torstai 5. helmikuuta 2015

Sotanorsu hallussa?

13. päivä en päässyt tunnille, olin koko viikon kotona sairaana. 20.1 Raahauduin suoraan koulusta tallille ja meillä alkoi ponikerho Alman kanssa. 

Tämän tunnin urheana ratsuna toimi jälleen Ramona, joka oli laitettu listassa jopa mulle. Heti ensimmäiseksi katsottiin käynti kuntoon. Ramonan käynti oli oikein kiva heti alusta asti. Siirrettiin yllättävän nopeasti raviin ja alettiin tehdä keskiympyrää. Aluksi mahdollisimman suoralla hevosella tie selväksi, ja kääntäminen lähinnä ulkoavuilla. Katseella ja ulkopohkeella sain ramonan käännettyä hyvin.


Kun hevonen kääntyi hyvin sai alkaa asettaa sitä kaarteen suuntaan. Ramona oli pehmeä ja asettui hyvin. Lisättiin aina puomien kohdalle puolipidäte, ponissa piti tapahtua jokin muutos. Aluksi otin hieman liikaa sisältä, mutta sitten tajusinkin että se pitää ottaa sillä ulko-ohjalla. Samalla pitäisi ratsastaa eteenpäinkin. Muutaman hetken olin aivan liian hidas reagoimaan jälleen, lopulta löysin tarvittavat avut ja ramona reagoi hyvin. Tehtiin sama myöskin toiseen suuntaan, jolloin Ramona oli jo parempi.


Tehtiin samaa tehtävää kuin edellisellä tunnilla, eli käännettiin keskihalkaisijalle ja kaksi volttia. Sain muistuttaa itseäni kokoajan ulkoavuista, ja onnistuin lopulta pitämään ne edes jotenkin hallinnassa. Toisen voltin jälkeen pötikkä yritti kiemurrella jotain ja vahingossa sallinkin sen tehdä niin muutaman kerran koska en ehtinyt reagoimaan siihen tarpeeksi nopeasti. Kolmannella kerralla sain sisäpohkeel läpi ja se lopetti kiemurtelun heti. Lisättiin laukka viimeiseen volttiin. Ramona nosti laukat tosi hyvin ja saatiin yhtenäiset laukat ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta. Tälläkertaakaan perä ei tainnut hirveästi lentää. Loppuraveissa taas pitkät ohjat ja taputukset ponille.
Saa nähdä mikä poni iskee ensi tunnille. Toivottavasti Ramona, se on kuitenkin kivan kokoinen ja älyttömän kiva ratsastaa, sekä äärettömän rehellinen pikkuheppa!

2 kommenttia: