sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Syksyn tunteja osa 219.9 Aladin taas riemastutti nimellään. Ajattelin antaa taas ponille mahdollisuuden olla kiva. Alusta asti se oli kuitenkin hieman jännittynyt ja kipitti normaaliin Aladin tapaan. Tehtiin paljon ympyrä- ja volttityöskentelyä ja välillä aladin oli ihan jees. Laukattiin ympyrän "sisään" voltti ja laukat onnistui hyvin. Ajoittain poni kipitti kunnolla ja en osannut tehdä asialle mitään. Tehtään välikäyntien jälkeen samanlaista kolmikaarista kuin edellisellä tunnilla. Muutama kerran jouduin keskustelemaan suunnasta ja askellajista ponin kanssa, lopuksi se alistui ja teki mitä pyysin.Loppuravit mentiin ympyrällä ja siinä mulle neuvottiin miten sitä ponia pitää ratsastaa. Sain sen siinä tosi kivaksi ja tärkeimmäksi muodostui eteenpäinpyrkimys. Se on asia josta ei ikinä pääse eroon. Ponia ketutti jo paljon vähemmän kun se sai liikkua eteen. Se oli edestä ihan super kevyt ja en antanut sen kipittää.


30.9 Harvinaisempi ratsu nelli oli listassa. Nelli on muuten ihan älyttömän kiva ratsastaa, ainoa iso miinus on sen laukka. Sen laukka on jotenkin niin selätön ja suorilla jaloilla ettei mitään rajaa, ehkä se vielä joskus laukkaa kivasti. Tunnin pääaiheena oli väistöt. Käännettiin keskihalkaisijalle ja väistettiin uralle päin, ja tästä tehtiin erilaisia versioita. Pienen alkujäykkyyden jälkeen Nelli väisti hyvin ja alkoi rentoutumaan kivasti. Tehtiin väistön jälkeen voltti jolla sain nellin vielä paremmaksi. Vaihdettiin suuntaa ja se oli kokoajan vähän huonompi suunta molemmille ja väistöt oli tuskan takana. Laukattiin myös muutaman kerran kyseisellä voltilla ja ne menivät ihan metsään. Nellin laukka ei pyörinyt tippaakaan ja kuski oli pihalla kuin lumiukko. Loppuraveissa Nelli oli tosi hyvä ja tykkäsin siitä kuitenkin, vaikka laukka ei mennyt putkeen.


7.10 Marketta osui kohdalle pitkästä aikaa. Jatkettiin samaa kuin viime tunnilla, eli väistöjuttuja. Muistaakseni tehtiin ympyrällä väistöä ja pitkän taistetun jälkeen saatiin muutama melkein kiireetön askel. Tehtiin myös keskihalkaisijalta uralle väistöä ja marketta juoksi lähes taukoamatta ja aina pidättäessä se heilautti päätään ja katsoi ilkikurisesti yläkautta silmiin. Lopuksi kuitenkin se rauhoittui vähän ja saatiin parit hyvät pätkät. Ei ehditty laukata tunnilla ollenkaan, joka ei kyllä haittaa ollenkaan.


14.10 Nasse. Alkuverkan jälkeen otettiin jalustimet pois ja mentiin lähes koko tunti ilman niitä. Mentiin paljon siirtymisiä ja nasse oli tosi miellyttävä ratsastaa. Välillä se yritti lähteä kipittämään ja kuumumaan mutta kuitenkaan en sallinut sen tehdä sitä, tai ainakin parhaani yritin. Keskityttiin ihan perus juttuihin joka oli kiva. Tälläkään tunnilla ei ehditty laukata ollenkaan.
17.10 menin rästille ja sain Marketan. Verkattiin ihan normaalisti alkuverkat ja alettiin tekemään päivän tehtävää. Tehtiin pitkälle sivulle voltti. Voltin piti olla mahdollisimman symmetrinen ja huolella tehty. Välillä musta tuntui että mä taivuin enemmän kuin itse poni. Välillä markku juoksi vielä, kuitenkin hieman helpommin kiinniotettavana. Voltin jälkeen nostettiin laukka, ekat laukat oli säätöjen etsimistä ja menivät välillä vähän juoksuksi. Pikkuhiljaa ne olivat kuitenkin ihan siistejä nostoja. Marketta tuli myös aika hyvin takaisin raviin. Marketta oli ihan kiva, vaikka se ei vieläkään ole mikään suosikki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti