perjantai 12. kesäkuuta 2015

Väistöjä väistöjä


12.5 Listassa luki jälleen kerran Ikke, mutta opettaja saapuessaan vaihteli poneja rankalla kädellä ja kun en mielelläni halunnut Aladinia tuli mulle päivän ratsuksi Atte. Atella olen menny kai 4 kertaa ennen tätä tuntia, ja nekin niin harvoin ettei mitään rajaa. Aina on kuitenkin jäänyt posiitiivinen mielikuva ponista. Alkuaikoina Atte oli kova karkailemaan ympyröiltä ja jyräämään kuin sotanorsu, nykyään poni on kuitenkin asiallinen ja toimiva. 

Aloitettiin alkukäyntien jälkeen väistöillä. Väistettiin uralla takaosaa sisäänpäin. Väistöt onnistuivat tasaisen kivasti, Atte kuunteli avut hyvin ja toimi pienillä merkeillä. Ajoittain ohjat pääsivät valumaan omista käsistäni, joten kädet tulivat syliin. Vaihdettiin suuntaa pituushalkaisijalla ja väistettiin takaosaa vasemmalle. Atte väisti tämänkin pätkän hyvin, kun muistin ratsastaa loppuun asti. Väisettiin samala lailla toiseenkin suuntaan. Tähän suuntaan Atte tuntui ehkä vähän nihkeämmältä, mutta kunhan sain avut ratsastettua läpi onnistuivat väistöt ei niin nihkeästi. Selkeästi kuvista huomaa katseen joka on keskittynyt johonkin aivan muuhun kuin eteenpäin katsomiseen. 


Siirryttiin kevyeeseen raviin ja tehtiin keskiympyrä. Atte juoksi vähän turhan paljon alta ja en tajunnut tehdä tarpeeksi puolipidätteitä. Keventäessä ulkokäteni menee helposti ihan outoon asentoon ja on jäykkä ja kova mutta voimaton. En saanut oikein mitään kontaktia koko hevoseen keventäessäni vaikka kuinka yritin.


Jäätiin onneksi harjoitusraviin ja tehtiin samaisia väistöjä. Kunhan muistin sallia ravin etenemisen ja väistön istunnalla meni väistöt hyvin molempiin suuntiin. Muutamia kertoja tuli hetki jolloin ei tullut väistöä ja jäin liikaa kiinni ohjaan, kunnes muistin taas ratsastaa istunnalla. Tehtiin molempiin päätyihin voltit ja ne olivat aluksi turhan suuria, mutta pikkuhiljaa nekin löysivät oikeaa kokoaan. 


Lopuksi vielä laukattiin voltit, mutta kuvaaja ehti lähteä ennen laukkaosuutta. Atte kuitenkin laukkasi hyvin ja kunhan sain oman istuntasin hieman vakaammaksi tuli voltista ihan ok. Loppuravit ja ponille kiitokset.

Atte oli oikein kiva, toki näin jälkeenpäin olisin voinut ratsastaa enemmän, mutta mitäpä sitä kuukauden takaisia ratsastuksia jossittelemaan. Oli kuitenkin kiva mennä jollain muulla kuin sillä Ikellä, mun "oma" opettaja ei yhtään tykkää että meen sillä vaikka mulle se jaetaan. Ei siinä on kivaa saada kaikennäköistä vaihtelua.2 kommenttia:

 1. Kuka jakaa ponit/hevoset tunneille ellei opettajasi?
  Oma ope varmaan jakaisi parhaiten ponit/hevoset. Kuka on opesi ja millainen hän on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen opettaja jakaa ponit/hevoset tunneillemme. Hän pitää iltapäivän tunnit ja meidän oma opettaja illan tunnit.
   Niin varmaan jakaisi, mutta kyseinen asia ei ole meidän päätettävissä. Me saadaan vaihtaa poneja ja joskus opettajakin vaihtaa niitä, kuten tässäkin tapauksessa.
   Meidän oma ope on mukava, ja vaatii vähän erilaisia asioita kuin ponikoulun muut opet. Esteilläkään me ei jummata puomeilla kolmea kertaa vaan aletaan nopeasti hyppäämään. Meidän ope pitääkin ainoastaa tiistai-illan tunnit, eli hän on kerran viikossa oleva "harvinaisuus".

   Poista