perjantai 22. heinäkuuta 2016

"joo emmä mee ilman satulaa"


21.6 otsikosta huolimatta lopulta päädyin Nassen kyytiin ilman satulaa, joka oli hyvä ja huono päätös. Hyvä sen takia että Nasse on paljon parempi ilman satulaa, mutta huono koska tämän jälkeen mun oikean lonkan ja nivusen seutu oli kipeä ja kävely oli ajoittain hyvin tuskallista. Onneksi tätä arkuutta kesti vain muutaman viikon ajan, tiedä sitten millaisena se palaa kun taas ratsastan. 

Tehtiin tunnilla oikeasti ihan vain perusjuttuja ja sellaista hienosäätöä. Ratsastettiin lähes koko tunti ympyröillä. Aloitettiin käynnissä ja haettiin hyvää tietä ja tuntumaa ja asetusta. Sain Nassen hyvin avuille varsinkin käynnissä, kunhan muistin pitää jalat kiinni ja oikeasti ratsastaa. Ravissa sain hetken etsiä Nassea uudestaan mutta kun aloin vaatimaan että apujen on pakko mennä läpi alkoi kummasti ponikin toimimaan paremmin. 

Laukattiin vasemmalle ikuisuuden tuntuisen ajan. Satulalla pitkään laukkaaminen menee hikiseksi mutta siihen pystyy kyllä, mutta ilman satulaa ohuen ponin selässä.. kärsin kaikin mahdollisin tavoin ja purin hammasta että jaksoin laukata loppuun asti ja vielä pitää itseni kyydissä. Epätoivoisesti piti myös välillä yrittää ratsastaa. Oikealle aloitin laukkaamaan mutta Nasse tiputti raviin ja siirsin keskemmälle jotta saan uuden noston.. tästä poni otti kuumaa ja jouduttiin vähän pidempään miettiä että laukka nostetaan rauhassa. Laukkasin vähän vähemmän ja yritin saada avut jotenkin läpi. Lopuksi tehtiin laukkavoltteja jotka sujuivat hyvin säälittävistä venyneistä ympyröistä aina hyviin pyöreisiin voltteihin. Loppuraveissa Nasse oli varsin hyvä.8 kommenttia:

 1. Nasuhan oli tolloin oikein hieno, krediitit mulle hienoista kuvista! ;)

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihan super hyvältä! you go girl :)

  VastaaPoista
 3. Nasuhan kulki suu auki ja kuolaimen takana, se siitä muodosta=)
  Kaula kaarella ei ole sama kuin perään anto.
  Ja ne kädet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt sanois että se ihan suu auki kulkee, vähän joissain kuvissa raollaan kuolaimen kohdalta.. En nyt sanois että se oli hirveesti ainakaan kuolaimen takana, okei myönnän oli hetkiä jolloin se oli sekä pohkeen että kuolaimen takana, mutta ne oli pieniä hetkiä. :)
   En varmaan ole väittänyt että nasse olisi kulkenut hienosti koko tunnin peräänannossa, mutta kyllä se hetkittäi siellä kävi.
   Kädet parantuu kokoajan, ne on kuitenkin aika työlästä korjata :)

   Poista
  2. Käsiä olet parannellut sitten koko ajan ja tulosta näkyy milloin ?=)))

   Poista
  3. Jos vertaa vuoden alussa otettuihin kuviin niin kyllä muutosta on havaittavissa :))

   Poista