keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Miten tää toimii?


17.2 Omalle tunnille sain Iken. Ikke on vuoden alussa tullut ja nyt sillä oli kunto jo kasvanut paljon verrattuna siihen kun se tuli. En ollut aikaisemmin mennytkään Ikellä ja olin nähnyt sen kerran aikaisemmin tunnilla. Poni oli vähän häslä hoitaessa ja en ihastunut siihen siinä vaiheessa oikeastaan. Selkään päästyä tuntui poni aikalaisen mukavan kokoiselta ja satulakin oli jees.


Alkukäyntien jälkeen kännettiin pituushalkaisijalle. Aluksi mentiin ihan vain suoraan ja käännettiin jompaan kumpaan suuntaan. Alettiin väistää takapäätä omavalintaiseen suuntaan ja käännettiin jälleen oikealle tai vasemmalle. Meillä Iken kanssa meni väistöt vähän niin ja näin. Yritin saada jotain askelia, mutta montaa hyvää askelta ei tullut. En tiedä olenko minä vain ihan toivoton vai onko Ikke ehkä vähän jäärä väistöissä. Luultavasti en vain osannut antaa tarpeeksi selkeitä apuja ja vaadin vähän liikaa. No jotain sinnepäin askelia tuli ja ponille vain kiitoksia.


Jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Siirryttiin kevyeeseen raviin ja ravailtiin siinä ympyrällä. Meidän vauhti vaihteli Iken kanssa ja tahtikin katosi ajoittain. Pikkuhiljaa hyvä ravi löytyi, mutta Ikke oli edestä tosi epätasainen. Alkuravien jälkeen siirryttiin takaisin käyntiin ja haluttiin normaali ympyrä kuntoon, tämän jälkeen alettiin tekemään neliötä. Jokainen kulma piti kuvitella "kärrykulmaksi" eli poni ei asettunut vaan kääntyi suorana kohti seuraavaa kulmaa. Aluksi oli todella paljon hakemista, mutta muutamat tosi hyvät kulmat saatiin lopuksi.


Istuttiin harjoitusraviin ja tehtiin tavallisia ympyränkaaria ja kärrykulmia. Viimeistään tässä vaiheessa tapahtui jotain kun Ikke ei suostunut olemaan ollenkaan tuntumalla vaan juoksi sitä karkuun. Heti kun aloin keventämään me molemmat rentouduttiin ja Ikke tasottui vähän edestä. Siinä lyhensin ohjat sitten äärettömän lyhyeksi (tai ainakin siltä se tuntui) ja yritin pitää tasaista tuntumaa. Pikkuhiljaa Ikke rauhoittui ja samalla tasoittui. Voi olla että olin itse turhan jännittynyt ja en osannut tarpeeksi mukautua liikkeisiin. Lopulta pystyin jo istumaan harjoitusravissa, joka oli muuten äärettömän kiva! Jatkettiin samaa tehtävää, kunnes lopulta alkoi onnistumaan ravissakin.


Loppukevenneltiin ympyrällä ja Ikke oli tosi hyvä. Ponilla meinasi tosin kunto loppua kesken, koska viimeiset 5 minuuttia oli jo hieman pakottamista eteenpäin. Tykästyin poniin aika paljon, vaikka ei mennytkään ihan kuin strömsössä ja jouduin aika monta kertaa miettimään että mites tää poni toimiikaan. Oli kyllä äärettömän kiva mennä ponilla jonka säädöt on ihan tuntemattomat, varsinkin kun kukaan ei oikein tiennyt millainen ponimus tämä ruuna on.


Mitäs teille lukijoille kuuluu? Selviydyittekö hiihtolomasta vai alkoiko se teillä vasta nyt?

4 kommenttia:

 1. Oon huomannu, että sun kädet liikkuu tosi paljon. Esim. keventäessä ja muutenki tuntuu, ettei sulta löydy ollenkaan vakaata kättä ja siirtymien aikana (esim. ravista käyntiin) käden muutos on iha liian iso. Plussaa kuitenkin, että käsi näyttää tosi pehmeältä ja kannetulta. Mutta ehkä se just mättää, että tuntuma ei pysy tasaisena, koska käsi liikkuu niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan ponista miten paljon mun kädet liikkuu, mutta varsinkin tällä tunnilla ne elivät ihan omaa elämäänsä. Parhaillaan yritän tasoittaa kättä mutta se ei tapahdukkaan yhdessä yössä :)

   Poista
 2. Äh en tiiä mikä boggerin ongelma on ku se ei ilmota näist sun postauksist ni en ikinä pääse lukee näitä, mutta joo kaiken puolin kiva postaus!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sil on selvästi jotai sua vastaa xdd kiitoskiitos alma ;)!

   Poista