lauantai 12. tammikuuta 2013

Mennään sienimetsälle!

"Maastoauto huristaa parkkipaikalle ja punaisen kassin kanssa oleva punapää tyttö istuu sisälle..."

Ja sitten perillä tuo tyttö harppoo talliin ja lähtee nenziban kanssa kauppaan. Kaupasta hän ostaa 2x pihvin makuiset nuudelit ja suklaa pitkulan. Nuo lähtevät vaeltamaan takaisin tallille ja kävelevät erämaan yli. He syövät yhdessä parhaan porukan kanssa ruuan. Tallilla on myös sarkkuli, pinkero, emmuli, venluski, ida-ihminen, ja tottakai jullero.Wilmuli ei ollut tallilla :( Ennen syömistä autoin metsästämään Spiritin karsinasta, sillä oli taas vaihteeksii huono päivä. Syöpöttelyjen jälkeen menin kuvaamaa saaraa ja samalla kattomaan Idan ja Julian tuntii. Menin sit tunnin loputtua talliin. Oli vaan hetken ja sit vaihdoin ridakamat päälle. Kohta kello olikin jo puol seittemän ja menin laittamaan Waltteria kuntoon. Harjasin läpi ja heitin kamat päälle. Seuraavaksi siirryttiin maneesiin...

Maneesissa nousin selkään ja laitoin jalkkarit sopiviks. Alkukäynnit käveltiin ja sit otettiin ohjat. Koitettiin heti alussa ratsastaa käyntii aktiiviseks, se meni ihan ok'sti, paitsi et W vähän tahmaili. Alettiin ravailemaan ja tekemään pääty-ympyröitä. Waltteri oli vieläkin kunnon tahmatassu. Taidettiin sitte ottaa välikäynnit.


Käyntien jälkeen otettiin väistöjä. Aluks meni muutama ihan hyvin sit taas W ei halunnu väistää ja ei pistäny sitä peppuu sisälle ihan rehellisesti, mutta sitte viimeset väistöt meni hyvin. Väistojen jälkeen otettiin laukkaa niin että puomien välistä (jotka siis oli keskihalkasijalla) piti nostaa laukka ja laukata puolikas ympyrä. Ensin Waltteri lopetti kokoajan just ennen kun olis pitäny. Siinä sitte vähän annoin raippaa ja lopulta poni suostui jatkamaan vähän ylikin, joka oli tarkotus.. ettei lopeta liian aikasin. Vaihdettiin suuntaa ja oikeelle W toimii hiukkasen paremmin. Sain laukat paranemaan taas loppuakohden. Ja siinä samalla sain ravinkin paremmaks. Ja muistin taas miks tykkään enemmän poneista kun hevosista.Waltteri ponnyy
Otettiin loppuravit eteen alas, Waltteri ravas hyvin ja rentoutu hyvin loppujen lopuks. Sit vaan käyntiin ja pitkät ohjat. Käppäiltiin ja sitte kaartoon. Tallissa laitoin ponin pois ja kirjottelin stooryn hoitopäiväkirjaan aka päikkyyn ;)) Kävin vielä sanomassa Spiritille heipat ja sitten bussilla+metrolla kotiin.

Tänään olin sitten koulussa 9.45-12.45. Ekana oli aamunavaus ja sen jälkeen köksää. Tehtiin köksässä runeberin torttuja. Ne onnistu ihan hyvin ja oli hyviä. Sen jälkeen ruokailu ja äikkää. Äikäs ei tehty kummempia. Sit päästiinki jo kotiin.. Taino mä menin itikseen C'n kaa. Oltiin siel johonki vähän yli neljään asti.. ja tässä ostokset:


Glitteristä lahja saaralle;) enpäs kerro että mitä


tälläset rintsikoitten tyyliset Cubuksesta 9.90


Tuubihuivi Cubuksesta 4.90


Kyniä suomalaisesta kirjakaupasta 4kpl 3.20

//Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti