sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Musta ferrari kiihdyttää


24.3 oli jälleen tunti. Ponit jaettiin vasta hetki ennen tuntia pienen väärinkäsityksen takia. Yllätysyllätys jatkettiin suunnillee samoilla poneilla ja toisaalta olin iha iloinen että päästiin jatkamaan Ruutin kanssa. Onneksi poni oli tunnilla ettei tarvinnut laittaa kuntoon. Aloitettiin normaaleilla alkukäynneillä ja alettiin verkkaamaan itsenäisesti niin käynnissä kuin ravissakin. Näin jäkkeenpäin ajateltuna olisin voinut tehdä paljon enemmän siirtymisiä, koska Ruuti oli jälkeenpäin aika epäreaktiivinen jos sen niin voisi sanoa. Tehtiin pääty-ympyrä jolla oli puomi aluksi ravissa. Ruuti ravasi ihan ok, olisi kuitenkin voinut ravata aktiivisemmin. Laukattiin sama pääty-ympyrä verkaksi ja molemmilla kerroilla ruuti nosti laukt hyvin, mutta jäi hieman pohkeen taakse. Olin itse jälleen hieman liian hidan reagoimaan ja koko ympyrä loppui ennen kuin tajusin tehdä mitään.


Verkkahyppynä tultiin ravissa punainen ristikko joka oli ovelta käännettäessä hieman uran sisäpuolella. Risikon jälkeen oli kaareva linja siniselle puomille. Tultiin kaksi kertaa kyseinen reitti ja molemmilla kerroilla ruuti nosti esteen jälkeen väärän laukan. Ensimmäisellä kerralla poni nosti laukan ennen jo ristikkoa ja sain juuri ennen ponnistuspuomia siirrettyä takaisin raviin. Sinisen puomin jälkeen oli hieman kommunikaatiovaikeuksia ponin kanssa ja pidätteet ei tahtonut mennä läpi. Istunnalla en saanut tarpeeksi pidätettyä, joten ohjaa tuli käytettyä liikaakin. 


Tultiin sama alku laukassa, mutta sininen puomi nostettiin pystyksi ja lisättiin kokorataleikkaalle pieni ristikko. Ristikko meni hyvin, pystylle taisi tulla myös ihan hyvin ja ristikolle hyppy onnistui kun muistin suoristaa hyvin pohkeilla. Isot taputukset ponille joka selvisi hurjasta kolmen esteen radasta. 

Viimeinen rata oli sama, mutta kokorataleikkaan ristikosta tehtiin okseri ja vasemmalle pitkälle sivulle tehtiin pysty. Ristikko meni hyvin ja pääsin kivasti mukaan hyppyyn. Siniselle pystylle ajauduttiin turhan lähelle, koska laukka hieman hiipui ja ruuti ei ollut ihan menossa. Kunhan sain käännettyä okserille ruutilla tuli uusi vaihde päälle ja se reipastui ja alkoi imemään esteelle. Ajauduttiin turhan lähelle myös okseria ja vähän hissimäinen hyppy tuli. Viimeiselle pystylle ruuti alkoi kaahottamaan ja ajattelin ettei se haittaa ollenkaan. Kuitenkin ruuti päätti juosta ohi, jokaon ihan ymmärrettävää en ratsastanut ollenkaan. Uudelleen lähestyttäessä tajusin miten sille esteelle lähestytään. Istuin hieman tiiviimmin satulaan, pohkeet kiinni ja muutama ihan todella nopea pidäte. Ruuti odotti todella hyvin ja saatiin ehdottomasti parhain hyppy aikaan, enkä edes jäänyt kädellä kiinni.


Loppuun verkattiin molempiin suuntiin. En saanut ruutia ihan niin hyväksi kin edellisellä tunnilla, mutta päätin heti ponin rentouduttua antaa sen hölkkäillä pidemmällä ohjalla. Ruuti venytti tosi hyvin eteen ja alas. Loppuun vain loppukäynnit ja poni talliin.Vielä on kaksi hyppykertaa jäljellä ja toivottavasti saisin mennä ne ruutilla. Viimeinen hyppy sai mut tajuamaan todella monta asiaa. Hyppäämistähän ei helpota se että ruuti hyppää mieluiten liian läheltä kuin kaukaa. Lisäksi hallintaa pitää saada hieman paremmaksi. Olisi myös hyvä jos ruuti lämpenisi ennen viimeistä rataa.
4 kommenttia:

 1. Hienosti meni ja kiva postaus, huomaa eroa ekoihin estetunteihin :) Ainoo mikä mua häiritsi nii olit kirjottanu Ruutin kaikkialle pienellä :D (perfektionisti?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos :D Joo tiiän, en vaan jaksanu alkaa säätämään niitä :D

   Poista
 2. Ne kädet ne kädet ja myötäystä lisää. Poni menee välillä suu auki.Lisää hyppelyä ja mielellään samalla pakkauksella, niin pääset hyppelyyn sisälle.
  Hyviä kuvia oli ensimmäinen, neljäs ja kymmenes. Osaat kuvata hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on välillä vaikee päästä hyppyihin kunnolla mukaan, koska ruuti tykkää hypätä mielumin läheltä kuin kaukaa. Ruuti aukoo suuta herkästi ja jouduin ottamaan isompia pidätteitä kädellä koska poni ei ollut ihan hallinnassa.
   Kiva kun tykkäsit kuvista, ainoastaan ensimmäisen oon ottanut itse, muut on tainnut ottaa mun yks vakkarikuvaaja Anni :)

   Poista