torstai 21. toukokuuta 2015

Jälleen hurjimuksen kyydissä

2.5 pääsin myös Iken selkään taas vaihteeksi, tarvittiin taas lainakuski sinne kiikkumaan. Tehtiin täysin samoja tehtäviä kuin perjantainkin tunnilla, oltiin siis harjoiteltu Iken kanssa.. todellisuudessa ei se ihan sille näyttänyt.


Alkuravailtiin ihan normaalisti itsenäisesti ja taas Ikke toimi hyvin. Tehtiin taas päätyyn ympyrä jolla oli puomi ja tultiin kevyessä istunnassa pari kertaa. Nostettiin taas laukkaa ja aloitettiin vasempaan eli helpompaan suuntaan. Ikke nosti laukat melko asiallisesti, mitä nyt välillä jonkun pukin tms. kautta. Ympyrällä pysyttiin ja askeleetkin saatiin laskettua.


Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin suoraan laukkaamalla. Ikkehän siitä innostui ja teki suosikkiliikkeitään varsin aktiiivisesti. Siinä sitten otin raipan ulkokäteen ulkoapujen vahvistamiseksi ja näpäytin kun Ikke lähti liiraamaan ulkolavallaan. Saatiin loppuympyrä paikalleen ja tein samalla lailla kuin edellisenäkin päivänä, nostin laukan vasta puomin jälkeen. 


Tultiin samaa estetehtävää kuin edellisenä päivänä, mutta korotettu puomi oli pieni pysty tälläkertaa. Ensimmäinen kerta oli aika reipas ja sisälsi hieman sähellystä, mutta tolppien ansiosta Ikke tajusi että siellä on este joka pitää hypätä. Ikke kuitenkin sekosi pystylle hieman jaloistaan joten ylitys oli mielenkiintoinen. Tultiin sama vielä muutaman kerran ja kerrat oli todella hyviä, valitettavasti kuvaaja poistui paikalta ennen tätä. 

Ravailtiin loppuravit ja jälleen Ikke oli todella kiva ravissa. Poni talliin ja jatkoin tuutorointihommia.

Tämäkään tunti ei mennyt ihan putkeen, varsinkaan laykkaympyröillä.. Mulla on vaan liian heikot ulkoavut ja Ikke tarvitsisi sieltä aika reipasta ratsatusta. Erityisen tyytyväinen olen kuitenkin hypättyihin linjoihin, koska sain Iken keskittymään tehtävään juuri sopivasti ja viimeinen kerta oli varsin siivo. Kunhan ponimus jaksaa keskittyä kyllä se osaa, mutta silloin kun tehtävä on liian tylsä alkaa se keksiä hieman omaakivaa.


2 kommenttia: