torstai 18. kesäkuuta 2015

Kaltevaa pintaa


Tiistaina 26.5 listassa luki miljoonannetta kertaa Ikke, mutta vaihdettiin sitten mun tuntilaisen kanssa niin että pääsisin menemään ilman satulaa.. Joten ratsuksi päätyi Marketta. Vaikka mentiinkin ilman satulaa, oli tunti aiva tavallinen koulutunti. 

Alkukäyntien jälkeen oltiin ensin kaikki yhdellä pääty-ympyrällä. Käännettiin siitä ulospäin toiselle ympyrälle (ns.keskiympyrä). Kun saatiin tiet kuntoon tehtiin kaikki ravissa. Marketta oli hyvä ja ympyröiden välissä suoristui hyvin. Taipua olisi poni saanut paremmin, mutta olisin saanut itse taivuttaa paremmin. Tätä kuviota pyöriteltiin melko kauan. Saatiin tehokkaasti verkattua molemmat kyljet poneilta.


Vaihdettiin tehtävä kolmikaariseksi, mutta olimme tietämättämme tehty hyvät urat kolmikaarisen ratsastamiseen. Marketta kääntyi hyvin ja suoristui edellen hyvin. Pätkittäin oli vaikeuksia sisäpohkeen läpi menemisessä ja omat jalkavoimat ei meinanneet riittää vaikka kaikkeni yritin. 


Seuraavaksi olikin tehtävänä nostaa laukka ensimmäisen kaaren jälkeen, niin että keskimmäinen kaari olisi laukassa. Marketta nosti laukat hyvin eikä kiirehtinyt. Laukka oli hyvää, mutta poni painoi vahvasti sisäpohjetta vasten ja oli lähellä ettei kuski liukunut alas. Sama toistettiin toiseen suuntaan, ensn kaikki ravissa vain ja sitten keskimmäinen kaarre laukassa. Marketta puski jälleen sisäpohjetta vasten, jopa enemmän kuin toiseen suuntaan. Muuten laukka oli ihan asiallista. Jarrut oli muutamissa pätkissä hieman hukassa, mutta ei anneta sen haitata.


Loppuun vähän ravissa pyöriskelemistä ja kiitokset ponille. Marketta oli varsin mukava, ajoittain ihan asiallinenkin. Mun kädetkään ei ollut aivan jatkuvasti kiinni ponin harjassa ja kannoin niitä itsekkin. Välillä jouduin kyllä käyttämään rajumpia pidätteitä, iha vain koska mikään ei meinannut mennä tamman kuuleviin korviin. Loppujenlopuksi Markettaantoi kiinni vaikka välillä viipottikin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti