sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Mustaa ja valkoista

Perjantaina suuntasin tallille vähän kolmen jälkeen. Laitoin Spiritin yhdelle tunnille valmiiksi, ja herra käyttäytyi todella hyvin. Tuntilaiset menivät koko tunnin maastoon jonne menin mukaan. Omalle tunnille sain Ruutin ta Ruudin, riippuen siitä kummin tykkää sanoa. En osaa oikein päättää itsekkään kumpi on kivempi... Ruuti oli oikein kiva laittaa, mitä nyt suitsien laitossa halusi vaan syödä.


Kentällä hyppäsin kyytiin ja oli outoa laittaa estejalustimet pitkästä aikaa. Tuntui sille että olisi ollut polvet suussa.. Käynnissä käännettiin pitkältä sivulta aina pituushalkaisijalle jossa pysähdys. Ruuti oli oikein kiva. Oltiin myös kevuessä istunnassa pätkiä. Verkattiin ravissa itsenäisesti pääty-ympyröillä. Ekat ympyrät meni superisti, sitte päätin leikkiä alkeiskurssilaista joka ei saa ponia käännettyä ympyrälle. Lopulta ulkoavut meni läpi ja ruuti käänty mukavasti, tottakai ensin laukaten ja sitten mäkin säädin siellä vaan jotain.

Käynnissä jakaannuttiin uralle ja uran sisäpuolelle niin että voidaan laukata. Lyhyet sivut esteistunnassa ja pitkät sivut kevyessä istunnassa. Ruuti nosti laukan helposti ja jatkoi niin kauan kun pyysin. Kerrankin hevonenponi jota ei tarvii potkia eteenpäin laukassa :) Sitten toisten vuoro ja suunnan vaihto. Oikeaan Ruuti nosti ekaks väärät laukat kunnes sain oikeet avut läpi ja tuli myötälaukka.
Lopussa mentiin puomeja kevyessä istunnassa ja käytiin käppäilemässä maastossa.


Pääsinkin seuraavalle tunnille Ramonalla. Oli jännä hypätä pienen ja reippaan ponin selästä ison ja hitaan hevosen kyytiin. Alussa tultiin pitkät sivut uran sisäpuolella, joka onnistui ihan hyvin parin kerran jälkeen. Ja tultiin pitkät sivut kevyessä istunnassa. Ravailtiin kevyttä ravia ja pääty-ympyröillä. Pötikkä oli ihan hirveen hitaan tuntunen, muuten jees. Pikkuhiljaa vaadin sitä menemään reippaammin.


Tultiin puomit kevyessä istunnassa ja nostettiin C'stä laukka. Pötikkä meni ihan ok'sti. En ite osannu vaatia tarpeeks. Loppuraveissa tultiin puomeja ja loivaa kiemuraa. Nyt vasta Ramona heräsi kunnolla ja liikkui eteen. Lopuks loppukäynnit ja talliin, poni pois ja kotiin.
Mun tunnin taso laskee hitaasti mutta varmasti. Vuos sitte ku alotin oli se he C-he B Jun/sen. Sitte se meni He C ja nyt musta tuntuu että se olis jatko 2 luokkaa.. Okei joo ei ihan, mutta kuitenkin ymmärrätte mun pointin. Ite oon loikkinu tasolta toiselle ja ehkä sen takia oon kehittyny. Jos oon korkeetasosemmas ryhmässä mun on pakko keskittyä ihan täydellä, mutta ei jos oon vaan jossain ryhmässä niin en jaksa iha täydellä olla mukana jos en pääse tekemään mitään uutta tai edes ylittämään omia rajojani...

Päätetään tää postaus tähän, enskertaan ihanat! (ps. Kiitos 79 + 26, ootte parhaita!)

//Ida

3 kommenttia:

  1. Mulla on kans sama juttu, et haluisin sen tasoisen tunnin, missä pitäis KOKO ajan miettii, mitenpäin se heppa kulkee. Toisin sanoen, ei paljoa suoraa uraa eikä itsenäisesti ravissa tms, vaan paljon erilaisia tehtäviä! Tottahan se myös on, että jos kunnolla haluaa kehittyä, niin oma heppa tai yksityistunnille.

    VastaaPoista