torstai 2. heinäkuuta 2015

Olavinlinna

Jokaisella suvulla, perheellä ja kaveriporukalla saattaa olla oma perinteensä. Meidän perinteenä on ollut Punkaharjun mökillä ollessamme käydä a) Lustossa, b) Kesämaassa c) Olavinlinnassa. Jokaisena vuotena ei olla jokaista päästy toteuttamaan, mutta seikkailujen ansiosta jokainen meistä osaa kyseiset paikat lähes ulkoa. Tänävuonna päädyttiin vain Olavinlinnaan, mutta sinnekkään ei koko porukalla sattuneista syistä, mutta lisänä oli eräät tuttavat. 

Olavinlinna on itsessään melko kiehtova, ja on ihan outoa kuvitella jonkun oikeasti asuneen siellä, tosin opas kertoi että talvisin asuminen siirrettiin mielellään rannalla oleviin taloihin. Ensmmäistä kertaa ikinä opas kertoi asukkaiden käyttäneen pyyhkimiseen paskatikkuja, joka oli aika yllättävää, lisäksi ne olivat hienosti koristeltuja. Kuulimme myös oopperaharjoituksia ja oli kyllä komea ääni miehellä. 


Sisällä en oikein kuvaillut kyseistä paikkaa, mutta ei siellä oikein nähnyt ulkona loistavaa auringonpaistetta. Rakastan ylikaiken kesäpäiviä kun aurinko paistaa! Pakko nyt siirtyä asiasta kukkaruukkuun ja kertoa teille mun surkeasta sattumuksesta. Perinteikkäästi meillä on aina käynyt joku pieni tapaturma Punkaharjulla oleillessamme, no tälläkertaa arpa osui muhun. Käytiin 9,5 km lenkillä ja ai kappas, mun jalkoihin tuli rakot. Yleensähän rakot tulee kantapäihin tai varpaiden läheisyyteen, no mulla tuli molempiin jalkoihin jalkapohjan "sillan/kaaren" kohdalle. En tiedä miten ihmeessä kengät hiersivät noin paljon. Viimevuonna tein saman lenkin eikä tullut lainkaan rakkoja. Rakot hieman tekivät elämää hankalaksi, onneksi nyt ne ovat jo lähes parantuneet.

Mites teillä on tämä kesä sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti