tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nopea nasu

25.5 Maanantaina mulla oli rästitunti ja listassa oli mulle laitettu Nasse. Viimeksi kun menin sillä oli ensimmäinen estetunti, eli siitäkin oli jo reilusti aikaa. En oikein ollut mitään mieltä tunnista, mutta kunhan pääsin ponimuksen kyytiin tuntui se aika pieneltä. Kaiken lisäksi olin aika väsynyt kun lento Italiasta oli saapunut saman päivän yöllä. 

Alkukäyntien jälkeen tehtiin käynnissä muutamia etuosakäännöksiä. Kokonaisia käännöksiä ei tehty mutta puolikkaita. Aluksi piti palauttaa mieleen oikeat avut, edellisestä kerrasta on nimittäin kulunut jo reilusti aikaa. Kuitenkin pian tuli oikein mallikkaita pätkiä ja Nasse oli todella hyvä.


Siirryttiin kevyeeseen raviin ja tehtiin itsenäisesti ympyröitä ja loivia kiemuroita. Nasse oli ihan ok, en kuitenkaan saanut mieleistä "tatsia" poniin. Toistettiin sama toiseenkin suuntaan. Muutamat käyntisiirtymiset piti saada jokaiseen kierrokseen ja Nasse toimi mukavilla pienillä avuilla. Ajoittain oman käden kantaminen oli hankalaa, varsinkin keventäessä. 


Jäätiin harjoitusraviin ja pyörittiin hetki ympyröillä. En kuollaksenikaan muista tehtiinkö jotan ennen laukkaa, mutta veikkaan että ei ehditty. Nostettiin ympyröillä laukkaa omaan tahtiin. Nasse oli aluksi ihan rauhassa mutta sitten alkoi kierrokset ponilla nousta, joten oli kuskilla tekemistä että ponille saisi hieman jäitä hattuun. Itse onnistuin ajoittain istumaan laukassa hyvin jalaukan jälkeiset ravipätkät olivat aika hyvän tuntuisia. Laukannostoihin Nasulla oli välillä kiire, mutta itse laukat se nosti rauhallisesti.


Loppuun ravailtiin ihan perus itsenäiset loppuravit ja Nasse tuntui oikein hyvältä pätkittäin. Harmi että alun etuosakäännöksiin meni niin kauan, koska olisin halunnut työskennellä enemmän ravissa. Nasse oli kuitenkin oikein mukava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti