maanantai 6. tammikuuta 2014

Este- ja koulukisat 28.12-29.12

Näin alkuun ettei mennyt ihan putkeen mutta ihan tyytyväine olen, poni oli kuitenkin paras! Lauantaina suuntasin tallille kahden jälkeen ja ennen ponin laittoa ja kaikkea muuta ehdin putsata ratsastuskengät ja ponin suitset. Ennen kuutta mentiin Inan kanssa laittamaan poni kuntoon, ai että siitä tuli komea! Ina taiteli sille sykeröt ja harjasin sen niin hyvin kun pystyin. Samassa onnistuin sotkemaan valkoiset kisahousut. Joskus seitsemän(?) aikaan lähdettiin ratakävelyyn. En osannut rataa lähes ollenkaan kunnes mentiin ratakävelyyn, onneksi ehdin kerrata sen muutaman kerran.

Osasin radan jotenkuten ja lähdettiin verkkaamaan. Heti alussa poni säikähti jotain omaa, onneksi ei lähtenyt sen kummemmin alta. Verkassa Spirit katteli katsomoa aluksi, sitten se rauhottui. Poni oli vähän jännittynyt ja kiireinen. Sain onneksi sen ihan hyvin avuille ja poni oli mukavan terävä. Olin viimeisenä lähtövuorossa ja kun meidän piti siirtyä maneesin keskelle odottamaan meidän vuoroa, Spirit pisti shown pystyyn ja ei tahtonut millään mennä sinne. Lopulta se onneksi suostui menemään. 


Meidän vuoro oli ja ravailin päädyssä, näin jälkikäteen ajateltuna koko maneesin ravailu olisi ollut tosi fiksua. No tervehdin ja saatiin lähtömerkki. Nostin laukan ja spirt laukkasi mukavassa temmossa, imi ensimmäiselle esteelle tosi paljon minkä saurauksena en saanut ennen toista estettä kunnolla kiinni, järjestin ponin ennen kolmosta ja sille tuli mukavan ilmava hyppy. Ja poni veti heti esteen jälkeen liinat kiinni ja minä istuin jo hiekassa. Nauroin vaan koska mua ei sattunut yhtään ja kiipesin suoraan kyytiin takasin. Nyt selvisi pysähdyksen syy. Katsomo. Poni ei millään halunnut mennä tuomarikulmaan ja se jouduttiin lopulta lahjomaan sinne, erinäköisen hyppimisien ja kääntymisten jälkeen. Mentiin ohi muutaman kerran ja saatiin jatkaa perusrata loppuun.Hyppy neloselle tultiin ravissa ja se oli ok, vitoselle tuli myös hyvä hyppy. Järjestin ponin huolellisesti ennen kutosta ja sille tuli vähän jännä hyppy mun osalta, muuten hyvä. Seiskalle tuli myös ok hyppy ja kasi oli tosi hyvä. Poni sai isot taputukset kuitenkin hyvästä radasta, vaikka pieni hidaste tulikin. Käveltiin loppukäynnit ja poni käyttäytyi hyvin. Annoin ponin seuraavalle ratsastajalle joka tuli kisassa kolmanneksi Spiritillä. Päädyinkin hetkeksi Waltterin selkään kävelemään ja ravailemaan kun edellinen ratsastaja oli tippunut eikä pystynyt jatkamaan, joten loppuverkkasin ponin. Hetken päästä tulin alas ja annoin ponin netalle koska omat toimihenkilötehtävät kutsuivat. Olin liputtajana viimeisen verkkaryhmän ajan.


