torstai 12. maaliskuuta 2015

Onnistuneita koikkaloikkia


10.3 Listassa luki Nasse - Ida. Toisaalta nimi ei yllättänyt lainkaan, koska aloitettiin estekausi. Ilmeisesti ope oli ollut tyytyväinen syksyllä mun ja nassen yhteistyöhön että päätti laittaa sen mulle nyttenkin. Aluksi en ollut oikein iloinen, koska olisin halunnut hypätä jollain muulla, mutta toisaalta nassekin toimii hyvin. Huomatkaa erittäin sekavat fiilikset. 


Alkuverkka oli ihan jäätävää. Mulla oli jalassa Esperadon uudet ratsastushousut ja ne oli jotenkin tosi jäykät ja oli vaikea keventää ymsyms. Lisäksi en ollut mennyt nassella melkein neljään kuukauteen joten hain nappuloita. Sitten yhtäkkiä muistin keventämisen, olin taas vain roiskinut menemään enkä ollut oikeasti ratsastanut. Heti kun sain pohkeet ympärille ja käden vakaaksi poni alkoikin toimimaan. Vasemmalle poni oli vähän hankalampi, mutta ei huono. Ympyrällä olevilla puomeilla nasse toimi tosi hyvin ja ne onnistuikin ihan helposti.


Aloitettiin hyppäämään yksitellen pieni ristikko pitkällä sivulla. Hypättiin se yksin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla nasse laskeutui vasemmassa laukassa, mutta toisella kerralla väärässä eli oikeassa. Melko varmasti mun moka kun paino oli vähän enemmän oikealla. Hypyt oli kuitenkin todella tasaisia ja onnistuneita, omakin myötääminen oli hyvä, enkä jäänyt suuhun kiinni.

Lisättiin pystyksi korotetun pystyn jälkeen laukkaympyrä jolla oli kaksi puomia, sekä toiselle pitkälle sivulle puomikasa ja okseri jota ennen kaksi puomia. Nasse hyppäsi pystyn hyvin ja laskeutui vasemmassa eli oikeassa laukassa alas. Ympyrällä piti muistaa aktvioida tarpeeksi, ettei laukka kuole. Nasse vähän kompuroi puomeille. Puomikasa oli helppo ja päästiin siniselle pystylle helpolla viidellä laukalla. 


Seuraavana otettiin ponnistuspuomi pois punamustan pystyn edestä, korotettiin puomikasa pystyksi ja laitettiin jälkimmäinen sininen pysty okseriksi, ilman edellä olevia puomeja. Tultiin sisään laukassa ja paikat löytyi todella hyvin. Ennen sinistä pystyä oli kuitenkin melko tiukka kaarre ja piti aktivoida sisäpohkeella paljon. Okseristakin selvittiin hyvällä menestyksellä. 


Loppuraveissa sain nassen ratsastettua tosi hyväksi ja oli hyvä lopettaa tunti. Tämä estetunti oli jotenkin ihan todella hyvä ja rento. Nasse toimi äärettömän hyvin ja ei tehnyt yhtään ninjaloikkia tai mitään. Ehkä molemmat ollaan kehitytty tässä parin kuukauden ajalla ihan hirveästi, varsinkin nasse on sisäistänyt ninjaloikkien turhuuden. Olen ihan iloinen tästä poniratkaisusta! Tunnista jäi positiivinen fiilis, mutta katsotaan vain niin ensikerralla ongelmia riittää.. *koputtaa puuta*


6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, Nasse vaikutaa kivalta ponilta.

  VastaaPoista
 2. Laita ensi kerran lyhyemmät jalustimet, niin voisi helpottaa kun hypäätte esteitä.
  Ne kädet ja jalat, oh boy, mutta ponin pää kesti ne.
  Ei muuta kuin kisaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan pysty laittamaan paljoa lyhyempiä, koska polvi tulee muuten yli satulasta.. Mikäs nyt niin pahasti taas mätti niissä käsissä ja jaloissa? En kyllä ole menossa kisaamaan ihan näin btw :)

   Poista
 3. Vau meet nassella hyvin :) oon lukenut sun postauksia ennenkin ja tosi kivan näköisesti ratsastat :) ja hienot ratsastushousut, sopii sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tykkään itekkin noista housuista vaikka ne onkin vähän oudon väriset punaisten jälkeen :D

   Poista