tiistai 24. joulukuuta 2013

#23 Ratsastuskoulut

 Kyselin eräässä whatsapp ryhmässä mielipidepostaukseen aihetta ja sain ehdotuksen että tekisin ratsastuskouluista. Katsotaan mitä saan aikaan. Ja muistakaa että nämä on vain mun mielipiteitä.

Luultavasti monien heppailu ja ratsastus alkaa ratsastuskoulusta. Toiset joutuvat etsimään kauemmin hyvää ratsastuskoulua ja jotkut löytävät hyvän heti. Mulle itselleni kävi hyvin ja löysin ns. etsimättäkin sopivan paikan aloittaa. Ratsastuskoulussa on paljon hyviä puolia, mutta myös huonoja. aloitan vaikka huonoista.

Monilla talleilla hevoset tekevät monta tuntia päivässä erillaisien ratsastajien ratsastamana. Tallissa pyörii ihmisiä. Hevosista tulee jäykkiä ja ne menettävät luonteensa. Liian isot ratsastajat menevät pienillä poneilla. Edellä mainitut ovat aika kärjistettyjä asioita. Kuitenkin ne tulevat ensimmäisenä mieleen isommista ratsastuskouluista erityisesti.
Kaikkiin asioihin voi vaikuttaa, esim. hevosista tulisi varmasti enemmän hyötyä jos niillä ei olisi jumeja ja niitä läpiratsastettaisiin, sekä vietäisiin eteenpäin jonkun joka asiansa osaa toimesta.  Samalla hevosten pitäisi päästä harjaamaan enemmän, isommissa tarhoissa. Usein ne tarhaavat vain muutaman tunnin, loppupäivän ne ovat tunneilla ja karsinassa. Nykypäivänä ihmiset ovat liian rahan ahneita ja tärkeintä on saada mahdollisimman paljon asiakkaita.

Onneksi hyviä puolia ratsastuskoululla on paljon. Erillaiset ihmiset pääsevät kokeilemaan ja ratsastamaan erilaisilla hevosilla ja löytävät ns. oman tyyppisensä otuksen. Ratsastuskoulussa aloittaessaan selviää onko harrastus itselleen. Ja sieltä saa kavereita ja sosiaalinen verkosto kasvaa. Myös erilaisiin kerhoihin on mahdollisuus. Ja kaikki on halpaa verrattuna esim. omaan hevoseen.


Varsinkin jos aloittaa hoitamisen ja ei ole tallilla vain sen 1h kun ratsastaa, oppii paljon hevosista ja saa ns. hevosmies taitoja ainakin alkeellisella tasolla. Mä olen oppinut paljon ja tykkään oppia. Yks tärkeimmistä on varmaan se ettei hevoset ja ponit oikeasti mitään pahaa tarkoita.

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös yleensä ratsastuskoulu innostus. Joskus syynä on ajan puute, joskus taas haluaa kehittyä eteenpäin ja yleensä ratsastuskoulussa jämähtäää paikoilleen aika helposti. Jäähyväiset rakkaalle ratsastastuskoululle ovat edessä. Yleensä se on kuitenkin uuden alku. Mä toivon että mulla on ainakin muutama vuosi viikissä jäljellä.

Kertokaa mitä tykkäsitte tästä ja ootteko miten samoilla linjoilla mun kanssa?

//Ida

8 kommenttia:

 1. Haha mun idea :D mut tää oli just hyvä ;)

  VastaaPoista
 2. Nojoo, ihan hyvä tää oli :) muutamissa asioissa oon kyllä täysin erimieltä, sillä ratsastuskoulussa jossa itse käyn, ei kyllä kukaan liian pitkä mee liian pienellä ponilla. hevosia ja poneja läpiratsastetaan kerran viikossa, joskus jopa kaksikin. eikä mun mielestä ne kyllä oo luonteitakaansa mihinkään menettäny :D tarhaan menevät aamulla 7.30 ja tulevat sisään n. 16.00 kun tunnit alkavat viideltä. viikonloppusin ovat vielä pidempään ulkona. kaikissa kouluissa ei myöskään jämähdä paikoilleen, jos on laadukas opetus. ei kannata siis yleistää :) erilaisia kouluja löytyy! joo, rupes vähän kiehumaan ku oon viimeaikoina lukenu kaikenlaista mm. hevostalli.net'istä ratsastuskouluihin liittyen..argh. mutta hyvää joulua! :) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tein hän postauksen ihan tarkoituksella todella kärjistetyksi ja todellakin erilaisia ratsastuskouluja löytyy. Yleensä ei pistetä menemään liian pienillä poneilla mutta on sitäkin nähty. Ratsastuskouluja missä on oikeasti laadukas opetus eikä jämähdä paikoilleen on itseasiassa hankala löytää, varsinkin jos haluaa ns. Muut mukavuudet myös. Tietysti luonteen menetys riippuu hevosesta, eikä sitä kuitenkaan tapahdu hirveästi. Ja uskon että alkoi kiehumaan, vähän sellaiset tarkoitusperät oli ;) ja hyvää joulua sinullekkin :)!

   Poista
 3. oon niiiiiin samaa mieltö sun kanssatosta raha-asiasta! nykypäivän kaikki hamuaa vaan rahaarahaarahaa eikä oikeen piittaa muusta... :/ mut tää oli tosi järkevä postaus! ja oishan tuollakin varmaan erillaista jos toi ois ''maaseudulla'' eikä kekskellä kaupunin vilinää :/

  VastaaPoista
 4. tää oli asiaa, ja hyvä ku kirjotit sillee, ettet niiku kerro tavallaan vaan yhdestä tai kahdesta ratsastuskoulusta, vaan niiku yleisistätai siis en osaa selittää :D Mut tää oli kiva ;)!!

  VastaaPoista