maanantai 22. elokuuta 2016

Syyskauden aloitus


9.8 Oli ensimmäisen syyskauden tunnin aika. Listassa luki ilokseni Onni, jolla mielelläni menen enemmänkin. Aloitettiin jäämällä päätyyn pääty-ympyrälle, josta muodostettiin salmiakkikuvio. Tarkoituksena oli kääntää mahdollisimman hyvin ulkoavuilla. Alun pienten säätöjen jälkeen Onni alkoi toimimaan hyvin ja sain itsenikin kerättyä melkein kasaan. Siirryttiin tekemään tavallista ympyrää, mutta pidettiin salmiakki mielessä. Alkuverkattiin näin ja Onni oli superhyvä jo alkuun. 

Vaihdettiin suuntaa ja päätyä. Tehtiin muutama kierros ihan tavallisesti, mutta lisättiin ympyrälle voltti ulopäin. Piti muistaa valmistella ympyrän vaihdos hyvin jotta siitä tulisi tasapainoinen. Onni hoiti homman hyvin kotiin ja oli ihan superhyvä. Hetkittäin mun piti muistuttaa itselleni ulkoavuista ja myös päästää tarpeeksi. Myös muistutin jatkuvasti itseäni hengittämisestä ja vatsalihasten käytöstä. Tunsin heti kun poni käytti itseään kunnolla. Pitäisi vain saada tietty pito omiin vatsalihaksiin jotta jaksaisi istua vielä paremmin isommassakin ravissa. 

Vaihdettiin jälleen suuntaa ja toistettiin ympyrä- ja voltti tehtävää tähänkin suuntaa. Ravivoltin tilalle kuitenkin tehtiin laukkavoltti. Laukka ei todellakaan oo oikein mun ja Onnin vahvuus, varsinkaan lyhyet pätkät. Mun istunta ei riitä pitämään meitä täysin tasapainossa. Lisäksi se että kallistun joskus ihan överisti ja alan hätäilemään. Mun istunta lukittuu helposi ja on jäykkä ja ylävartalo tekee ihan omiansa, mutta en oikeen osaa tehdä asialle muuta kuin odottaa että se poisuisi rutiinilla. Muutamat laukkavoltit oli ihan okei, mutta juuri kun ope otti kaikki tarkemman tarkkailun alle homma levisi käsiin. Aloin itse hätiköimään ja onni kiirehti, laukka nousi mutta putosi useasti raviin ja laukattiin useampi ympyrä putkeen. Lisäksi lukitin sisäkättä ja se putosi reiteen, sekä kallistuin sisälle. Lopussa tuli ihan ok voltti mutta parannettavaa löytyy. 

Loppuun kevenneltiin ja annettiin ponien venyttää eteen ja alas. Onni oli tosi hyvä koko tunnin muutamia pieniä hetkiä lukuunottamatta. On mukavaa nähdä että poni on motivoitunut töihin ja tekee mielellään hommia. Lisäksi Onni saattaa alkaa painaa helposti käslle, niin tälläkertaa se oli tosi kevyt edestä. 




4 kommenttia:

  1. Teidän meno näyttää tosi htvältä, teillä näyttäisi mennä joka kerta paremmin! Näissä Onni jopa näyttää ponilta! Vielä lisää tasautta, nii pystyisit vetää Helppo B hyvil prossil;) Huomaa että oot kehittynyt kesän aikana ihan huimasti, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni vaan paranee ku tajuun mitä teen tuolla! Kiitän jesa!

      Poista
  2. Kiva postaus ja hienoja kuvia. :) Onni on kyllä kaunis.

    VastaaPoista