tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vähäsen jotain spesiaalia

Heidó! Olenkin ollut kipee nää muutaman päivän.. Nyyh. Ihana olla kotona hirveessä flunssassa ja yskässä.. Ajattelin ilahduttaa kaikkia spesiaali postauksella jonka aihe on: millaiset hevoset miellyttävät ratsastaessa & miten haluan kehittyä ratsastajana. Monimutkanen aihe, sain idean kun katoin noita ratsastuskuviani.Se miten ratsastan riippuu todella paljon hevosesta. Toisella käteni saattavat olla melko suorassa, toisella taas aivan koukussa, en pysty istumaan harjoitusravissa, kantapäät ovat ylhäällä, liian alhaalla, istun vinossa.. YMS. Se miten 'hyvin' ratsastan riippuu hevosesta, esim. jos joutuu keskittymään hevosen eteen liikuttamiseen en ehdi keskittyä esim. ratsastus asentooni. Vertaillaan vaikka Nelliä ja Spirittiä.Nelli; Sinänsä helppo ratsastaa, kuumuu helposti, todella reipas, satula saa aikaan helposti koppakuoriaisen. Todella herkkä, istunta vaikuttaa todella vahvasti poniin. Täytyy muistaa myödätä ohjista aina vähänkään pidätteen jälkeen. Ei malta odottaa vuoroaan, vaan alkaa kenkkuloida. Laukannosto helpompi kuin aikaisemmin, ei nouse helposti käynnistä, aika rämäpää laukka. Tulee kohtuu helposti kuolaimelle, ja menee ajan kanssa enemmän muotoon. Kokonaisuudessaan monipuolinen ratsastettava joka tarvitsee kärsivällisen ja viilipytty luonteisen ratsastajan, joka on valmis silti reippaaseen menoon.

Spirit; Monipuolinen, kohtalaisen helppo ratsastaa. Herra on hieman kova suustaan, ja kuumuu laukassa. Rauhallisesti mennessään unelmaratsu. Koska on mahdottoman säikky äänille ei käy nappula, tai alkeiskursseilla. Ehkä siksi Spirit on erityisen tärkeä, ratsastin sillä ensimmäisen tuntini Karlviikissä. Spirit on välillä vähän hermoheikko, ei kuitenkaan yleensä nouse pystyyn. Jos Spiritin saa muotoon, se menee yleensä suht korkeassa muodossa, joskus alemmassakin. Spirit tarvitsee myös rauhallisen ja tasapainoisen kuskin joka ei vähästä välitä.

                                                                      -------------
Miellyttäviä hevosia ratsastaa ovat suht. reippaat, rehelliset, nöyrät, mutta silti sellaiset joissa on poltetta.

                      ----------------------------------------------------------------------------

Miten haluan kehittyä ratsastajana?

Esteillä:

Haluan päästä hyppäämään reilumpien kokoisia kuin 20cm. Saada hyvän 'tuntuman' hyppäämiseen ja edistyä. Hypätä joku sopiva rata vielä joskus. Hypätä esteitä erilaisilla hevosilla/poneilla, vaihtelevasti.
En halua miksikään esteratsastajaksi joka vaatii hevostaan hyppäämään 150cm. Ei, haluan sopivasti vaihtelua koulutuuppailuun. Saada vaikeankin hevosen hyppäämään nätisti. Haluan oppia hyppäämään oikein.

Koulussa:

Erityistä ns. tasovaatimusta ei ole, kunhan perusasiat ovat hyvin hallunnassa ehkä jtn ekstraakin.
Saada sen täydellisen istunnan, päästä lähelle hevosta, nauttia ratsastuksesta. Kokeilla erilaisia hevosia ja kokea onnistumisia, niinkuin epäonnistumisiakin.. Kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Yleisesti:

Molemmista tärkeitä asioita.. Istunta, osata istua missä tahansa ravissa pomppimatta. Istua syvällä satulassa, olla lähellä hevosta. Saada tasainen istunta, tasapainoinen. Ratsastaa miljoonilla erilaisilla hevosilla, oppia tuntemaan joku hevonen läpikotaisin. Onnistua jonkun hankalan hevosen kanssa.

//Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti