perjantai 16. tammikuuta 2015

#throwback: Rellun ykköset 2014

Saavuttiin ennen seiskaa rellulle ja lähes kaikki oli jo siellä. Kannettiin meidän muuttokuorma huoneeseen ja vaihdettiin vaatteet jotka saa kastua. Maneesissa odoteltiin ja pelattiin "siiselipalloa". Kun kaikki oltiin paikalla niin alettiin pelata polttopalloa, märillä palloilla + vesi-ilmapalloilla. Pelattiin myös frisbeen ryöstöä. Vaatteiden vaihdon jälkeen oltiin viestiä, jonka jälkeen olikin jo aika suunnata iltapalalle ja suihkuun.
Herättiin seiskalta ja aamutoimet hoitu aika reippaasti väsyneissä tunnelmissa. Aamupalan jälkeen oli ratsastuskokemuksen kerronta ja hoitsujen jako. Onnekseni sain taas Royalin. Haettiin ponit Haimilahdesta, mutta royal oliki lähilaitsalla eli kävin siellä kääntymässä. Harjattiin ponit huolella ja eka tunti mentiin hoitsuilla. Laitoin ropsun kuntoon ja sitten suunnattiinkin jo kentälle.


Alotettiin käynti-pysähdys siirtymisillä. Jonka jälkeen mentiin käynti-ravi siirtymisiä, ja sitten ravista suoraan pysähdykseen. Pikkuhiljaa Royal siirtyi pohkeen eteen ja liikkui kivasti. Alettiin tulemaan kolmikaarista niin että käyntisiirtymiset pituushalkaisijan kohdalle. Pitkän sivun alusta nostettiin laukkaa ja laukattiin koko pitkäsivu. Royalin laukka oli ihana! Vaihdettiin laukan paikka kolmikaarisen uloimmille kaarille. Tehtävä onnistui hyvin koska ropsu oli pohkeen edessä ja tosi kevyt. Laukat nousi ja pyöri hyvin. Lopuksi R antoi vähän periksikin.Hoidin ponimuksen pois ja menin kuvaamaan tuntia. Mentiin syömään ja sen jälkeen oli teoriaa. Teoriassa katsottiin miten taitavasti Liisa Leiriläinen oli varustanut Qvistin. Katsottiin myös kankisuitsien sovitus, sekä käytiin läpi erilaisia apuohjia.

Mentiin laittamaan puomi/kavaletti tunnin poneja, ja mulle oli osunut estekammoinen Pähkinä. Alkuverkassa se oli ihan tuhottoman hidas ja mikään ei oikein auttanut. Tultiin puomit pariin kertaan ja pähkinä meni ne rauhassa. Laukassa se oli jo vähäsen pohkeen edessä, eli pikkasen parempi. Kun ne nostettiin pieneksi pystyksi pähkinä kielsi ekan kerran, toisella päästiin jo yli. Toisesta suunnasta tultaessa kävi ihan samalla lailla, ensin kielto ja sitten päästiin yli. Muut kerrat pähkinä hyppäsi hyvin, kunhan muistin tukea tarpeeksi. Välillä musta tuntui ettei poni liiku yhtään minnekkään ja junnaisi vain paikallaan. Lopuksi tultiin pieni rata jonka ekalle esteelle Pähkinä kielsi, muut se hyppäsi melkein mukisematta. Olihan Pähkinä ihan jees, ei kuitenkaan ihan mun tyyppinen poni.
Seuraavan tunnin kuvasin, jonka jälkeen suunnattiin syömään. Ehdittiin ruuan jälkeen olla vain hetki kunnes oli iltaohjelman aika. Iltaohjelmana oli leirikaste. Meidät jaettiin joukkueisiin ja oltiin "selviytyjiä", meilla oli ns. tehtävärata ja se oli varsin hauska. Sokkopallo oli hieman vaikeampi, piti sokkona hakea/viedä pallo muutaman esteen yli. Lopuksi pelattiin hevosenkengän ryöstöä ja suunnattiin suihkuun.Iltapalalla syötiin massut täyteen ja loppuilta hengattiin ja naurettiin monta vuotta lisää itsellemme!Herättiin jälleen seitsemältä ja suunnattiin aamupalalle. Haettiin ponit ja harjailtiin niitä hyvä tovi. Ensin oli kakkostunninvuoro ja omalla tunnilla pääsis menemään Royalilla. 

Mentiin lähes koko tunti ilman jalustimia. Aluksi etsittiin istuinluut ja niiden avulla piennennettiin käyntiä niin hiipiväksi kuin ikinä mahdollista. Alettiin suurentamaan käyntiä ensin normaaliksi ja sitten niin suureksi kuin ikinä pystyy istuinluiden voimalla. Siirryttiin raviin ja tehtiin aivan samaa eli ensin lyhennettiin ja sitten pidennettiin ravia. Royal kuunteli istuntaa ihan hirmuisen hyvin ja oli muutenkin tosi hyvä. Välikäyntien jälkeen mentiin ympyröille laukkaamaan. Toinen ympyrän puoli oli tarkoitus ratsastaa mahdollisimman hidasta laukkaa ja toinen normaalia. Royalin laukka oli vain ihan huippu. Poni toimi hyvin ja molempiin suuntiin tehtävä onnistui. Loppuraveissa Ropsu antoi periksi kunhan muistin ulko-ohjan ja tarkan sisäkäden. 


