sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

If it was summer forever

Aika menee joka vuosi vaan nopeammin teki mitä tahansa, ootteko huomannu saman? Vuodet vaan vierii nopeemmin ja asioita tapahtuu. Mäkin oon seuraava meidän suvusta joka pääsee peruskoulusta ja valmistuu (jos valmistuu) + menee riparille. Vaikka eka vuosi ylä-asteella loppuikin vasta  juuri, silti kohta oon ysillä kahen vuoden päästä. Ja se ripari.. Niin ja syksyllä tulee 3-vuotta ratsastuksen parissa + 1,5 vuotta spiritin kanssa.

Torstaina oltiin linnanmäellä koulun seiskojen kanssa. Tuli oltua joku 5h ja hain kotoota kameran -> lähin tallille kameramieheks. Kuvasin netan tunnin ja myös "tutor-tunnin", sain inalta taas kydin kotiin.



Perjantaina suuntasin tallille ja siivosin mökin Idan kaa ihan kunnolla. Katotaan maanantaina se on ihan kamalassa kunnossa. Söin ja talutin lumikkia alkeistunnin ja se sikaili vähän omiaan välillä. Lopuks ratsastajat sai mennä ilman taluttajaa joten menin talliin ja laitoin masille suitset. Kävin vaihtamassa vaatteet ja menin kuvaamaan Wilmaa ja Juliaa. Omalla tunnill menin Ramonalla, koska Spirit meni vaan kahelle ekalle. No ei voi mitään. Sain kuitenkin toivoa ja tottakai toivoin ramonaa. Jotenki oon rakastunu siihen tässä kahen ridatunnin aikana.
Laiton jalustimet sopiviksi ja lähdin uralle kävelemään. Laitoin heti Ramonan kävelemään reippaasti ja se käveli aika kivasti. Tehtiin temponmuutoksia käynnissä, aloitettiin ravaamaan ja mentiin pääty-ympyröitä. Toisella pitkällä sivulla tultiin puomit ja toisella tehtiin temponlisäys. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin voltti -> laukannosto ja puomit laukassa. Muuten ne meni hyvin mut laukka olis voinu olla hiukan aktiivisempi ja mun sisäjalka vammas mut muuten.




Tultiin kahta estettä ihan vaan suoraan laukassa. Ramona hyppäs iha hyvin mut mun sisäjalka vammaili vieläkin. Jalustimet oli kans puol reikää eri pituset, mut sille asialle ei voi mitään. Vaihdettiin tehtävää niin että tultiin samat kaks estettä mutta kahdeksikossa. Tehtävä oli aika hankala koska tila kääntämiseen oli pieni jos tie meni vähäänkään pieleen. Kaikenlisäks noilla hevosilla ja poneille mennään melkein aina suoraan esteitä, eikä mitään superpieniä teitä esteille. Olihan se aika jees tehä tälläsiä kontrolliharjotuksia. Ramona ei kääntyny vaan kerran ja toisella kerralla se ei meinannu mutta käänty kuitenki, molemmat näkyy videolla.



Sitte loppuverkkana pääty-ympyröitä puomeilla ja samoja puomeja mitä alussa. Kun jatkettiin suoralle uralle piti lisätä ravia. Loppujen lopuks ramona alko hieman myötäämään niskasta ja liikku ihan superisti eteen! Mä vielä tuun toivomaan ramonaa esteille ja kouluun. Lopuks vaan käynnit ja alas selästä. Poni jatko joten menin mökkiin viemään kamat. 





Sain vielä julian erikoisluvalla (lue: Sain sen vuoks et se on viimenen perjantai ennen syksyä tallilla.) harjata spiritin läpi. Selvitin hännän ja harjan ja vedin pölärillä läpi koska se vaan pölis. Venyttelin lopuks ja jätin rauhaan. Rakastan tota ponia♥



Lauantaina herätys soi 6.10 ja koulussa piti olla 8.00. Hyvin ehdin vaikka väsytti sanoinkuvaamattoman paljon. Seiskojen juhla oli ruokalassa koska kasit ja ysit(?) oli vallannu keskushallin. Lopuks mentiin luokkaan ja saatiin todistukset. Kaikkien aineitten K.A oli 9.1 ja uusimpien kurssien oli 9.2. Tyytyväinen oon, koska laski kaks sadasosaa edellisvuodesta. Kutosella musiikki oli 8 ja nyt 9, kun taas hissa oli kutosella 9 ja nyt 8. Mutta ihan yleisesti ilonen oon todistuksesta.




Koulusta hiippailin kotiin ja puol kakstoista iskä haki mut ja käytiin syömässä. Lähettiin porvooseen serkun lakkiaisiin. Onnea vaan sinnepäin! Ruoka oli hyvää ja tuli ahdettua itteni ihan täyteen. Illalla kotia kohti ihan hirveen väsyneenä, mutta silti kökin ylhäällä ekan lomapäivän kunniaks.





Tänään heräsin puoli yheltätoista. Rauhassa päivitin vihdoin puhelimen ja eihän siihen ollu kun joku 5 päivitystä. Lopulta kun oltiin valmiita lähettiin tyttöjen kanssa aurinkolahteen. Oltiin siellä reilut neljä tuntia ja onnistuin hiukkasen punertamaan selkää ja toivottavasti ruskettumaankin. Olin kanssa hullu ja heitin talviturkin. Mulla oli pitkästä aikaa superkivaa ja näinhän mä saaran ja wilmankin nopee. 




Huomenna luvassa tallipäivä josta joko my day-video tai tallipäivä-video.

//Ida

6 kommenttia: