lauantai 7. helmikuuta 2015

Takaisin lähtöruutuun

... viekas jääräpää tunnettu myös nimellä Aladin. Tunti ei ollut lähellä hyvää, mutta ei se ollut ihan pohjanoteerauskaan. Aina olisi voinut mennä paremmin tai sitten tuhat kertaa huonommin. Tunnista selvittiin ihan kunnialla vaikka alkutunnin hiusten halkomisen lomasta ajattelin että tää meni sitten ihan reisille. Lopputunnista totesin taas oppineeni jotain ja ehkä olin saanut muutamat avutkin oikeaan osoitteeseen.

Alkukäyntien ja käynnin tahdin löytymisen jälkeen otettiin ohjat käteen. Vapailla ohjilla Aladin käveli tosi hyvin ja aktiivisesti. Ohjat kädessä poni jännittyi ja lyhensi käyntiä. Vähän jos yritti taivuttaa kulmassa niin poni pisti ihan kunnolla hanttiin. Aloitettiin ihan loivalla käyntiväistöllä tötterölle. Aladin väisti hieman vaisusti, kuitenkin pikkuhiljaa alkoi reagoimaan paremmin. Toisella pitkälläsivulla vasemmalle väistettäessä Aladin meni niin monelle mutkalle etten edes uskalla laskea. Välillä vaihdoin raipan puolta, jotta poni herkistyisi molemmista kyljistään.


Tehtiin samaa väistötehtävää kevyessä ravissa. Ihan liiat monet väistöt Aladin juoksi alta ja pohkeet ei mennyt läpi. Taidettiin saada pitkän vääntämisen jälkeen jokunen hyvä väistö, tai edes askel. Jatkettiin suoraauraa ja istuttiin alas harjoitusraviin. Tarkoituksena oli saada hyvät kulmat tehtyä. Aladin kipitti liian kovaa tai sitten ravasin niin hidasta ravia että meinasi siirtyä käyntiin. Siinä sitten asetin open ohjeiden mukaan ulos ja tauvutin kulmat huolellisesti. Siihen sitten Kati vain sanoi hetken vääntämisen ja tuhansien maiskuttelujen jälkeen; "Sä teet kyllä kaiken ihan oikein, mutta toi poni vain on niin jääräpää..". Käänsin sitten lopulta voltille ja siinähän se poni tajusi että mitä oltiin haettu kokoajan. Tein lisäksi vielä käyntivoltin ja vapaat ohjat.

"Sä teet kyllä kaiken ihan oikein, mutta toi poni vain on niiin jääräpää.."

Välikäyntien jälkeen mentiin toinen pitkäsivu uran sisäpuolella. Linjalle oli laitettu neljä tötteröä merkitsemään laukannostokohtaa. Ei me heti aluksi kuitenkaan laukattu. Siirrettin linjan aikana takaosaa muutaman kerran. Aladin siirti takaosaa tosi hyvin. Lisättiin laukat mukaan ja siitähän se poni riemastui! Ensimmäiset nostot oli ihan rauhallisia, kunnes poni alkoi ennakoimaan ja kiemurtelemaan enne kuin ehdin väistättää edes. Näin jälkeenpäin katsottuna istun hieman liian etukenossa noston aikana, eli yksi korjattava asia lisää. Aladin oli nostoissa kuitenkin mukavan aktiivinen, ja vaikka laukkakin oli aktiivinen sitä joutui kuitenkin ratsastamaan eteenpäin kokoajan.
poni hanskassa ja hanskat hukassa xd
Laukattiin vielä jokainen kertaalleen iso keskiympyrä. Aladin nosti väärän laukan niin laukattiin kaksi ympyrää. Laukka oli kuitenkin tosi miellyttävää ja energistä. Loppuraveissa poni oli ihan ok. Se antoi pätkittäin periksi, mutta oli kuitenkin semi-epätasainen edestä. Eikä se kipittänyt ihan hirveesti lopussa. Loppukäynnit ja kiitokset ponille. Enköhän oppinut jotain vaikka ei ollut miellyttävin poni alla.ei pistänyt toki vastaan yhtään 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti