keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Ei hyvä, mut ei huonokaan eli ihan perus


3.3 Kouluratsastusta piitkään aikaan. Aika haastellisella hevosella. Ylibuukatussa ryhmässä. Ponit jotka säikähtelee ties mitä. Tästä oltiin perjantain ratsastus tehty. Aluksi oli tarkoituksena mennä vain ratsastamaan Ikellä viimeiselle tunnille, sille kun ei hirveän sopivia ratsastajia ollut kuulemma näköpiirissä. Ilmottauduin vapaa-ehtoiseksi ja samalla päätin ottaa sen rästinä, koska niitä oli jo muutama takataskussa.

Ikke käyttäytyi jo paljon paremmin kuntoonlaittaessa, ja oli jopa kiva laittaa se kun ei ollut ylimääräistä karsinasta puskemista ymsyms. Jalustimet olivat ihan päin mäntyjä, enkä itsekkään tuntenut ovatko ne samanpituiset, lopulta pääsin siedettävään lopputulokseen.


Perjantan viimeinen tunti on rästitunti, eli oli kaikentasoisia ratsastajia ja suurin osa oli sennuja. Tunnilla ei tehty mitään ihmeellisempää ja koska meitä oli 9 pienten selkkausten takia, oli todella ahdasta. Alkukäyntien jälkeen ravattiin koko uralla ja pyöräytettiin päätyihin ympyrät. Ikke oli aluksi taas hieman epätasainen edestä, mutta tasoittui suurimmaksi osaksi. Musta tuntui ettei poni etene ollenkaan, mutta ei sillä oikein ollutkaa tilaa edetä. Tämän takia aloin itse keventämään liikaa, eikä jalustimien eripituisuus auttanut mitään. Koska nyt oli eri opettaja kuin tiistain tunneilla en jotenkin vain osannut korjata kevennystä. Tiedostin asian, yritin korjata mutta koko homma tuntui että olisin vain tuupannut ponia. 


Tehtiin ympyrät molempiin suuntiin ja vaihdettiin loivat kiemurat tehtäväksi. Pohkeet ei menneet läpi, ja en päässyt ponin ympärille. Omat kädetkin painuivat liian alas liian helposti, mutta muutaman sanomisen jälkeen ne pysyivät ajoittain ylempänä. Istuttiin harjoitusraviin ja aluksi hain vain rytmiä ja oma lantio piti saada auki jotta pääsen mukaan raviin. Kunhan sain itse rentouduttua ponikin rentoutui eikä tuntumaa ollut niin vaikea säilyttää. Oma istunta parani harjoitusravissa ja kunhan kaikki ruumiinosat olivat suunnilleen hallinnassa oli paljon helpompaa. 


Jätettiin loivat kiemurat pois ja tehtiin jälleen pääty-ympyröitä. Tälläkertaa lisättiin ympyrälle viiden askeleen käyntisiirtyminen. Aluksi siirtymiset olivat hieman tahmeita, mutta paranivat paljon tehtävän edetessä. Kunhan itse muistin olla terävä apujen kanssa oli myös Ikke varsin terävä. Kerran ponit säikähtivät jotain, Ikke hieman jännittyin tästä hetkeksi, lopulta kuitenkin jaksoi taas keskittyä muhun. 


Nostettiin laukkaa pääty-ympyrällä. Mun piti mennä aika hyvällä etäisyydellä, Ikellä oli kuulemma ollut vauhtia viimeaikoina. Ensimmäinen nosto oli pienen ilopukin kautta, mutta hyvä laukka nousi ja sain Iken kiinni nopeasti. Hetken pyörin toisessa päässä kunnes tuli taas tilaa ja pääsin nostamaan laukkaa uudestaan. Oma valmistelu jäi hieman puolitiehen ja poni nosti väärän laukan. Siirsin raviin ja nostin uuden laukan joka oli oikea. Laukkasin ympyrän uudelleen ja sitten siirryttiin käyntiin. Ikke oli varsin siivosti toisessa nostossa. Välikäynneissä koko yhdeksän ponin konkkaronkka säikähti linnun piipitystä ja monet sitten tupsahtivat alas sieltä selästä. Tarrasin itse kiinni Iken kaulaan, joten toista kertaa en sillä viikolla tippunut.

Loppuraveissa Ikke rentoutuikin ja oli pätkittäin tosi hyvä. Olisi ollut paljon parempi jos olisi ollut vähän vähemmän väkeä, mutta selvittiin me siltikin. Oma ratsastuskin oli hakusessa ihan huolella, onneksi kohta taas koulutuntien vuoro. Ilokseni kuitenkin huomasin että mun uudet pöksyt istuivat myös kouluunkin oikein siedettävästi.
Oma istuntahan pissii vähän joka suunnasta, mutta ei anneta sen haitata. Kunhan vain taas päästään kouluilemaan niin eiköhän sekin parane. Vanha rakas ylikevennyskin yritti palata, ehkä saan sen karkoitettua. Tarkoituksena olisi tehdä yksi erikoispostaus ainakin mun istuntaan liittyen, kunhan saan aikaa revittyä jostain. Niin ja mun ajankäytöstäkin olisi tarkoitus jotain rustailla. Jos teille tulee ihan mitä tahansa toiveita, toivokaa.


7 kommenttia:

 1. Kiva postaus taas kerran, mukavasti näyttää menevän! Videosta vaan sen verran, että omaan silmään ois helpompi kattoo jos siihen laittais vaan "tasasesti" tarkennetut pätkät vaikka se syökin pituutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas :D Joo tiedän, mut en sitte jaksanu alkaa niitä säätämään kun videosta olisi tullut varmaan konku 20 s pitunen :D

   Poista
 2. Tosi mahtavaa että ratsastuskouluoppilailtakin on tällaisia hyviä blogeja ku kaikki ratsastuskoulublogit on usein pienempien päähänpistoja tai niihin ei jakseta panostaa tällä tavalla, ja loput kertoo nykyään lähes aina omasta-, vuokra- tms. hevosesta. Pidän tosi paljon sun tyylistä pitää blogia, jatka ihmeessä samaa mallii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ratsastukoulublogeja on enään ain sellasia "päivtämpäs nyt jotain". Kiitos paljon kivasta kommentista :)

   Poista
 3. No hyvä, että alat kiinnittämään omiin heikkouksiin huomiota. Eikö opettaja ehtinyt korjata kaikkia, kun ryhmä oli noin suuri? Siinä ei varmaan opetusta saanut vaan varmana karkeita ohjeita missä askellajissa mennään...
  Yritä korjata niitä sinun käsiäsi....please!
  Oletko yrittänyt koskaan säätää jalustimia tallissa jo sopiviksi tai ennen kuin nouset selkään? Kokeile! Välillä vaan on vaikea saada tasapituisiksi, koska kyseeessä on ratsastuskoulun heppa/poni jolla kamat on mitä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa oon kiinnittänyt aina huomiota mun heikkouksiin, vaikka en olisikaan niistä maininnut.. Kyllä opettaja ehti kaikille vähän jotain sanoa, oli kuitenkin tullut jotain säätöä niin meitä olikin yhdeksän.
   Yritän kokoajan, mutta ei roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä.
   Juu olen joskus koittanut, pitää tässä kokeilla kunhan sattuu niin että poni pitää laittaa kuntoon :)

   Poista
 4. Ihan kiva blogi ja taidankin jo olla lukija :) tässä vielä mun blogi horses-rabbits.blogspot.com :)

  VastaaPoista