maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sisäinen ninjani sai siivet


31.3 Oli jälleen vuorossa tunti, kelläs muullakaan kuin Ruutilla. Ihanat hoitajat pistivät mulle taas ponin kuntoon, koska piti käydä vaihtamassa ratsastuskamppeet päälle ponikerhon jälkeen. Maneesiin vaan ja alkukäynnit. Saatiin verkata itsenäisesti ja omasta mielestäni sain Ruutin verkattua ihan kiitettävästi. Kuitenkin poni olisi verkatessa voinut reagoida paremmin pohkeeseen, mutta esteillä ei tarvinnut kahdesti pyytää eteen. Laukat kevyessä istunnassa ympyröillä sujui hyvin, aluksi olin itse hieman liian etukenossa, mutta kun pääsin satulan päälle löysin hyvän moodin ja sain keskivartalon pysymään kasassa.


Aloitettiin verkkahypyillä harmaapinkille pystylle. Ensimmäinen hyppy meni ihan metsään, olin liian irti satulasta ja matkustelin vain päin estettä ja Ruutin askeleet ei sopineet yhtään. No viisainnu seuraavaan kertaan mennessä ja ihan oikeasti ratsastin ja videolta katsottuna en näytä istuvan yhtään sen lähempänä satulaa, mutta paremmassa kontaktissa poniin olin ja tuli oikein siivo hyppy. Tultiin sama este toisesta suunnasta jolloin lähestyminen oli huomattavasti lyhyempi. Laukka meinasi kuolla, mutta onneksi Ruuti kiihtyy nopeasti ja saatiin hyvä hyppy. 


Hypättiin seuraavaksi kokorataleikkaan tien mallinen linja. Ensimmäinen este oli jälleen todella tiukka ja oli lähellä ettei vain suoraan menty ohi kyseisestä esteestä. Ratsastin itse huolimattomasti ja este tuli todella nopeasti. Tilannetta ei helpottanut se ett Ruuti kuunteli aika heikosti ulkopohjetta. Linjan toisesta esteestä päästiin yli, mutta ei senkään hyppy ollut erityisen hieno. Ensikerralle piti korjata melkeimpä kaikki.

Tultiin uudestaan samalla alulla, eli kokorataleikkaa linja ensin punainen ristikko ja musta pysty, jolta jatketaan harmaapinkille pystylle, josta toiselle mustalle pystylle. Punainen ristikko onnistui jo paremmin, mutta hyppy mustalle pystylle oli hieman lötkö, mutta ei kuitenkaan mikään täysin outo, kuitenkin laukkaa piti aktivoida tässä välissä reilusti. Sain onneksi laukan eloon, mutta silti hyppy harmaapinkille pystylle oli hieman outo, mutta en jäänyt niin pahasti jälkeen kuin aikaisemmin. Viimeiselle mustalle pystylle tie oli äärimmäisen tiukka. Pohkeet eivät menneet oikein läpi ja tuntui kuin oltaisi käännytty kolikon ympäri. Suoristin Ruutin ratsastamalla reilusti eteen ja hyppy oli varsin hyvä. 


Viimeisenä tultiin viiden hypyn rata. Aloitettiin samalla lailla kuin edellinenkin, mutta lisättiin loppuun vielä harmaapinkki pysty. Punainen ristikko korotettiin ristikkopystyksi ja toiseksi viimeinen musta pysty okseriksi. Punaiselle käännös onnistui melko helposti, mustalle pystylle sotkettiin jotain ja puomi tarttui mukaan. Harmaapinkille hyppy oli ihan outo, mutta en jäänyt tälläkään kertaa suuhun kiinni läheskään yhtä paasti kuin aikaisemmilla tunneilla. Mustalle okserille lähestyin varmasti ja olin itse ihan menossa esteelle ja tuntui että ponikin oli menossa... Mutta Ruuti päättikin vetäistä sivulle ja lensin sieltä suoraan jaloilleni. Videossa näyttää että tippuminen näkyisi jo kauas, mutta selässä eihän sitä ehdi edes huomata kun seisoo jo maneesin hiekalla. Selkään vain ja uudestaan. Nostin laukkaa ja poni yritti alkaa jotain siinä possuilemaan. Lopulta jatkettiin matkaa okserille ja istuin lähemmäs ja tuin pohkeella niin eiköhän liidetty hienosti senkin yli. Okserin jälkeen vielä pystylle, jonka lähestyminen tuntui todella kiemurtelulta, mutta siitäkin selvittiin ihan hyvällä hypyllä. 


Loppuun vielä klassisest ravailut pitkin ohjin ja ponimus talliin. Ruuti oli oikein mukava ja vaikka joudunkin leipomukset taiteilemaan ei tippuminen haittaa. Ei tainnut olla kauaa kun olin miettinyt etten ollutkaan tippunut keltään aikoihin. Nyt sitten 9. tippuminen sattui kohdalle.Milloin viimeksi sinä olet ninjaillut hevosen selässä?

4 kommenttia:

 1. hahahahaa nauran sulle ♥ Kiva postaus ja hyvin näytti menevän + korjasit virheet hyvin! Mä ninjailin ite viimeks kesällä Spiritiltä... :D

  VastaaPoista
 2. Ratsastit tosi siististi, tollasta on kiva kattoa! :) Minä taisin viimeks tippua syksyllä kun mun heppa innostu vähän riehumaan maastossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Maastossa onkin sitte vähän pahempi tippua :D

   Poista