tiistai 3. helmikuuta 2015

Sotanorsu heittää perää6.1 Listassa luki iki-ihana Aladin, mutta vaihdettiin poneja Ninan kanssa niin että mulla olisi Ramona. Aluksi haluttiin mahdollisimmman aktiivinen käynti ilman kipitystä tai alta juoksemista. Ohjien keräämisen jälkeen tuli säilyttää laadukas käynti ja tehdä erittäin huolelliset kulmat. Ramonan kanssa piti pitää aktiivisuudesta huolta, muuten käynti meni hyvin. Tarkoituksena oli ratsastaa mahdollisimman paljon ulkoavuilla. Mulla oli vähän hakusessa välillä ne ulkoavut, kulmat kuitenkin paranivat heti kun sain ulkoavutkin kunnolla läpi. Kun asiat onnistui käynnissä siirryttiin ravaamaan pitkät ja lyhyet sivut, mutta kulman edelleen käynnissä. Aluksi siirtymisissä Pötikkä oli edestä hieman epätasainen, mutta kun saatiin enemmän siirtymisiä alle alkoi se paranemaan huomattavasti.


Siirryttiin ravaamaan koko uralle ja tehtiin pienimuotoinen alkuverkka kevyessä ravissa. Pötikkä lämpesi hitaasti mutta varmasti. Verkan jälkeen käännettii keskihalkaisijalle ja tehtiin voltti vasemmalle. Tarkoituksena oli saada taivuteltua voltilla ja ennen ja jälkeen piti olla mahdollisimman suora poni. Ramona pysyi suorana ihan hyvin ja taipui voltillakin hyvin kun muistin pitää omat avut kasassa.


Tunnin "pää"tehtävänä oli keskihalkaisijalta oikealla käännetyt voltit, joita oli kaksi kappaletta. Piti muistaa suoristaa ennen ja jälkeen voltin, sekä pitää ne ulkoavut. Välillä poni ajautui liian lähelle merkkipuomia kun en ollut tarpeeksi hereillä apujen kanssa. Ajoittain keskihalkaisijakin muutti kohtaansa, vain sen takia ettei ulkopohje ollut vastassa voltin jälkeen. Ramona ravasi pätkiä tosi kivasti, kuitenkin kylmyys rokotti ratsastajan kykenemistä ja en onnistunut säilyttämään sitä kokoaikaa.
Lisättiin tehtävään laukkaa. Ensimmäinen voltti ravissa, jonka jälkeen laukka. Laukka nousi ihan hyvin ensimmäisellä kerralla, voltilla Ramona taisi heittää kerran perää kun kosketin raipalla. Raviin poni siirtyi hyvin. Silläaikaa kun muut laukkasivat tein uralla siiirtymisiä. Toisella laukkakerralla laukka nousi paremmin ja jälleen voltilla perä lensi, huomaatte videolla kyseisen tapahtuman. Laukkasin toisenkin ympyrän ja se oli parempi jo. Omat ulkoapuni ovat vähän heikot ja tarvitsisin hieman reagoimisnopeutta. Eiköhän tämä tästä kuitenkin. Loppuverkat vielä ja lopuksi taidettiin mennä taas hetki pitkillä ohjilla.
Ramona oli ihan huippukiva. Toivottavasti saisin mennä sillä paljon niin voisin saada itselleni hieman reaktionopeutta, olen ihan hirveän hidas reagoimaan yleensä. Huomasitte varmaan myös kuinka kerroin jatkuvasti mun pissaavista ulkoavuista, nekin pitää saada kuntoon mahdollisimman pian. Onhan tässä kuitenkin koko kevät aikaa.


4 kommenttia:

  1. Sä meet pötikäll niiiiin hyvin!!! :D

    VastaaPoista
  2. Oot kyl kehittyny tosi paljon, oon sun blogias seuraillu ainaki päälle vuoden, hienolta näyttää :) Nii ja ratsastat tosi siististi kans!

    VastaaPoista