Tuli palkintojen jako ja voittajat oli aika selvät. Tuli vain 4 tuplanollaa ja yksi puhdas perusrata, mutta otti 4 virhepitettä uusinnasta. Kolme sai tsempparin ja yks niistä olin mä! Sain varmaan maailma hienoimmat angry birds collarit ja ne on iha sikamukavat :)

Sunnuntaina heräsin aikasin ja pakkasin kamat, kuitenkin unohtaen kaikenlaista, esim kameran. Onneksi hovikuvaaja äiti pelasti ja otti mukaan. Heti kun tultiin tallille netan ja inan kanssa alkoi Spiritin hurja kuntoonlaitto. Ina taiteili taas upeat sykeröt ja mä harjasin. Lopulta oli aika lähteä maneesille ja ette arvaakkaan kuinka jännitti. Niin ohjelmanahan oli K.N Special HeB. Pienet paineet ja uudet saappaatkin. Verkassa poni oli ihan hyvä. Aika jännittynyt kuitenkin, mutta kaikki meni ihan hyvin. Olin taas lähtövuorossa viimeisenä ja ensimmäinen joka teki K.N Specialin. Ponin enimmät energiat menivät viimeistään kun se alkoi taas säikkymään tuomarikulmaa. Se lahjottiin ja inakin tuli sille henkiseksi tueksi ja se pystyikin menemään sinne. Ja saatiin lupa aloittaa. Uudet saappaat♥

Käänsin pituushalkaisijalle ja pysäytin keskelle, tervehdin tuomaria ja lähdin eteenpäin ja yritin saada ponin menemään suoraan. [6, hiukan linjan sivussa muuten hieno] Käänsin vasemmalle ja tein loivan kiemuran, en saanut ulkopohjetta tarpeeksi läpi joten ei käyty i:ssä asti ja kiemura oli melko vaisu. [5, käy i:ssä muuten hyvä] Lävistäjällä yritin saada Spirittiä hiukan eteenpäin, kuitenkin niin ettei se rikkoisi laukalle. Kovin hyvää keskiravia en saanut, mutta vähän kuitenkin. [5 , saisi olla tarmokkaampi] Tämän jälkeen 10m voltti jonka koko oli aika epämääräinen. [6, hiukan laaja, kaunis asetus ja taivutus] Sitten oli loivakiemura, olin jo lähdössä ratsastamaan kokorataleikkaata mutta onneksi tajusin että se olikin loiva kiemura. Toki taas olisin voinut mennä siinne i:hin asti. [5, käy i:ssä] Jälleen tulin lävistäjälle ja siirryin keskellä käyntiin ja takaisin raviin, Spirit yritti vöhön kiemurrella mutta sain sen menemään suht hyvin loppuun asti. [7, huolellista] Jälleen voltti joka oli taas aika epämääräinen kooltaan. [6, liian suuri, kaunis asetus ja taivutus] H:n kohdalla siirryin käyntiin, melkein unohdin tämänkin. [6, pehmeä] S:ssästä käänsin vasemmalle ja pysähduin i:hin. Otin vähän liikaa koska Spirit astui taakse, muuten se olisi ollut oikein hyvä pysähdys. [5, askel taakse, liian aikaisin] B:n kohdalla siirryin raviin ja nostin L:llästä laukan. Spirit laukkasi kovin hitaasti ja vauhtia puuttui. [6] Laukassa piti mennä myös pääty-ympyrä. Poni oli tosi hidas ja tein varmaan liian pienenkin ympyrän. [6, saisi olla aktiivisempi] Jälleen lävistäjälle, mutta laukassa. Poni rikkoo raville ja on tosi nihkeä enkä saa korjattua. [4, rikkoo] S:ssästä taas vasemmalle ja keskellä (i) laukka. Nostan ensin väärän, korjaan kuitenkin heti. [4, väärä laukka] Pääty-ympyrä laukassa. Ei onnistu sitten ollenkaan, poni niin tahmea ja kaikenlisäksi rikkoo raville, saan hetkeksi uuden laukan, kunnes se taas rikkoo. [5, liian pieni, rikkoo] Ympyrän jälkeen olisi pitänyt mennä lävistäjä laukassa, no eipäs menty. Spirit rikkoi ja mä en voinut asialle mitään, en saanut vaikka kuinka yritin uutta laukkaa. [3, ei laukkaa] Siirtyminen ravista käyntiin, olisi oikeasti pitänyt olla laukasta. [4] käännän keskihalkaisijalle ja pysäytän keskelle ja tervehdin jälleen. [7 hieno]