Laitoin ponin pois ja lähdettiin syömään. Teoriatunnilla oli ajoia. Laitettiin uljaat ajoponit Repe ja Mellow kuntoon ja mentiin kentälle. Ajeltiin molemmilla poneilla ja selviydyttiin pienestä tehtäväradasta.

Estetunnille sain Pepin. Heti selkäännousussa kauhistelin sen suurta kokoa ja jotenkin se vain oli niin erilainen. Alkuverkassa musta tuntui että oon alkeistuntilainen, Peppi oli aivan liian hevonen. Hypättiin jumppista ja pikkuhiljaa pääsin rytmiin mukaan ja pysyin kyydissä. Peppi oli ihan jees hypätessä. Loppuraveissa kummastelin vain että miten ihmeessä tämmöistä ratsastetaan. Oli ihan outoa kun jalat ei menneetkään melkein mahan yli, vaan siihen jäi reilusti tilaa. Ehkä kuitenkin anu näki että tässä pitää harjoitella vielä reilusti.


Ruuan jälkeen oli iltaohjelmaa rantasaunalla.  Ohjelmana oli TUUBIA ja meillä oli tosi hauskaa. Myöhemmin suunnattiin saunaan ja uimaan. Viimeinen ohjelma oli iltapala rantasaunalla. Pian suunnattiin kämpille ja ilta tarinoitiin kaikenlaista siiselitarinaa.


Seitsemältä herätys soi jälleen ja suunnattiin aamupalalle. Haettiin ponit laitumelta ja royal laidunkavereittensa kanssa olivat keksineet mennä langoista läpi. Ne oli toisella laitsalla jonka kautta olisin päässyt, mutta meninkin ropsun omain laitumen kautta. Royal on varmaan maailman hitain kävelemään, ihan oikeasti. Lopuksi päästiin puolivuotta muitten jälkeen talliin ja hoidin royalin. 

Koulutunnille sain "uutuuden" Dexterin. Jatkettiin eilisestä, eli mentiin pidennyksiä ja lyhennyksiä puomien avulla. Verkattiin aluksi ravissa normaalisti ja Dexter oli kiva, mutta vähän outo edestä ja vähän pohkeen takana. Aloitettiin pienentämällä ravia, ensin molemmat vähän sekoiltiin, lopuksi saatiin ihan siistejä lyhennyksiä. Puomien jälkeen oli laukkaympyrä, mulla oli vähän ongelmia laukan nostamisessa välillä, mutta muutamat tosi hyvät nostot tuli. Laukan jälkeen loivakiemuraura jonka keskelle voltti. Jälleen laukkaympyrä ja uudestaan puomeille. Pienentämiset oli vähän vaikeampia kuin pidentämiset, mutta mulle taas toisaalta helpompia. Ravissa Dexter oli huippu, se taipuin ja asettui hyvin. Pidennykset sujuivat hyvin, kunhan kuski muisti olla hereillä. Loppuravit oli kivat ja D tosi pehmeä. 
Kuvasin seuraavaa tuntia ja myöhemmin mentiin syömään. Teoriassa me käsiteltiin kisateemaa. Teoria oli tosi hauska ja käsiteltiin aika hyvin kisaamista.

Maastotunnille sain Qvistin toiselta nimeltään puskajussin. Ihmettelin nimeä ja en osannut kuvitella millainen se olisi. Aluksi ravailtiin hetki kentällä, kunnes suunnattiin maastoon. Mentiin metsäpolulle jossa ötökät vähän kiusasivat meitä. Sitten ihan yhtäkki Qvist käveli pientä kuusta päin ja käveli sen yli. Meinattiin kuolla nauruun sinne polulle. Poni teki saman vielä uudestaan ja en voinut olla muuta kuin nauramatta sen höpsöydelle. Maasto oli tosi hauska ja Qvist ihan huippu. Vielä loppuun päästeltiin kentällä niin kovaa kuin poneista lähti. Loppuraveissa Qvist antoi kivasti periksi ja oli ihan huikeen tuntunen. 

Menin putsaamaan Ropsun suitsia ja kun toinen tunti selviytyi maastosta niin mentiin syömään. Ennen iltaohjelmaan kerrottiin jälleen tarinoita. Iltaohjelmana oli tietovisa, joka oli aika vaikea mutta selvittiin siitä. Mentiin syömään iltapalaa, eli lettuja. Illalla käytiin maneesissa ottamassa kuvia, Mauri pisti tatuointistudion käyntiin ja tarinoitiin vielä vähän lisää. 


Toisettiin ihan sama aamurutiini kuin joka aamu ja lähdettiin hakemaan ponit talliin. Aamupuunauksen jälkeen listat tulivat kankitunnille. Sain Royalin uljaaksi kouluratsukseni. Laitoin ponin kuntoon ja kankien sovituksen jälkeen lähdettiin kentälle. 


Alkuverkattiin siirtymisillä ja alettiin kevennellä ensin kankiohja ihan löysällä. Pikkuhiljaa keräiltiin kankiohjaakin käteen ja jatkettiin ratsastusta. Royal alko antamaan periksi pikkuhiljaa ja oli ihan super kevut edestä. Laukattiin pääty-ympyröillä ja Royalin laukka sujui eteen ja pyöri hyvin. Lopuksi tehtiin jokaiseen kulmaan voltti jossa taivuteltiin poneja niin hyvin kuin osattiin. Royal oli ihan huikee. Välillä se meinasi vähän kaatua sisälle, mutta pieni korjaus auttoi. Rakastuin Ropsuun vielä enemmän ja uhkasin ostaa sen jos se ikinä myydään. Ruuan jälkeen oli teoriaa. Käsiteltiin maassakäsittelyä. Ensin käytiin muutamat jutut teoriassa, kunnes haettiin ponit ja mentiin maneesiin. Ensin royal otti pyynnöt vähän leikillä, lopuksi se kuunteli jo tosi hyvin ja meillä oli tosi hauskaa.


Estetunnille sain ylläriylläri Pepin. Hypättiin verkkahyppyjä ja tajusin ehkä vähän miten sitä ponia hevosta ratsastetaan. Lopuksi oli rataharjoitus ja selviydyttiin siitä. Keskityin vain ratsastamaan ja onnistuin pysymään hypyissä mukana. 


Loppuilta meillä olikin tosi vapaata ja putsattiin kamoja, tehtiin leirikirjaa ja kuvailtiin. Haettiin yömaasto ponit sisälle ja mulle oltiin laitettu Pähkinä, mutta sain vaihtaa Senniin. Maastossa oli ihan huikean hauskaa ja laulettiinkin siellä. Senni oli ihan huikea, ja baanatti ihan täysiä. Yllätyin millainen Senni todellisuudessa oli, ei yhtään sellainen kuin miltä näyttää! Laitettiin ponit takasin laitsalle ja mentiin nukkumaan.
Herättiin puoli kahdeksalta ja tunnin päästä oli aamupala. Leikkitunnin ponit haettiin sisään. Laitettii ponit yhteistuumin valmiiksi ja mentiin kentälle. Jakauduttiin joukkueisiin ja pääsin Team Perstoon. Aluksi mentiin yhdellä kädellä viestiä, seuraavassa mentiin keppihevosella laukaten ja samalla ponia taluttaen viestiä. Voitettiin keppihevosviesti. Seuraavassa viestissä oli pallo lusikassa ja se oli vaikea, mutta hauska! Vaihdettiin ponia ja pääsin Affen (r.i.p Affe♥) joukkueeseen. Laukattiin ja ravattiin tötterölle ja takaisin. Mentiin naistensatulassa ja hypättiin kavalettia. Meillä oli ihan huikean hauskaa!

Rakennettiin meidän leirikisojen esterata. Haettiin kisahevoset laitumelta ja hoidettiin putipuhtaiksi. Mun uljas kisaratsu oli Peppi. Toisen ratsastajan kanssa laitettiin sille oikein kauniit hippiletit. Käytiin syömässä ja ensimmäinen verkkaryhmä lähti liikenteeseen. Kuvasin niin kauan kunnes mut passitettiin puominnostajaksi. 

Laitoin omat kamat päälle ja suuntasin Pepin luo. Tässä vaiheessa oli jo satanut kiitettävän ajan ja viimeistään alkuverkassa kaikki kastuivat ihan totaalisesti. Peppi oli mukavan reipas ja hyppäsi hyvin. Radalla oli 8 hyppyä ja olin toisena lähtövuorossa toisesta verkkaryhmästä. Selvittiin radasta hyvin ja saatiin puhdas rata. Ajaksi tuli 1.22 josta tuli samalla johtoaika, kuitenkin kaksi pääsivät salamannopeilla hevosillaan ohi. Päästiin Pepin kanssa kolmannelle sijalle. Kisoista ei kuitenkaan mun osalta ole kuin pari hassua kuvaa ja yksi verkkaeste video.

Harjailin ponin ja lähdettiin viemään muutamia poneja haimilahteen. Juostiin reippaasti takaisin loppumehulle ja sopivasti sääkin ehti kirkastua. Samalla oli palkintojen jako. Mentiin kämpille pakkaamaan loppuun ja oi sitä itkun ja naurun määrää. Kiitos kaikille !♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti