lauantai 20. kesäkuuta 2015

Hurja Ikke


27.5 keskiviikkona mulle oli varattu illan sennutunnille rästi ja sille sain yllättäen Iken. Alkukäyntien jälkeen oli alkuravien vuoro. Ravailtiin itsenäisesti kaikenlaisilla loivilla teillä. Yritin saada Iken ravaamaan tasaisen tappavaa tahtia. Poni oli hieman nukuksissa. Otettiin vähän alkuun laukkaakin. Nostettiin laukkaa ja laukattiin kokouraa. Muutaman kerran poni rikkoi raville ja jos en ollut huolellinen ja poni touhotti nousi helposti väärä laukka. Iken laukka on vielä aika vauhdikas, ihan vain koska ponilla ei ole lihaksia pieneen laukkaan. Muutamat asialliset laukkapätkät kuitenkin saatiin ponin kanssa.


Siirryttiin harjoitusraviin ja aloitettiin tekemään väistöjä. Tehtiin pitkät sivut aina pohkeenväistöä niin että takaosa siirtyi uran keskelle päin. Tehtiin aluksi ravissa ja kun sain omat avut kuntoon, Ikke ymmärsi mitä haluttiin ja teki oikein asiallisia pätkiä. Lisättiin hieman vaikeusatetta kun siirrettiin väistön aikana käyntiin ja takaisin raviin. Aluksi Ikke ei olisi halunnut jatkaa väistöä, mutta pikkuhiljaa se tajusi idean ja jatkoi väistöä siirtymisten läpi. Ikellä oli äärimmäisen miellyttävä, pieni mutta tahdikas ravi tässä vaiheessa, eikä se kaahotellut tai muutenkaan hölmöillyt lainkaan. Toistettiin sama toiseenkin suuntaan ja Ikke oli yhtä hyvä sinnekkin päin.


Kevenneltiin että saataisiin taas ponit liikkumaan eteenpäin. Ikke ei ravannut ihmeellisesti eteen mutta liikkui kuitenkin. Nostettiin toiseenkin suuntaan laukkaa ja laukattiin kokouraa. Jälleen tuli muutamia vääriä laukkoja, mutta myös mukaan mahtui oikeitakin laukkoja. Loppuraveissa Ikke oli jo hieman väsynyt mutta jaksoi hyvin tunnin loppuun asti. 2 kommenttia: