torstai 12. joulukuuta 2013

#12 Kuulumiset ratsastusrintamalta

Näin alkuun iiisot kiitokset 100 lukijasta. En ikinä kuvitellu näin suurta suosiota. Kiitos, ootte parhaita :* Ja tää postaus on vaan viivästyny koska joulukalenteri :D

Onneksi osasin laskea ainakin sen verran että montako askelta tulee esteiden maahan kaivettujen puomien väliin tulee. Pari viikkoa sitten perjantaina (29.11.) ratsuksi oli laitettu Nasse. Mieleen tuli jo kauhukuvia miten mitään ei onnistu ja tekee mieli vaan hypätä roskikseen. Onneks näin ei käyny ja kaikki meni hyvin.

Aloitetaanpa alusta. Alkukäynnit ja ohjat käteen. Akettiin tulemaan kahta korotettua puomia käynnissä ja niiden väliin menevät askeleet tuli laskea. Nassella mahtui 19 askelta käynnissä. Siirryttiin raviin ja verkkailtiin pääty-ympyröillä hetki. Vaihdettiin verkkatehtäväksi puomit ja loiva kiemuraura. Ravissa väliin mahtui 12/11 askelta ja lyhennettäessä 13/14 askelta. Jumppailtiin näin molempiin suuntiin ja Nasse oli ihan ok, olisi voinut ravata vähän tarmokkaammin en kuitenkaan saanut toteutettua sitä.

Verkkalaukattiin pääty-ympyrällä. Nostettiin samaa aikaa laukka ja laukattiin perusistunnassa niin että laukka alkoi pyöriä ja mentiin esteistunnassa. Nassen kanssa kaikki tuntui helpolle, se nosti laukan hyvin ja ylläpiti sitä helpsti.

Tultiin taas tunnin aiheeseen, laskemiseen. Mentiin yksitellen samaiset korotetut puomit ja sain laskettua oikein askeleet joita tuli viisi. Harjoteltuhan on tota aika paljon, tai oon oppinu muutamasta kerrasta.. mm. Leiriltä ja keväällä yhdeltä tunnilta. Mun mielestä askeleiden laskeminen on aika helppoa. Kuitenkin nostossa Nasu vähän innostui ja pakitteli omiaan. Laukan nosto itsessään onnistui hyvin. Ne kolme kertaa mitä mentiin meni hyvin. Tarkemmin näätte videolta. Loppuverkkailtiin ja nasu oli oikein mukava kokonaisuus.Itsenäisyyspäivänä 6.12 olin tunnilla ja ratsuksi valikoitui Aladin. Viimeksihän menin esteitä ja melkein toin kakkua. Nyt Aladin oli oikein kiva. Alkuverkattiin normaalisti ravissa ja kotin saada ponimusta vaan liikkeelle, välillä liikkui kivasti ja koitti tukeutua kuolaimeen mutta ei :D Vaihdettiin suuntaa ja pienennettiin toinen ympyrä voltiksi. Aladin liikkui kivasti ja taipui välillä hyvin ja välillä hyvin huonosti.Siirryttiin pääty-ympyröille ja väistettiin takaosaa ympyrältä keskihalkaisijaa ennen ja jälkeen. Aladin väisti joka kerta tosi hyvin ja saatiinkin paljon kehuja priimoista väistöistä. Väistöjen jälkeen jatkettiin suoraa uraa ja tultiin laukkatehtävää joka kuului näin: pääty-ympyrä, takaosaa väistetään ja suoristus ja laukka. Aladin oli innoissaan laukkaamassa joten aloitti väistön puoliympyrää liian aikaisin ja meidän tie oli iha päin mäntyä. Kuitenkin sain pohkeet läpi ja saatiin hyviä ympyröitä. Laukatkin onnistui hyvin, ja viimeisessä (?) pätkässä onnistuin istumaan sinne oikeasti! Aladin laukkasikin kivan pyöreää laukkaa ja samalla tarmokasta. Kohta kello olikin niin paljon että piti loppuverkkailla. Yritin saada aladinia rennoksi ja se välillä vähän rauhoittui, suurimmaksi osaksi katsoi kuitenkin yläkautta silmiin.
//Ida

2 kommenttia:

  1. Ei sun tarvii ihmetellä 100 lukijaa ku blogi on niin kiva :D ♥
    Ja kivva postaus ;)

    VastaaPoista