sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kaksi valasta


9.6 Listassa luki jälleen kerran Ikke. Meidän ope halusi kuitenkin vaihtaa niin etten menisi sillä, ja sain esittää mahdolliset toiveet.. No toivoin joko Nassea tai Ramonaa. Ramonaan vaihto onnistui ja onneksi onnistui.

Oi luoja Pötikkä tuntui hitaasti vyöryvältä laivalta käynnissä. Sain ohjeeksi säilyttää tahdin ja en saanut jatkuvasti paineistaa Ramonaa ettei se turtuisi pohkeelle. Käynnin laatu vaihteli mutta yritin säilyttää sen parhaani mukaan. Lisättiin voltit toiselle pitkälle sivulle ja niiden väliin avotaivutusta. Käynti tuntui vaivalloiselta mutta avot onnistuvat siitä huolimatta. Toisella pitkällä sivulla saatiin tehdä mitä hyvittaa ravissa. Tein siirtymisiä joiden avulla yritin herättää Ramonaa edes jotenkin eloon. Kierroten karttuessa ponimus lähti raviin erittäin reippaasti pienillä avuilla.


Siirryttiin kokonaan raviin ja tehtiin avot harjoituravissa, mutta muuten kevenneltiin. Voltit olivat ihan ok, palon paremmin olisin voinut ratsastaa ne, mutta eihän se ulkokäsi saanut pidettyä ihan kasassa kaikkia voltteja. Avot sujuivat hyvin kunhan vaadin avut perille asti ja olin hereillä. Ramona ravasi kivasti kevennettäessä. Jätettiin avot pois ja kevennettiin muutama kierros vain ravia.


Vaihdettiin suuntaa ja toteutettiin kaikki sama alusta asti, tosin nyt sai istua harjoitusravissa niin paljon kuin halusi. Aluksi tunnelma oli hieman nahkea, mutta pikkuhiljaa homma alkoi toimia. Aluksi mentiin käynnissä ja sitten ravissa. Ravissa oli jotenkin helpompi edetä ja saada avoa sujumaan, kuin käynnissä jäin juhnuttamaan paikoilleen ja homma vaikeutui. Ravissa tähän suuntaan oli homma hieman vaikeampaa, varmaan oman vinouteni takia. Pikkuhiljaa sekin alkoi luistaman kun muistin ratsastaa.


Vaihdettiin suuntaa ja aloitettiin laukkatehtävä. Mentiin muuten käynnissä mutta ravattiin ensiääinen voltti, joka tehtiin samaan kohtaan kuin avotehtävässäkin. Nostettiin voltin jälkeen laukka ja laukattiin vielä toinen voltti. Ensimmäisillä kerroilla aloin voimailemaan liikaa istunnalla ja laukasta tuli väkinäistä ja ties mitä. Muutaman huomautuksen jälkeen tajusin rentoutua ja ratsastaa rauhassa ja jos pohje ei saanut apua perille näpäytin raipalla. Muutama ihan surkea ympyrä tuli, mutta viimeinen oli hyvä. Ratsastin sopivasti ja sain laukan pyötimään ja etenemään, voimailematta loppun asti. Oli kyllä työn ja tuskan takana.


Vaihdettiin suuntaa ja alettiin keventämään. Annoin Pötikän venyttää kaulaa vapaasti ja ravailin jotain kuviota sinnepäin. Ramona oli aivan huippu jälleen. Tosin tuntui todella hitaalta näiden nopeiden ponien jälkeen. Oma istunta oli ajoittain ok, ryhdissä tosin kuvien kautta huomautettavaa. Myös suloiset vatsamakkarat päättivät tulla tähdittämään kuvia. En myönnä vetäneeni ennen tuntia mikroburgeria ja -pizzaa. Vekkaan myös että housut korostavat efektiä ollessaan hieman matalammat ja huonommin istuvat vyötäröltä kuin muut ratsastushousuni. 


Loistava tunti viimeiseksi tunniksi omalla tunnilla! Ramona vain on niin sympaattinen ja yritteliäs hevonen aina.
2 kommenttia:

  1. Kivalta näytää, toi teidän meno, Ranomana harjoitusravi näytti todella kivalta tossa videolta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen :) Ramonan askeleet on ihan superkivat istua!

      Poista