tiistai 16. elokuuta 2016

Tutorleiri 2016


2.8 Eli tutorleirin ensimmäiselle tunnille sain Pirren. Pirrellä olen mennyt vain muutaman kerran ja sen toiminta on suureksi osaksi vielä hieman mysteeri, vaikka kuitenkin poni on aika kiva kun sille päälle sattuu. 

Tunnilla tehtiin paljon perustyöskentelyä käynnissä. Tarkoituksena oli läpiratsastaa poneja ja saada avut hyvin läpi. Saatiin siis ratsastaa ponit suoraan laitsaloman jälkeen ja siksi otettiin hyvin rauhassa. Tehtiin väistöjä ja kun sain pohkeet hyvin läpi Pirre väisti kohtalaisesti. Käynnissä Pirre oli tosi hyvi, ravissa tosi jäykkä ja lähinnä katsoi yläkautta silmiin. Hommaan saattoi vaikuttaa toisen puolen tutti joka oli livahtanut ponin suuhun, eikä kukaan huomannut. Tehtiin muutamat siirtymiset ja sain istunnalla ratsastettua tosi hyvin, koska leirillä opin käyttämään paremmin maagisia vatsalihaksia. Nostettiin muutama kerta laukkaa, mutta siinä Pirre oli hieman jäykkä joten otin vain yhden noston. Lisäksi ravasin loppuun vähän vähemmän koska liike oli vähän huonoa.


3.8 Tunnille sain Onnin. Tehtiin tunnilla myöskin paljon väistöjä ja käyntityöskentelyä. Aluksi jouduttiin keskustelemaan väistöistä Onnin kanssa ja että miten ne onnistuu. Mutta kun taas sain omat avut selkeiksi hommakin onnistui paljon paremmin. Loppuakohden Onni väistöi iha superisti ihan pienillä avuilla. 

Tehtiin samoja väistöjä ympyröillä myös ravissa. Onni parani väistöissä kunhan sain sen vain kerättyä tarpeeksi, enkä antanut sen vain juosta väistön läpi. Nostettiin myös laukkaa niin että tehtiin väistöä ja keskihalkaisijan kohdalla nostettiin laukka. Nostot oli superhyviä suureksi osaksi koska Onni odotti hyvin ja sai hyvin sisätakajalan alle, mutta laukka ei rullannut erityisen hyvin kuitenkaan. Loppuraveissa Onni oli ihan super kevyt ja hyvä!

4.8 oli viimeisen tunnin vuoro ja vuorossa oli esteitä. Tunnille sain Ruutin, joka oli varsin hauskaa. Mentiin verkassa itsenäisesti ja laukattiin kaikki samaa aikaa maneesissa ja Ruutikin pääsi menemään reipasta laukkaa. Verkattiin puomeilla. Hypättiin aika pieniä, oli sentään eka kerta kun ponit hyppää loman jälkeen. Oli tosi kotoisaa hypätä jokseenkin tutulla ponilla. Esteet oli mun pienelle päälle oikein hyvän kokoisia ja selvittiin hyvin tehtävistä ponimuksen kanssa, vaikka muutama eksoottisempi hyppy sisältyi myös mukaan.Lisäksi leirin ohella laitettiin opeille poneja kuntoon läpiratsastusta varten, sekä siistittiin ihan urakalla karvapalloja. Pakkejakin tuli pestyä ja auteltua muutenkin tallipuuhastelussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti