torstai 19. helmikuuta 2015

Opin tänään keventämään!


10.2 omalle tunnille osui Allu, edellisestä kerrasta ponin selässä ei ehtinyt vierähtää montaa kuukautta. Käveltiin ihan perus alkukäynnit ja haluttiin mahdollisimman hyvä käynti. Allu käveli itsestään jo hyvin ja oli tosi reipas. Kerättiin ohjat ja siirryiin lamppurivien alle. Muutaman pätkät mentiin ihan vain suoraan, kunnes alettiin väistämään takapäätä ulos tai sisään päin. Puolet pitkästä sivusta aina toiseen suuntaan ja toinen puoli toiseen. Sisällepäin eli vasemmalle väistettäessä taisteltiin kyllä ihan huolella allun kanssa. Allu vain meni mutkalle ja yritin epätoivoisesti tehdä jotain siellä selässä. Vaihdoin raipan ulkokäteen ja pikkuhiljaa allu alkoi väistämään paremmin vasemmalle. Oikealle väistettäessä ei sen suurempia huolia ollut.


Alkuverkattiin ravissa ympyröillä ja pikkuhiljaa aloin saamaan jotain tuntumaa Alluun. Ensin kuitenkin piti pähkäillä oman kevennyksen kanssa, en saanut keventää liikaa, jota alan aina tekemään jos poni ei liiku tarpeeksi. Jalatkin pitäisi olla lähellä ja ei saa istua liian pystyssä. Pikkuhiljaa tajusin ja en vain kevennellyt menemään. Aikaisemmin kevyt ravi on ollut hankala ratsastaa ja oon vaan roiskinut enkä oo osannu ratsastaa sen enempää sitä. Nyt kuitenki pystyin jo ratsastamaan ja jalat oli paljon rauhallisemmat. Tietysti ihan uusi asento tuntui kivasti jaloissa ja myös selässä, ja välillä olisi ollut helpompi palata vanhaan. Kuitenkin oon ilonen että melkein viiden vuoden jälkeen opin keventämään!


Alkuverkan jälkeen jäätiin kahdelle pääty-ympyrälle ja istuttiin alas harjoitusraviin. Säädeltiin ravia suuntaan jos toiseenkin, pikkuhiljaa allu rentoitui kivasti ja ravasi oikein kivaa ravia. Nostettiin oikea laukka hitaasta ravista ja yllätyin allun siististä nostosta. Oma istunta seilasi miten sattuu ja muutama rikko ehti tulla, mutta allu laukkasi aika montakin hyvää ympyrää. Ehkä molemmat on tällä saralla kehittynyt. Laukan jälkeen allun ravi muuttui jo paljon paremmaksi ja poni eteni jotenkuten itsekkin eteen.


Pidettiin pienet välikäynnit ja jatkettiin ympyröillä. Tehtiin ravi- ja käyntisiirtymisiä omaan tahtiin. Aluksi Allu jännittyi siirtymisissä, mutta pikkuhiljaa niistä tuli tasaisempia. Välillä allu meinasi kovettua suusta ja jouduin ottamaan isomman pidätteen ohjalla. Muuten poni toimi oikein kivasti ja myötäsi niskastakin ajoittain hyvin, välillä poni meinasi painua liian alas mutta nopea muistutus pohkeella niin niska nousi ja takajalat aktivoituivat mukana. Omat kädet nyt säätivät minkä kerkesivät, ulkokäsi oli ihan hyvin, kuitenkin välillä siihen ilmestyi jostain tyhjästä mopokäsi. Sisäkäsi sitten vaelteli ihan huolella, ja ainoa syy siihen on liian pitkä ohja. Ajoittain jopa sisäkäsi oli normaalin näköinen.


Otettiin samalla lailla laukkaa vasemmalle kuin oikealle. Allu nosti hyvin, mutta enemmän rikkoja mahtui matkaan.. lähinnä kuskin jäätävän lagailun takia. Jotenkin mun oma istunta on laukassa ihan hirveän tönkkö, johtunee siitä että laukka jää tunneilla vähemmälle. Muutamat hyvätkin laukat onneksi mahtui mukaan. Omaa jalkaa vain kun saisi aktiivisemmaksi ja tasaisemmaksi. Lopuksi ravattiin harjoitusravia muutamat pätkät ja kevenneltiin pitkin ohjin. Allu oli tosi rento lopuksi ja oli hienosti tehnyt päivän työt.


Onko sinulla tapahtunut vanhan taidon "uudelleenoppimista" viimeaikoina?

6 kommenttia:

 1. Älä huijaa, luulin et oot aloittelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon aika nopee oppimaan ;)

   Poista
  2. Jos olisit nopea oppimaan, niin korjaisit kätesi ja etkä pumppais laukkassa.
   Tsemppiä ja lisää treeniä, mutta Kyra K:ksi on kyllä pitkä matka.=)
   Josku olisi kiva lukea mtä blogistasi ihan muusta kuin ratsastuksesta eli mitä puuhaat kuin ratsastat ja talleilet.

   Poista
  3. huomaa edellisen kommentin sarkasmi :D ja ehkä mä vielä kerron mun muustakin elämästä, saa nähdä :D

   Poista
 2. Eikai ahkerilla hoitajilla tai tutorilla ole muuta elämää kuin olla tallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis eihän tietenkään vaan oon tallilla 24/7. Ei kuitenkaan ihan näin, oon tallilla kolme päivää viikosta joten jäähän sitten vielä neljä päivää viikosta muulle.

   Poista