maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kaasua, lisää kaasua!


24.2 Tiistaina listassa luki Ikke. Olin vähän yllättynyt, mutta myös toiveikas että menisi paremmin kuin viimeksi. Ikke oli vähän asiallisempi kuntoon laittaessa kuin viimevikolla. Suunnattiin maneesille ja kipusin kyytiin. Laitoin hieman pidemmät jalustimet kuin viimeksi koska ne taisivat olla vähäsen liian lyhyet silloin. Alkukäyntien jälkeen kerättiin ohjat ja säilytettiin hyvä käynti. Ravailtiin vain ympäri maneesia ja mun piti antaa Iken mennä sitä vauhtia mitä se halus, ja aluksi se vähän juoksikin mikä oli ihan toivottu reaktio. Siinä pikkuhiljaa pyöräyteltiin ympyröitä ja Ikke tasoittui. Välillä poni jännittyi ja nosti päätä, mutta nyt osasin ratkaista asian lyhentämällä ohjaa ja ratsastamalla pohkeella kohti ohjaa. Mentiin hetki kevyessä istunnassa jotta päästäisiin oikeaan kohtaan jalkojen päälle.


Alkuverkkana oli kolmikaarinen ja aloitettiin asettamalla ulospäin jokaisella kaarteella. Voi luoja että oli hankalaa saada oikeat avut läpi. Vasemmalle aloitettiin ja avut meni ajoittain ihan hyvin läpi. Siistiä kolmikaarista sai kuitenkin hakea. Sisäpohkeet ei mennyt läpi ja ajelin vain yrittäen tehdä jotain. Ikke kuitenkin pehmeni tehtävällä, vaikka se ei hyvin mennytkään. Saatiin alkaa asettamaan ponia kaarteen suuntaisesti. Mulle oli helpompi näin päin ja saatiin vähän siistimpiä kaarteita.


Vaihdettiin suuntaa ja oikealle koko homma meinasi levitä.. tai ainakin se tuntui siltä. Ensimmäinen kaarre oli tahtojen taistelu, en saanut ollenkaan ulkopohjetta läpi. Toisilla kierroksilla ulkopohje meni läpi enemmän kuin toisilla. Muuten Ikke oli ihan ok tähän suuntaan. Mulle kolmikaarinen on varsinkin kevyessä ravissa hankalaa kun on liian monta liikkuvaa osaa. Lopuksi saatiin asetella poneja ja näin oli ehkä miljoona kertaa helpompaa.


Pidettiin lyhykäiset välikäynnit. Keräiltiin ohjat ja jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Tarkoituksena oli nostaa vasen laukka, mutta ponit hieman yhdellä jos toisella karkasivat hallinnasta. Ikke oli ihan villinä ja en tiedä mitä se viskoi päätään.


Siirryttiin käyntiin ja aloitettiin varsinainen tehtävä. Nostettiin laukka lyhyeltä sivulta ja laukattiin pääty-ympyrä, jonka jälkeen jatkettiin pitkälle sivulle laukkaa ja siirrettiin hieman s kirjaimen jälkeen raviin ja tehtiin voltti. Saattaa kuulostaa helpolta, mutta meillä nyt oli Iken kanssa omat vaikeudet. Laukannostoissa nousi usei väärä laukka ja jotenkin mun oli tosi vaikea tuntea tai nähdä laukat, en tiedä miksi mutta jotenkin siinä vain kävi niin. Muutaman kerran Ikke karkasi kokonaan hallinnasta ja ei mennytkään minne piti ja yritin epätoivoisesti tehdä jotain. Kun laukat nousivat oikein oli ponin laukka todella miellyttävä, vaikka se olikin todella reipas ja ei vielä niin säädeltävä. Voltit onnistuivat hyvin heti kun sain ponin hallintaan. Huomasin että Ikke siirtyi kevyiten raviin pienellä 'prr' ja ohjaa ei tarvinnut paljoa käyttää. Muutaman kerran poni teki ihan puhtaat vaihdotkin, ihan vahingossa.. ei siis mikään täysin puskaponi.

Aina väärän laukan aikana ja jälkeen poni veti kyllä hyvin vastaan :D

Jatkettiin hyvien laukkojen jälkeen kevennellen. Aluksi Ikke taas juoksi alta, mutta väsymys alkoi vaivaamaan loppuakohden. Lopussa se venytti tosi hyvin eteenalas ja ansaitsi isot taputukset! Poni oli kuitenkin ihan erilainen kuin edellisellä kerralla ja olen ihan täysin varma että siitä tulee hieno poni kunhan kasvattaa kuntoa ja tasoittuu. Täytynee myös myöntää, että poni varasti paikan suosikkiratsuista. Toivottavasti pääsisin menemään sillä mahdollisimman paljon, se on kuitenkin aikalailla hyvän kokoinenkin mulle!


2 kommenttia:

 1. Jalustimet oli nyt tosi hyvät kouluratsastukseen, mutta liian pitkät kevyeen istuntaan.
  Poni vaikuttaa pirteältä, nuorelta,raakileelta, joten toivottavasti sitäkin läpiratsastaaa joku kokenut ja vie eteenpäin. Ratsastuskoulun oppilaat kun ovat oppimassa eivätkä kouluttamassa hevosia/poneja. Osaava hevonen/poni alla vie ja antaa paljon enemmän kuin osaamaton.
  Kädet on sun heikkous, mutta tälle ponille olit jotenkin passelin kokoinen jalkojesi puolesta. Kivan näköinen karvamopo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentiinkin kevyttä istuntaa ihan alle kierroksen verran jotta löydetään ylävartalo jalkojen päältä.
   Poni on kyllä juu pirteä, nuori ja raakile ja eiköhän joku sillä ratsasta ja vie eteenpäin.
   Kädet elää edelleen vähän omaa elämäänsä, mutta hyvä jos koko tälläkertaa miellytti. Ikke on oikein kiva :)

   Poista