tiistai 19. toukokuuta 2015

Ihan yksin


2.5 Osui mulle sellasen otuksen kuin Waltterin liikutus. Waltterihan oli ratsastuskoulukäytössä aina viimekesään asti, kunnest Aliina osti kyseisen ponin itselleen. 31.3.2014 taisi olla viimeisin kerta kun olen ponin selässä ollut, mutta olen nähnyt kun sillä muut menee. Poni on mennyt huimasti eteenpäin ja tulee varmasti tässä vielä kauan menemäänkin.


Olin tallilla jo ennen kymmentä ja kuvasin valkkaa, jonka jälkeen menin vaihtamaan vaatteet. Menin laittamaan ponin kuntoon ja ei aikaakaan kun oltiin maneesissa hommissa. Kävelin alkukäynnit jonka jälkeen pyörittelin hetken käyntiä. Tein ympyröitä ja voltteja taivutellen ponia, näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut sisällyttää avoja ja väistöjäkin tähän. Ravailin molempiin suuntiin ja huomasin melko nopeasti että oikea oli Waltterille paaljon parempi suunta ja toimi paremmin tähän suuntaan, ja lisäksi oli melko tasainen molemmista suupielistä.


Vaihdoin suuntaa ja tein aluksi hetken käynnissä jotain, jatkaen ravissa. Vasemmalle poni oli aluksi suoraansanottun kauhea, tyhjä oikealta ja puri kiinni vasemmalta. Yritin taivutella ponia parhaani mukaan ja saada pehmenemään ja tasoittumaan edestä edes hieman. Siinä hetken väänsin ja käänsin kevennellessä. Siirryin harjoitusraviin ja tein muutamia siirtymisiä ravista käyntiin. Annoin Waltterin tehdä ne vähän niin ja näin, en osannut vaatia siltä kaikkea. 


Vaihtelin harjoitusravissa suuntaa aina välillä ja tein voltteja ja ympyröitä. Oikealle poni oli tosi kevyt ja miellyttävä, mutta vasemmalle ei tuntunut hyvältä ei sitten pätkääkään. Waltteri ei vaan yhtään tahtonut irrottaa otettaan vasemmalta ja oikea ohja huusi tyhjyyttään.


Kun sain ravailusta tarpeekseni päätin laukkailla hetken. Nostin oikean laukan ja laukkasin vain monen monta keskiympyrää. Pikkuhiljaa muistin kääntää oman katseeni ja pitää ulkoavut vastassa. Waltterin laukka oli niin kiva, että olisin voinut laukkailla kauemminkin ihan vain laukkaamisen ilosta. Waltterin laukka on saanut paljon voimaa, sekä pyörii ihan uskomattoman hyvin.


Vaihdoin suuntaa, ravasin hetken ja nostelin taas laukkaa. Ensimmäinen nostoyritys meni ihan pipariksi, ihan vain koska en valmistellut. Tulin uudestaan pisteeseen ja nostin laukan ja valmistelin jopa noston. Vasempaankin vain laukkasin vaatimatta kummempia kuin hyvää tahdikasta laukkaa ja asettumista. Waltterin laukka oli ihan ok tähänkin suuntaan. 

  
hienosti ulko-ohja kädessä ida!

Ravasin vielä viimeiset pätkät keskiympyrällä harjoitusravia ja vitsi Waltteri oli tosi hyvän tuntunen parissa kohtaa. Hyvässä kohdassa siirsin käyntiin ja annoin pitkät ohjat. Käveltiin välikäynnit, ettei poni menisi ihan puhki. 


Loppuravailin ja Waltteri oli toodella hyvä oikealla, todella kevyt ja pehmeä. Vasemmalle tein loppuun asti töitä ja viimeiset hetket oli hieman parempia kuin aloittaessa. Päätin sitten jättää homman siihen ja jatkattiin vapain ohjin kävellen. Waltteri ansaitsi kunnon taputukset ja sitten kävin viemassa ponimuksen talliin, josta vielä poni ulkoilemaan.


Kiitokset Aliinalle että sain taas pitkstä aikaa mennä pienellä Walttersonilla! Oli kyllä hauskaa vaikken oikein sitä osannutkaan ratsastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti