maanantai 16. joulukuuta 2013

#16 Perjantain laikukas

Viime perjantaina 13. päivä listassa luki Masi - Ida. Ajattelin että nyt on mun todellinen epäonnenpäivä. No siinä puoli seittemältä kun ponia menin laittamaan, muistin että se onkin ihanassa mutakuorrutuksessa. Onneks mulla oli pari apukättä harjaamassa, silti se oli ihan kurassa.. aika vaan ei riittänyt. No maneesille päästiin ajoissa ja ei muuta kuin ponin kyytiin. Heti kun istuin satulaan tajusin että se on ihana! No säädin jalustimet ja kävelemään. Alkuverkattiin itsenäisesti ravissa, vähän ympyröitä ja loivaa kiemuraa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tehdä vähän jtn väistöä niin olisin saanut masin vähän paremmin avuille. No masi ravaili kuitenkin _rauhallisesti_ muutaman kevyen päivän jälkeen.


Siirryttiin harjoitusraviin ja alettiin tekemään kolmikaarista kiemurauraa. Kiemuraura oli oikein helppo tehtävä, vähän paremmin olisin voinut suoristella masia ja asettaa huolellisemmin. Kun kolmikaarinen sujui voitiin lisätä keskikalkaisijalle käyntiin siirtyminen. Muutamalla kerralla jouduin ottamaan oikeasti vahvan pidätteen kun M ei vaan kuunnellut, jäin myös herkästi vähän kovaksi kädestä (uusi ongelma näköpiirissä) ja samalla 'aloin kannattelemaan' masin päätä. Nopeasti sain kuitenkin korjattua ja masi keveni edestä, mutta ei kuitenkaan pehmennyt niskasta. Pikkuhiljaa masi siirtyi käyntiin pienillä pidätteillä ja samoin raviin, välillä tosin raviin siirtyminen oli vähän tuskaista.


Muutettiin tehtävä laukkatehtäväksi. Tehtiin samat käyntisiirtymiset mutta viimeinen kaarre tehtiin laukassa. Masin nosti laukan tosi hyvin käynnistä ja vielä oikein. Muistan kerran kun laukat meni ihan persiilleen koska nostettiin samaan suuntaan. Nyt masi nosti kuin unelma, ja laukkasti vielä aika tarmokasta ja hyvin pyörivää laukkaa. Masu nosti jokaikinen kerta käynnistä ja heti kun pyysin, kerran se ei halunnut siirtyä käyntiin, mutta nostin laukan vasta kun se oli siirtynyt käyntiin. Olin niin tyytyväinen pikkuiseen laikukkaaseen. Jos ihan oikein muistan pidettiin tässä välissä välikäynnit. 

Seuraava laukkatehtävä tultiin vain muutaman kerran. Nostettiin laukka puolesta välistä n. 10 metrin volttia ja laukattiin puolikkaan kierroksen jälkeen vielä yksi. Eka kerta meni niin metsään ettei mitään rajaa. Ei ollut tilaa laukata, eikä myökään ratsastaja ollut kovin kartalla. Saatiin kuitenkin nostettua iha nätisti. Ravailin muutaman pylpyrän toisella puolella maneesia ja tulin koittamaan uudestaan. Sain nostettua, sekä ylläpidettyä laukan. Masi laukkast hyvin, ja lakka pyöri. Itse tosin laukkasin aikapaljon ylävartalolla mukana, olkoon se seuraava korjattava. 


Loppuravailut mahtuivat vielä. Aina pätkittäin masi rentoutui kivasti, mutta sitten taas nosti pään ja mulkoili yläkautta silmiin... Okei ei ihan kuitenkaan :D Loppukäynnit ja poni seuraavalle ratsastajalle. Ilmottauduin este- ja koulu kisoihin, molemmissa luokkaan 3. katsotaan miten menee. Voittoa en mee hakemaan, ihan vaan hyvän kokemuksen. Olisi ihan mahtavaa jos saisin Spiritin niihin. Meni syteen tai saveen, ei sen niin väliä. Kaiken mahtavuuden lisäksi, vaihdan kevätkaudella tuntia. Kolme mahtavaa kautta ratsastelinkin perjantain 19-20 tunnilla. Keväällä ratsastan vain vuorokautta aikaisemmin ;) 


//Ida

2 kommenttia: