perjantai 24. tammikuuta 2014

Kahden viikon takaa

Kaksi viikkoa sitten torstaina 9.1 sain ratsuksi Ramonan. Laitoin sen kuntoon Inan kanssa ja siitä tuli oikein nätti, laitettiin letti jopa! Nousin selkään ja säädin jalustimet. Alkukäyntien jälkeen verkattiin itsenäisesti. Käynnistelin rauhassa pienen diesel-ramonan. Tein isoja ympyröitä ja muutaman loivan kiemuran. Pikkuhiljaa tein pienempiä ympyröitä ja vaadin pötikkää liikkumaan. Ennen suunnanvaihtamista olin ympyrällä ja annoin raippaa niin ponimus yrittää pukittaa ja tekee omat kuvionsa, jatketaan matkaa hyvin kuitenkin. Poni jätti pukittelut kokonaan pois lopputunniksi kun kerran näytti että niin ei saa tehdä. Vaihdettiin suuntaa ja verkattiin toiseenkin suuntaan. Ramona vertyi hyvin ja ravasi hyvin eteen.


Päivän aiheena oli väistöt ja avot. Siirryttiin lamppurivien alle ja väistettiin takapäätä ulos. Ramona väisti aluksi vähän sinnepäin, mutta kun kuski sai reitin (sekä ajatukset) selviksi, matka helpottui ja väistöt alkoivat sujumaan. Väistöt sujuivat tasaisen hyvin, mitä välillä vähän liian loiva väistö ja välillä liian jyrkkä. Väistettiin myös takapäätä sisälle päin ja näinpäin pötikkä taisi väistää vähän paremmin, jos yhtään muistan.

Siirryttiin takaisin uralle ja alettiin tekemään avoja. Aluksi avot oli vähän tönkköjä mutta pikkuhiljaa alkoivat sujumaan. Välillä ramona tarjosi sulkua avon sijaan mutta pian nekin jäi pois ja saatiin muutamia tosi hyviä pätkiä. Itsekkin sain pidettyä istunnan jotenkin kasassa enkä ollu ihan kiemuralla siellä. Ramona alkoi pyöristymään kivasti ja tuntui ajoittain tosi hyvältä. Hieno tamma. Avot on mulle yleisesti ottaen helppoja, en tiiä mut oon oppinu ne hyvin ja tykkään niistä. Välillä tosin vedeltiin vahingossa vähän sulkujenkin tyyppistä siellä ramonan kanssa, mitä pienistä!

Tehtiin ihan omituista laukkatehtävää, ei se itsessään ollut outo mutta en oo nähny tollasta tehtävän tunnilla... Nostettiin keskihalkaisijalla laukka ja laukattiin "neliö". Eka nosto tuli nopeasti eteen ja vähän avut kusasivat joten se alkoi myöhään. Laukka pyöri hyvin, mutta poni tiputtaa raville josta saan sen aika reippaasti laukkaan uudestaan. Kerran tuli samanlainen rikko, muuten nostot oli ihan hyviä, alaspäin siirtymiset vielä parempia. Vaihdettiin suuntaa ja nostettiin muutama samanlainen toiseen suuntaan. Tähän suuntaan nostot oli hyviä ja laukka pyöri. Pystyin jopa yrittää pitää jalat kurissa (eli jalustin ei seikkaillut) ja ratsastamaan laukkaa enemmän.


Otettiin loppuravit ja annoin ramonan lopettaa hommat, vaikka ei olisi pitänyt. Heti se alkoi laamailemaan enkä saanut sitä antamaan enään uudestaan yhtä hyvin periksi niskasta. Nyt harjoittelen ratsastamaan 110% loppuun asti. Annoin ponin eteenpäin seuraavalle ratsastajalle.

Mä haluan pyytää anteeksi hieman tahatonta ja hieman tahallista taukoa. On ollut koulujuttuja ja paljon talleilua. Mä yritän opetella taas kirjottamaan, ei oo vaan maistunu kirjottaminen. Nyt voi maistuakkin ;)

//Ida

2 kommenttia: