lauantai 26. lokakuuta 2013

Pitkä perjantai 18.10

Tän postauksen aloittaminen on vaan niiin hankalaa. Ensin ajattelin muokata kuvat valmiiks, sit taas kirjottaa ensin ja nyt viikko on jo siinävaiheessa et muokkasin kuvat äkkiä kotona ja kirjotin tekstin iskällä loppuun.

Alunperin oli tarkotus että menisin inalle yöks netan kaa. Suunnitelmat muuttu koska olin vielä vähän kipee. Perjantaina aamupäivästä menin kuitenkin mukaan Smillylle jossa toimin orjana ja kuvaajamiehenä. Meillä oli hauskaa ja siellä vierähtikin kiitettävästi aikaa. En nyt kummempia kerro, kuvat saa kertoa loput kuitenkin.Suoraan Smillyltä suuntasin viikkiin, ja siellä oli eräs tuttu joka tulee takasin perjantaille! No omalle tunnille sain pitkästä aikaa Waltterin. Laitoin otuksen (ootteko huomannu kuinka sanon nykyään kaikkia poneja otuksiks?) kuntoon ja mentiin maneesiin. E oli meillä opena ja mentiin siis koulua. Alkukäyntien jälkeen tehtiin lyhyellä sivulla voltti ja pitkillä sivuilla väistettiin takaosaa uralta pois. Waltteri väisti hyvin ja liikku eteen kunhan muistin olla poikittamatta liikaa jolloin poni menisi ihan solmuun.Kohta otettiin ravia ja tehtiin perus alkuverkka, eli päätyyn n.10-15m voltteja ja muualle kaikennäköisiä uria, kunhan taivuteltiin hyvin. W oli jopa liian reipas välillä. Jatkettiin harjoitusravissa samaa tehtävää kuin käynnissä, eli voltit ja väistöt. Waltteri väisti edelleen hyvin, välillä ehkä poikitti liikaa jolloin vauhti loppui. Saatiin kuitenkin aika hyviä pätkiä. Pidettiin välikäynnit joiden jälkeen otettiin laukkaa mukaan. Tehtiin pääty-ympyrä laukassa ja pitkät sivut väistettiin edelleen. Waltteri oli vähän hidas nostoissa mutta nosti ihan kiltisti, enkä saanu laukkaa pyörimään kunnolla. Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin tehtävää. Nostot oli tähän suuntaan ihan ok:ta.
Lopuks vielä loppuravit ja Waltteri anto jopa periks. Siitä tulee vielä hiano poni. Loppukäynnit ja annoin ponin wilmalle ja julialle, koska lähin extempore hihsiin. Äiti oli saanu iltaliput. Hihssistä kuvia myöhemmin, pistän ne samaan postaukseen Hevoset stadikalla kuvat.. Heh, sekin on vähän jäänyt.

 
 
Loma toisistamme twki hyvää molemmille, onneks näin. Tajusin jälleen kuinka ihana waltsu on. Mulla on kuitenkin muutama "diipimpi" postausidea. Enskerralla julkasen kuitenkin yhden videon..

//Ida

7 kommenttia:

 1. Kiva postaus & hienoja kuvia! :) Minulla on kameran kanssa sellainen ongelma, että maneesissa otettujen kuvien laatu on jostain syystä huono laaatuista, tai sitten ne tärähtelee kauheasti... :/ Osaisitko auttaa/neuvoa? Mitä asetuksia itse käytät kun kuvaat maneesissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ja jos kuvaa urheilukuvauksella niistä tulee tärähtäneitä. Kannattaa käyttää M tai Tv asetusta. Laitan valotusajaks mahdollisimman pienen 1/125-1/200 maneesissa menee tohon välille :)

   Poista
 2. Ihana blogi sulla, liityin lukijaks :) !

  http://tiiajamaistro.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Sul on tosi kiva blogi, kirjotat tosi selkeesti ja ei oo liian lyhyitä eikä pitkiä tekstejä c: Liityin lukijaks :)
  oma : laurijakanit.blogspot.com

  VastaaPoista