torstai 22. tammikuuta 2015

Syksyn tunteja osa 3

18.10 Menin lauantaina rästille ja listassa luki Hertta. Edellisenä päivänä oli taivastellut Hertan selkää joka ei ole maailman mukavin, sitten listassahan se oli ja ihan hyvällä fiiliksellä vaikka olikin luvassa ilman satulaa tunti. Onneksi eräs halusi vaihtaa ja sainkin mennä Ramonalla. Tehtiin tunnilla perus kouluvääntöä ja pötikkä oli super. Jotenkin meillä natsas ajatukset tuona kauniina päivänä vielä paremmin.Tehtiin kulmissa siirtymisiä ja voltteja pitkälle sivulle. Ramona taipui ja asettui tosi hyvin. Pikkuhiljaa se tuli enemmän avuille ja alkoi antamaan periksi. Laukat oli aluksi vähän jäykät ja jännitin omia jalkoja liikaa jolloin polvi nousi korviin. Pikkuhiljaa sain mun jalat rentoutumaan ja laukat alkoivat pyörimään paremmin.


Alkutunnista en pitänyt jalkoja tarpeeksi lähellä Ramonaa ja ne heiluivat omiaan, lopputunnista sain sa kuriin ja kiinni jopa siihen hevoseen. Oli älyttömän kiva tunti ja pötikkä oli jälleen ihana.
24.10 Pääsin 10kk tauon jälkeen Spiritin selkään. Spirit ei ollut ihan käyttäytynyt pienempien tunnilla, menin sitten illalla tunnille ponin kanssa. Olin aivan fiiliksissä, oli ollut älyttömän ikävä ponimuksen selkään. Tarkoituksena oli laittaa poni menemään just sinne minne mä tahdon juuri sillä tahdilla kun mä tahdon. Alkuverkkasin ympyröitä ja loivia kiemuroita, eikä ponilla ollut mitään ongelmaa kyseisten asioiden kanssa.Alussa kevennellessä poni oli hirveän epätasainen suusta ja tyhjä edestä, tämän tosin ymmärtää kun poni menee lähinnä helpompia tunteja. Poni ravasi myös vähän tahdittomasti ja lötkösti. Istuttiin harjoitusraviin ja jäätiin pääty-ympyröille. Aina ympyrän keskihalkaisijan kohdalla piti ottaa puolipidäte joka hidastaa ponia. Spirit toimi erittäin hyvin ja pienillä avuilla. Vaihdettiin hidastuksen tilalle laukannosto, mutta puolipidäte piti muistaa. Ensimmäiset nostot olivat sinnepäin ja lähdin ylävartalolla liikaa eteen. Lopulta nostot oli aika hyviä, jouduttiin kuitenkin keskustelemaan pitkän aikaa laukan kestosta.Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin aivan sama vasempaan. Spirit oli parempi nostoissa tähän suuntaan ja saatiin laukka kestämään juuri niin kauan kuin halusin. Välillä spirit ravasi tosi hyvin ja kantoi itsensä. Laukan jälkeen Spiritistä lähti irti tosi hyvää ravia, tollasta se voisi ravata kokoajan. Mentiin kokouraa ja nostettiin vastalaukkaa pitkän sivun alusta. Ensin tuli myötälaukka, kuitenkin seuraavat olivat suurimmaksi osaksi vastalaukkoja. 

Loppuverkassa poni oli jo paljon parempi kuin alkuverkassa, kuitenkin välillä se oli vähän selätön. Harjoitusravissa pääsi jotenkin lähemmäs ponia ja enemmän sen ympärille. Tykksäin yllättäen spiritistä ja olis kiva päästä menemään sillä edes välillä ja fiilistellä sitä missä siihen rakastuin ekalla tunnilla.

2 kommenttia: