maanantai 14. lokakuuta 2013

Ei musta tuu esteratsastajaa kirveelläkään

En ole enkä tule. Todennu oon ton jokaisella estetunnilla tänä syksynä. Nytkin fiiliksiä vahvisti saman- mutta erimittaiset jalustimet, ja toinen jalka tykkäsi siitä. Hypätessä tosin jalustimet tasottuivat. Varmaan hevonen niin oudon mallinen että... Itse tuntiin. Pääsin menemään taas Hertalla ja otus oli taas oikein mukava laittaa. Noustiin selkään kentällä ja H vähän ihmetteli ihmistä joka käveli pimeässä. Tunti pidettiin kuitenkin maneesissa.

Verkkailtiin suht. nopeesti ja Hertta oli vähän tahmee ja ite olin niin hämmentyny niistä jalustimista joten verkka meni ihan oudosti. Loppujenlopuks verkkailut meni ihan ok'sti heti kun kuski katsoi muualle kuin hevosen korviin ja pyysi eteenpäin.


Sitten itse esteisiin. Kaikille tulin ravissa (kerran hertta nosti laukan omatoimisesti ennen estettä) ja oon ihan hirveän huono tulemaan esteelle ravissa tai itseasiassa vihaan sitä. Ehkä oon vaan niin paska ratsastaja ettei mua uskalla päästää laukassa. No tultiin parit linjat että ristikko ja puomi. Molempiin suuntiin. Toiseen lisättiin niin että linjan jälkeen käännettiin toiselle ristikolle joka oli kokorataleikkaan paikkeilla. Hertta hyppäs hyvin, mutta sen piti olla aika reippaassa ravissa.

Tultiin pieni radanpätkä niin että oikean puolen linja, kokorataleikkaan ristikko ja vasemman puolen linja. Heti alussa hertta meni ohi ekasta ja toisella kerralla toisesta. Kolmannella yrityksellä onnistuneesti molemmat, kokorataleikkaan hyppäs hyvin ja vasemman ei tarpeeks hyvin. Tultiin uudestaan ja hertta jatko ekan kerran laukassa myös toisen ristikon yli. Hyvä hertta! Loppuun loppuverkka ja kaartoon. Näin autoin seuraavan ratsstajan kyytiin ja lähdn vaihtamaan vaatteita.


//Ida

2 kommenttia:

  1. Kauan oot ratsastanu, kun ette hypänny laukassa :o?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ratsastanu reilu kolme vuotta ja hypänny monetmonet kerrat laukassa :)

      Poista