lauantai 17. elokuuta 2013

Musta vähän tuntuu et toi on ruuna..!

Eilen suuntasin koulun jälkeen kotiin ja sitten tallille. Kävin tallissa nopeesti kattomassa listat ja siellä olikin yllätysyllätys Ida - Waltteri. Menin mökkiin viemään tavarat ja näin. Lähin käymään tallissa Wilman kaa ja se kerto et oli tullu kaks uutta ponia. Olin vaan et miks mä en huomannu?! Koska Hertta on Hemulin karsinassa ja se on saman värinen ku Hemuli. Ruuti taas oli Javen(/Iitun) entisessä karsinassa.. Vaihdoin sitte vaatteet ja menin hetkeks takasin mökkiin. Mentiin talliin laittamaan poneja kuntoon ja laitoin Allun. Alussa se ei meinannu käyttäytyä, mutta loppujen lopuks käyttäyty hyvin. Talutin Sunnyä, Niittaa ja Attea alkeistunnilla, tosin enimmäkseen Sunnyä. Laitettiin ponit pois ja hain omat kamat mökistä.
Ruuti & Uni

Hertta joka on siis ruuna

Lähdettiin taluttamaan Herttaa ja Ruutia. Otin Ruudin. Poika käyttäyty ihan hyvin, välillä tosin tuuppi mua ja oli sulonen. Talutettiin maneesissa ja hetki kentällä ja taas maneesissa, viimesten kierrosten aikana Ruuti ei enään ollu kovin halukas kävelemään. Talliin ja suitset pois päästä ja ryntäsin kentälle laittamaan kypärää päähän ja hupparia pois. Tunti alko vähän myöhässä, tosin meitä oli tunnilla vaan 4. Ja meitä on luultavasti 3 tai 4 vakkarina :D
Hertta

RuutiAlukäynnit ihan normaalisti ja niitten jälkeen tultiin joka kulmaan 10m voltit ja myös pitkänsivun keskelle samanlaiset. Waltteri oli ihan ookoo. Mun piti muistaa ottaa ulkopohkeella myös se ulkolapa mukaan, joka välillä onnistui hyvin. Otettiin avotaivutusta mukaan ja se ei onnistunu iha niin hyvin.. tai tulihan sieltä muutamat hyvät pätkät, enimmäkseen mä säädin jotain omaa. Ravailtiin hetki uralla kunnes siirryttiin pääty-ympyröille.Ympyrällä tehtiin ravi-käynti siirtymisiä. W oli aika hidas raviin siirtyessä enkä saanu kovinkaan montaa vahvaa siirtymistä. Tehtiin lyhyelle sivulle voltti käynnissä ja laukkaa ympyrä. Nostot onnistu aika hyvin, muutama huono tuli kun en saanu sisäpohjetta tarpeeks läpi. Vaihdettiin suuntaa ja otettiin siirtymiset tähänkin suuntaan. Edelleen ne oli vähän huonoja mutta ei voi mitään. Tehtiin samaa laukkatehtävää tähänkin suuntaan ja nostot oli taas hyviä suurimmaks osaks.

Otettiin välikäynnit ja samalla jalustimet pois. Mentiin taas pääty-ympyröille ja otettiin taas siirtymisiä, ja pienennettiin ja suurennettiin ympyrää. Waltteri kuunteli kivasti ja ravas rennosti joitain pätkiä. Omalta kohalta pitää muistaa pitää pohkeet kiinni ja päästää vähän kauemmin sisäohjasta. Jalustimet jalkaan ja kevyet loppuravit. Waltteri oli vikoilla ympyröillä oikeen hyvä, kunhan muistin vaan ulkoavut. Loppukäynnit ja poni talliin.
Loppuajan tein sitä sun tätä ja lähdin kotiin. Oli oikein mukava päivä :)


Muistettavaa:
-Pohkeet kiinni vaikka kuinka laiskottais
-Ulkoavut
-Sisäohjalla päästetään pari sekunttia
-Katse ylös, vaikka niitä korvia onkin mukava vahtia

//Ida

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja aikasta hotteja noi kuvat mun osalta! ;) <3

  VastaaPoista
 2. Äää tosi kiva postaus ja ihania kuvia :) !!

  VastaaPoista
 3. missä karsinassa hemuli on vai onko se muuttanu pois ? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemuli muutti sinne yksäritalliin :)

   Poista
  2. onko hemuli vielä ratsatsuskoulussa ja tuntikäytössä vai jonkun omana/ylläpidossa? :o

   Poista
  3. Se on vielä ihan normisti ratsastuskoulussa ja tuntikäytössä :)

   Poista
 4. Millon tulee bannerikisan tulokset? :)

  VastaaPoista