalle. Syömisen jälkeen jakaannuttiin ryhmiin ja kerrottiin itsestämme (nimi, ratsastuskokemus, yms). Mentiin pituusjärjestykseen ja olin aika hännillä. Olin kuitenki ajatellu et Bilou olis hyvä hoitsu, no Bilou ja Frisio ei ollu meidän leirillä yskän takia. En tienny yhtään ketä toivoisin ja sain kuitenkin Royalin hoitsuks. Royal on 6-vuotias new forest ruuna, RP - Royal Picador.

Royal♥
Lähdettiin hakemaan poneja laitumelta. Suitset päähän ja sitten odoteltiin että joku tulee punttaamaan. Pääsin selkään niin R vähän säikähti kun jouduin liian taakse ja meinas ottaa hatkat. Poni kuitenki rauhottu ja kaikki oli hyvin. Ratsastettiin siis laitumelta pois ja Royal heilutteli päätä ötököiden takia. Perillä hoidettiin hoitsut superhuolella koska ne oli ollu laitumella hetken. Olin ryhmä II'sessa joten tunti alko myöhemmin. Ekan ryhmän tunnin aikana katottiin pintelit ja suojat + putsattiin kupit. Laitoin Royalin kuntoon myös.

Ekan tunnin kaikki meni hoitsuillansa. Kiristelin vyön ja laitoin jalustimet. Alussa Royal heitteli päätä, mutta sitte kun aloin ratsastaa loppu pään heittely. Alkukävelyttein jälkee verkattiin kolmikaarisella kiemurauralla ja tehtiin siirtymisiä. Tehtiin muutamat askeleen pidennykset. Tunnin pääaiheena oli asetus. Keskihalkasijaa pitkin käynnissä asetettuna oikealle tai vasemmalle, keskihalkaisijan keskellä voltii asetuksen suuntaan ja voltin jälkeen harjoitusraviin. Royal asettu tosi hyvin ja alko hakemaan muotoa.

Siirryttiin pääty-ympyrälle ja laukattiin siinä. Keskihalkasijalt nostetaan laukka ja latketaan lyhyen sivun loppuun. Eka laukat meni miten meni, en tienny miten ratsastaa tota ponia. Kuitenkin pärjättiin hyvin loppujenlopuks. Toinen ympyrä laukkas sitten ja omalla ympyrällä tehtiin ravi-käynti siirtymisiä. Royal tuntu tosi mukavalle ja sen ravi oli kanssa aika kiva. Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin samalla lailla kuin toiseenkin suuntaan. Vielä ympyrällä loppuverkattiin ja R näytti ja tuntu mukavalle. Alas selästä ja poni pois.

Mentiin syömään ja saatiin olla rauhassa ihan pikku hetki. Kohta alkoiki teoria jossa oli ajoa. Päätettiin Siirin kanssa ottaa Taneli. Ajaminen oli hauskaa puuhaa ja ekalla kierroksella keilailin aika paljon tötsiä, toisella kierroksellaei kaatunu yhtään. :) Auteltiin ponien kuntoon laitossa ja käytiin kantamassa esteet kentälle. Kuvasin tuntia hetken, kunnes menin laittamaan Royalin kuntoon.


Tunnilla mentiin puomeja ja jumppista. Verkattiin alussa puomeilla ja sitte alettiin tulemaan jumppista. Ensin vaan oli yks ristikko muut oli vielä puomina. Royal meinas kieltää muttei kieltäny. Pikkuhiljaa koko jumppis oli kasassa ja hypättiin sitä. Täyty muistaa istua satulassa aina ekaan hyppyyn asti ettei R vaan kiellä. Kuitenkin niin nuoreks se käyttäyty tosi hyvin. Osa hypyistä oli tosi hyviä ja osa ei ihan niin hyviä. Loppuverkattiin ja poni talliin, hoidettiin ja vietiin laitumelle.


Käytiin syömässä ja sitten alkokin iltaohjelma. Ensin alettiin lännen nopeinta ja meillä oli tietovisa. Sekä sen jälkeen kauan odotettu leirikaste. Kentälle oli rakennettu rata joka suoritettiin ja tottakai muutaman kerran. Lähdettiin uimaan, ja mentiin vaatteet päällä koska laiskuus iski. Tultiin kämpille takas ja mentiin iltapalalle. Illalla vielä suihkussa ja turinoitiin tarinatuokiossa.

Tiistai 25. kesäkuuta

Herättiin seittemältä ja tehtiin aamurutiinit. Kaheksalta oli aamupala ja lähdettiin sen jälkeen hakemaan poneja laitsalta. Alotin harjaamaan Royalia mutta kengittäjä nappaskin sen kengitettäväks, joten harjailin Peppiä Siirin kanssa. Myöhemmin Senniä Sohvin kanssa. Lista tuli ja sain Qvistin leikkitunnille. Ja koska oli leikkitunti menin ilman satulaa.

 Nousin selkään niin Qvist vetää parit pukit. Käveltiin vapain ohjin, kerättiin ohjat ja ravailtiin pitkät sivut. Ensin alettiin Maa-meri-taivas leikkiä ja pudottiin aika nopeesti pois pelistä. Alettiin myös hippaa. Hypättiin kavalettia ja ekalla kerralla en saanu Qvistiä laukkaamaan mutta muilla kerroilla se onnistu. Muutaman kerran Q veti jotkut olemattomat pikkupukit. Tän jälkeen alettiin viestiä. Meidän joukkue hävis tavallisen viestin mutta kaks muuta viestiä voitettiin (kädet ristissä ja silmät kiinni). Ja vielä loppukäynnit.Laitoin Qvistin pois ja menin kuvaamaan tuntia. Autoin tunnin jälkeen että päästään syömään. Ruuan jälkeen oli teoriaa jossame juoksutettiin Pähkinää. Mentiin laittamaan hevosia kuntoon ja mulla oli Gloxie. Onneks sain apua pinteleiden laittamiseen muuten siinä olis menny ikuisuus. Meidät oli ns. uudelleen jaettu kolmeen eri ryhmään ja meidän ryhmä oli ekana. Tunnilla oli esteitä, askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä suhteutetulla.

Gloxie oli iso ja veti pää pitkällä. En vaan osaa ratsastaa isoilla hevosilla.Lopuks mentiin pientä rataa ja eka mentiin suhteutettu jonka pystyt oli 60cm, okseri 50cm ja lopuks suhteutettu uudestaan toisesta suunnasta. Suhteutetun välit piti mennä 5 askeleella, ja kun uudestaan tultiin niin 4 askeleella. En saanu pidätettyä Gloxieta tarpeeks joten tultiin eka suhteutettu 4 askeleella ja toisesta suunnasta sain mahtumaan sen 5 askelta. Loppuverkka ja poni talliin. Laitoin sen pois ja vaihdoin siirin kanssa niin että pääsen viemään Royalin laitsalle.

Kuvailin molemmat tunnit vielä ja sitten oli ruoka. Iltaohjelmana oli kirsin saunamökki. Vaihdettiin uikkarit ja uitiin ja saunottiin hyvä tovi. Iltapala syötiin siellä kans ja kaikille tehtiin lappu missä luki oma nimi ja kaikki kirjotti jotain positiivista siihen. Lopuks ahtauduttiin takas autoon ja kämpille takas. Pääsin ekana suihkuun ja loppuilta meni jutustellessa.

Keskiviikko 26. kesäkuuta

Heräiltiin taas seittemältä ja tehtiin aamurutiinit. Kasilta aamupala ja haettiin ponit. Hoidettiin hoitsut ja lista tuli. Eka tunti oli maasto jonne sain Frision. Laitoin Frision kuntoon ja noustiin kentällä selkään. Lähdettiin maastoon ja käveltiin suurin osa matkasta. Tosin ravailtiin muutama pätkä. Laukattiin ns. hiekka-alueella j lähdettiin takasin päin. Frisio oli ihan kiva, ehkä liiän jutky mun makuun. Tallissa laitoin Friisin pois.
Frisio (anteeks laatu)

Menin pesemään Royalin satulan ja samalla autoin muita. Autoin laittamaan ponit pois ja mentiin syömään. Teoriassa oli hevosen terveydestä. Lopuks oli vähän käytäntöä Tompalla. Eli haavan sidontaa, kuumeen mittausta yms.

Tokalla tunnilla oli Jussin koulutunti. Laitoin ponin kuntoon ja kentälle. Tunnin aiheena oli tuntuma ja alotettiin vapain ohjin pistämällä ponit kävelemään kunnolla selän läpi. Keräiltiin ohjat ja tehtiin ravi-käynti siirtymisiä. Siirtymisten jälkeen pidettiin välikäynnit. Seuraava tehtävä oli kääntää radan poikki ja seis keskihalkaisijalla. Pysähdyksen jälkeen peruutettiin ja siirryttiin suoraan raviin. Alussa peruutukset oli hitaita mutta viimeset oli tosi hyviä! Alotettiin laukkaamaan niin että lyhyet sivut pientä käyntiä ja kulmasta laukka. Lopuks otettiin temmon muutoksia pääty-ympyrällä. Royal ravas kivasti selän läpi ja anto periks niskasta tosi hyvin. Loppukäynnit ja ponin pois laitto.
Ainoo kuva tunnilta

Kävin viemässä sen laitsalle jonka jälkeen mentiin grillikatokselle syömään ruuat ja letut. Kummitustarinoitiin ja juteltiin loppuilta.

Torstai 27. kesäkuuta

Herättiin seittemältä ja taas kaikki aamurutiinit, sekä aamupala. Haettiin ponit sisälle ja harjattiin hoitsut. Saatiin tietää ratsut ja sain Biloun. Laitoin sen kuntoon ja kentälle. 

Perus alkuverkat ensin ja tunnin aiheena oli tänään avotaivutus. Aluks asetettiin ponia (tässä tapauksessa hevosta) sisälle. Tarpeeks kun sitä tehtiin alettiin tekemään avoa aina pitkällä sivulla. Kulmaan voltti, avoa, suoristus ja pitkän sivun jälkeen laukka. Oikeelle B oli vähän parempi kuin vasemmalle. Jalka seikkaili ihan liian edessä, mutta vähän sain sitä taaksepäin. Musta tuntuu että toi ongelma tulee esiin vain hevosilla?! Poneilla se ei oo niin huomattava. Jos ei mun säätöä lakseta Bilou oli ihana. Loppuravailtiin ympyrällä ja hevonen talliin ja pois laitto.Kuvailin hetken tuntia ja menin pesemään Royalin suitset. Autoin taas tallissa laittamaan poneja pois. Käytiin syömässä ja sen jälkeen oli teoriaa, jossa käsiteltiin hevosen käyttäytymistä. Teorian jälkeen oli tunti. Sain Pican sille tunnille. Laitoin ponin kuntoon ja marssittiin kentälle.

Tunnin pääasia oli rataharjotus. Ensin verkattiin ravissa ja tehtiin tempon muutoksia. Hypättiin muutamat verkkahypyt ja kerrattiin rata. Pica tahmaili radalla vähän, muuten meni ihan jees. Tai mä tuuppasin liikaa välillä muuten ihan jees :) Kuvasin muitten tuntia ja kannoin esteitä pois kentältä.

Lähettiin syömään jonka jälkeen oli 5 tuntia vapaa-aikaa. Käytettiin se puhumiseen, leirikirjan tekoon, pullonpyöritykseen, sun muuhun järkevään... Ysiltä oli iltapala. Iltapalan jälkeen tuli listat yömaastoon ja siinä komeili ihan paras poni.. Royal. Haettiin ponit laitumelta kun ukkonen lähesty. Laiteltiin poneja kuntoon ja siinä mietittiin että lähetäänkö vai ei.

 Onneks ukkonen lähti pois, sade tosin ei lähteny. Noustiin selkään kentällä ja lähdettiin maastoon. Tälläkertaa mentiin eri maastoon kun päivätunnilla. Meidän edessä oli Presto joka säikähti lintua joten Royalkin säikähti ja ehdin jo miettiä miten lennän kovaan maahan. No hyvin meni kuitenkin. Ravattiin parit pätkät ja laukattiin yks suora. Royal ei viskonu pahasti päätä onneks. Takasin tallille ja poni pois ja laitsalle. Äkkiä kämpille ja suihkuun.. Ja illan lopuks tuunattiin vielä vähän leirikirjaa.

Perjantai 28. kesäkuuta

Viimesenä aamuna saatiin nukkua tunnin myöhempään koska aamupala olisi vasta ysiltä. Aamurutiini ja viimeinen aamupala. Kisalista tuli ja sain Pican niihin kisoihin. Mentiin rakentamaan rataa ja samalla opeteltiin se. Hain Pican laitsalta ja aloin laittamaan sitä kuntoon saanan kanssa. Harjattiin sitä 45 minuuttia ja alotettiin letittäminen. Ei saatu letitystä ihan valmiiks koska piti lähteä syömään. Eka verkkaryhmä laitto ponit kuntoon ja samalla laitettiin letit loppuun picalle. Niistä sykeröistä tuli rumimmat ikinä!:D Menin auttamaan ja kuvaamaan ekaa ryhmää. Tokassa ryhmässä olin puominnostajana.


Kolmannessa verkassa olin ite. Laitoin Pican heti liikkeelle kunnolla ja se liikku aika hyvin. Verkkasin ympyröillä ja temponlisäyksillä. Otettiin muutamat verkkahypyt. Olin heti tokana lähtölistassa. Yritin radalla ratsastaa mahdollisimman hyvät tiet, vaikka osa teistä kusas..Pica oli vähän hidas/tahmee ja ite tuuppasin iha hirveesti. Maaliin päästiin kuitenkin ilman virhepisteitä ja aika hyvällä ajalla 1.19. Loput hyppäs ja kaartoon vaan. Laitoin Pican pois ja oli palkintojen jako. Tulin kuitenkin neljänneks ja olin super tyytyväinen. :)
dem sykeröt :3 Käytiin syömässä ja juomassa loppumehut ja mehujäät talolla. Sitte tuli se kamalin osuus pakkaaminen ja hyvästien sanominen. Oltiin viimeiset lähtijät leiriltä. Ehdottomasti ihanin viikko ja vaikka en tuntenukkaa oikeestaan ketään (serkut) kaikista tuli mulle ihan hirveen tärkeitä ♥ Ens vuonna me mennään uudestaa kaikki ja toivottavasti sillonkin on yhtä hauskaa!Mitäs mieltä olitte tälläisestä hirveen pitkästä postauksesta?

//Ida

6 kommenttia:

  1. tosi kiva taaa, en vaa jaksanu lukee, ku nyt ei tee mieli, mut luen myöhemmin. Katoin kyl kuvat ja videot, ja varsinki toi video oli ihan sika hieno. :)!!

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ! Ja oli varmasti kiva leiri ;)

    VastaaPoista