sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ei menny ihan niinku elokuvissa, mutta tarpeeks lähelle!

Mistäs sitä alottais. Viikko on menny mukavasti, miettien koulujuttuja ja opiskellen ahkerasti ja vähemmän ahkerasti. Maanantaina olin tallilla, muttei siitä sen enempää. Perjantaina suuntasin tallille ja sain rästin lauantaille 13-14 tunnille. Perjantaina oli vähän höslä päivä, ja ratsuks sain Masin.

pahoittelen kuvien erinomaista laatua
Alkuun käppäiltiin ihan normaalisti, ja mentiin käynnissä kevyessä istunnassa puomeja ja seuraavaks ravissa + pääty-ympyröitä. Masi meni aika hyvin, ei kaahotellu turhia. No seuraavassa tehtävässä olikin pallerossa pitelemistä. Nostettiin laukka C'stä ja laukattiin koko pitkäsivu kevyessä isunnassa. Masi oli ihan intopinkeenä ja tosi kuva suusta, eikä pidätteet millään menny läpi. No saatiin muutamat väärät laukat ja sitte meni ihan mallikkaasti, niin varmaan! Ja samalla lailla toiseen suuntaan, jos oikein muistan meni nostot ihan jees ja vauhtikin oli ihan järkevä.


Päästiin päivän päätehtävään eli esteisiin, tai ristikkoihin jos tarkkoja ollaan. Tultiin ihan vaan suoralla oleva linjat pariin kertaan. Masi hyppäs hyvin, tosin toinen hyppy oli kunnon kamikaze loikka. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin toisella pitkällä sivulla oleva linja myös, nyt hypyt meni oikein hyvin. Tultiin ristikolle ravissa aina, joka oli toisaalta aika tylsää ja toisaalta vältettiin mun ja masin kaatumisvaaraa kosa kääntäminen on mulla aina 5/5. Loppuverkattiin kevyessä ravissa ja Masi alko rentoutumaan ja antamaan periks. Lopuks vielä loppukäynnit. Loppujenlopuks masu oli huippu, vaikkein mennykkään erityisen hyvin.


Lauantaina olikin uusi päivä, uusi poni, uudet kujee, ja sama huono ratsastaja. Okei joo, olihan poni ihan kiva, ja sää oli täydellinen, ei liian kuuma eikä kylmä. Kaikesta huolimatta laukat meni suurimmaks osaks persiilleen. Mutta jos mä alotan ihan alusta?


Laitoin Ruudin kuntoon ja suunnattiin kentälle. Kyytiin ja hyvät jalustimet. Käveltiin ja lopulta alettiin ravailemaan ja verkattiin itsenäisesti. Tein molempiin päätyihin aina ympyrät ja pari kertaa loivaa kiemuraa. Tarkoitus oli ottaa verkkana laukkaa, lopulta tunnilla hiottiin laukkaa vain. 

No ensinnäkin Ruuti nosti väärää laukkaa vain. Tein mitä tahansa niin ei. Jouduin roikkumaan sisäohjassa ja paukuttamaan ulkopohkeella että edes pysyttäisiin ympyrällä. Okei, ravissa pysyttiin ympyrällä hyvin.. laukassa ei. Lopulta sain oikeen laukan kun ensin nousi väärä ja ruuti vaihtoi sen itsenäiseti. Pikkuhiljaa oikea laukka nousi muutaman väärän jälkeen. Tän jälkeen vain kääntyminen oli ongelma, oikeasti vaikka kuinka käänsin poni kuitenkin karkas ympyrältä. 


 Mentiin hetki välikäyntejä ja vaihdettiin suuntaa. Tultiin yhtä puomia laukassa. Nyt vasen laukka nous iha helposti, mutta se kääntyminen. Oon tottunu siihen että se poni kääntyy eikä tarvii kääntää henkensä edestä. Muutaman onnistuneet laukat ja homma paketissa. Ravailin odotellessa harjotusravia ja se olikin ainoo positiivinen asia et se oli aika helppoa :D
Ruuti oli niin hieno, mä taas ihan kierossa tuolla selässä :DLoppuverkat kevyessäravissa ja näin. Lopuks käveltiin ja poni talliin. Lähin melkeen heti kotiin ja sieltä paikkaan x josta lisää myöhemmin.
Mites teillä lukijat, tuleeko teillä tälläisiä huonoja kausia ratsastuksessa useinki? Mulla taitaa olla sellanen päällä. Epäonnistuminen tekee onnistumisista vielä parempia. Suurinosa lauantain tunnin ongelmista oli varmaan satulan päällä, ei sen puoleen.. en edes osannu heti keventää ruudin ravissa. Ehkä lopetan tän masistelun tähän ja toivon että ens tunti on onnistuneempi.

//Ida

4 kommenttia:

  1. luulin et osaat ratsastaa

    VastaaPoista
  2. Oot must hyvä ridaaja joskus ei mee putkee ja joskus menee ihan sika ihanasti. Must sul meni ihan hyvin! :D
    Ja tunneil käydään sitä varten et opitaan ratsastamaan.

    # Perjantai tyttö XD

    VastaaPoista