Haluatte varmaan tietää mitä alakerrassa luki. 1. Askellajit (vapaus ja säännöllisyys), 2. Lennokkuus (eteenpäinpyrkimys, askeleen joustavuus, selän jäntevyys ja takaosan työskentely), 3. Kuuliaisuus (tarkkaavaisuus ja luottavaisuus, sopusointuisuus, liikkeiden keveys, kuolaintuntuman pehmeys ja etuosan keveys.) Ensimmäisestä kohdasta sain 6, toisesta 5 ja kolmannesta 6. Kommenttina oli: Hienosti tsempattu jännittyneellä ponilla. Poni hakeutuu peräänantoon jo ajoittain. Laukkaosuudella pulmia.
Neljäs kohta oli ratsastajan asento, istunta ja apujenkäytön moitteettomuus ja tehokkuus 6. Kommenttina: Istut kauniisti, välillä jalustin karkaa syvälle
Viides ja viimeinen oli oikeiden teiden seuraaminen 5 kommenttina: kiemuraurat, ympyrät ja voltit!
Yhteensä pisteitä tuli 137 joka on prosentteina 54,800%. Loppukommenttina oli vielä: Hienosti tsempattu! Raviosuus tyylikästä menoa! (Hienot kulmat!)

Täytyy myöntää, olisin voinut ratsastaa paljon paremmin. Annan kuitenkin itselleni anteeksi mokat, oli kuitenkin ekat koulukisat ja jännitin aivan törkeästi. Ens kisoihin on paljon parannettavaa, sitä odotellessa. Kuitenkin annoin ponin inalle eteenpäin ja ina meni ja voitti Spiritin kanssa. Itse olin noilla prosenteilla sijalla 5/7 (3 sijoittui) ja sitten riensin talliin voittajaponin luo ja autoin inaa purkamaan letit. Sitten olikin aika lähteä kotiin.

Saatte piakkoin ratsastuspostauksen ja ehkä kuulumispostauksenkin. Ja kiitos kuvaajille (äiti, alma ja mia!)

//Ida

10 kommenttia:

 1. Ratsastat tosi hyvin(: ja hyvin sun kisatkin meni (:

  VastaaPoista
 2. wii teillähänmeni hyvin ;) hitsi ku mulla on toi kisakammo ni en ees kehtaa mennä kisaamaa :DDD mut go ida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremminki olis vonu ;) Haha sinne vaa, ei siinä oikeen mitää pelottavaa oo :D

   Poista
 3. Tosi hyvin meni. Mä oisin tullu koulukisaan Unilla mutta olin juuri ratastamaasa kaverin Dino ponilla
  pyryjaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Miks kaikki postaukset näistä kisoista mitä oon nyt lukenu ni sanotaa ettei ponit oo uskaltanu mennä tuomaripäätyyn :Ddd jotenki kuulostaa tutulta XD mutjoo kai sen ymmärtää jossei oo kovin tuttu tilanne yms :)

  Hienosti ratsastettu kuiteskin vaikka spirit oli nyt vähän tommonen hassu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo :D ne kaikki oli vähän energisinä 5 päivän loman jälkeen ja noi oli ekat talvikisat ja maneesissa pitkästä aikaa :D Ja kiitos ;)

   Poista
 5. Tosi hyvin meni kuiteski!! :) Ja waau kui makeesti istut :o ♥ näytti iha erilaiselta ku livenä katoin mut suuper hyvä! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mä just kauhistelen miten istun tuolla XDD mut kiitti kuiteski ;*

   Poista