keskiviikko 31. joulukuuta 2014

2014 pähkinänkuoressa

Tammikuussa blogiin tuli uusi ulkoasu. Vaihdoin tuntia perjantain 19-20 tunnista torstain 19-20 tunnille. Blogi taukoili kiirestä johtuen. Tammikuussa oli lämmin ja jopa kentällä ratsastettiin ihan normaalisti. Ratsastuksia kertyi tammikuuhun todella monta ja vähän enemmän, kauden eniten ratsastuksia.


Helmikuussa aloitettiin estekautta, mutta pääsin vain kahdelle tunnille koko kuukauden aikana. Käytiin serkun kanssa kuvaamassa ralliautoja, tosin reissu oli hieman turha koska "se yksi" auto samahti heti rekasta laskeuduttuaan. Saatiin kuitenkin kuvailtua. Hiihtolomalla suunnattiin Gran Canarialle lämpöön. Kuukauden viimeisenä päivänä oli mun ja Spiritin 2. vuosipäivä

Maaliskuussa vietettiin Ankan synttäreitä paidattomien porukalla. Horse Fair messutkin tuli pyörähdettyä, sieltä ei tainnut tarttua mitään mukaan. Kuumeinen uuden kypärän metsästys kuitenkin pyörähti käyntiin. Tässäkin kuussa kävin ulkomailla, en kuitenkaan viroa kauemmaksi lähtenyt. Meillä oli estekausi käynnissä. Ratsastin myös viimeisen kerran Waltterilla.

Huhtikuussa päästiin jo kentälle ratsastamaan. Pääsiäis viikonloppu vietettiin Himoksella lasketellen viimeisiä mahdollisia lumisia viikonloppuja. Muuta ihmeellistä tässä kuussa ei tapahtunutkaan. Taisin myös pitää kolme kertaa pp-kerhoa.
Toukokuussa alkoi kevät jo näkyä selvästi. Mentiin vappuna tunnilla ilman satulaa erinäköistä humputtelua. Käytiin Kerttuilemassa Inan kanssa. Loppukuusta aloitettiin jälleen estekautta. Koulukin loppui ja samalla päätettiin kahdeksas luokka.

Kesäkuussa säät olivat iha mahtavat. Ensimmäisellä viikolla talleilin paljon ja puuhailtiin paljon kaikkea tallilla. Pian matka suuntautui Punkaharjulle jossa ehdittiin tekemään kaikennäköistä. Kuvattiin myös lyhytelokuva jonka muokattiin valmiiksi, renderöinti puuttui ja sitten vahingossa materiaalit menivät mustaksi koko videon ajaksi.. ja uudestaan en jaksanut muokata, ehkä vielä joskus. Kuukauteen mahtui myös maailman paras leiri ja parhaat ihmiset + ponit! Myös mun Lumia 800 sanoin itsensä irti ja elin hetken ikivanhalla HTC puhelimella, kunnes Lumia 925 liittyi perheeseen.
Heinäkuun alussa oli viikissä estekisat jonne menin kuvailemaan. Junailin itseni pian kuitenkin Lappajärvelle. Tulihan siellä sitten uitua, otettua aurinkoa ja vain rentouduttua. Kuvasin paljon vähemmän kuin aikaisempina vuosina, ehkä laatu korvaa määrän. Täytin 23. päivä huimat 15 vuotta. Kuukauden lopussa kävin ottamassa ennakkoon rippikuvat, jotka onnistuivat jotenkuten.

Elokuussa olin maailman parhaalla riparilla. Voin vannoa että ne ihmiset muutti mun elämää lopullisesti ja oon kiitollinen hyvästä seurasta! Riparin jälkeen oli aika palata kouluun. Ratsastus alkoi myös ja sain tutustua aivan uuteen Aladiniin. Rakastuin poniin ja tykkäsin siitä tosi paljon. Mulla oli myös 17. päivä konffis ja mulla oli huippukivaa. Hieman haikea fiilis toisaalta kun tietää ettei välttämättä tule näkemään osaa ihmisistä enään ikinä, vaikka ei asu niin kaukana todellisuudessa. 23. päivä lauantaina oli melkein vuoden odotettu juttu, nimittäin Cheek ja vielä ihan parhaassa seurassa. Loppukuukausi meni äänen palauttelussa ja keikkaa fiilistellessä. Ehdottomasti tapahtumarikkain kuukausi!

Syyskuussa alkoi ponikerho jota vedettiin Inan kanssa. Päädyin vaihtamaan tuntia tiistaille 19-20, torstain ollessa huono päivä isoskoulutuksen takia (tosin päädyin keskiviikon iskoon). Käytiin katsomassa huikea imitaatioshow Stars show. Käväisin muutaman kaverin rippijuhlissa ja söin hyvin. Käytiin Lopen-mökillä päivävisiitillä. Manseesi-iltaa vietettiin tuutorien ja hoitajien kanssa. Koko kuukauden olin äärettömän onnellinen ja kaikki tuntui menevän putkeen. Vietin myös melkein kaksi viikkoa yksin kotona, äidin ollessa espanjan lämmössä.

Lokakuuhun mahtui TET-harjoittelu. Koulussa oli vuosittainen Autumn Ball, joka oli jälleen huikea. Tallilla tehtiin Iidan kanssa villejä löytöjä ponien sukutauluista. Pääsin myös 10kk tauon jälkeen Spiritin selkään. Käytiin katsomassa Sirkus Finlandian esitys, perinteitä kunnioittaen. Värjäsin myös hiukset kokonaan ruskeiksi ja hyvästelin liukuvärjäykset. Koulussa fysiikanjutut tuntuivat iha käsittämättömiltä. 

Marraskuussa pääsin Espanjan lämpöön ja siellä kuvailin ja shoppailin melkein koko rahan edestä. Suomessa odottivat ihan siedettävät kelit ja samalla ratsastuksessa estekausi oli pärähtänyt kunnolla käyntiin. Myös Rellun leirit tuli myyntiin ja ilmoitettiin itsemme sinne muutamien parhaitten kanssa. Melko rauhallinen kuukausi. Onnistuin kuitenkin saamaan Espanjasta pienehkön pöpön jota yritin parannella.

Joulukuu meni melko normaalisti. Viimeisellä ratsastusviikolla menin molemmat ilmansatulaa tunnit Aladinilla joka oli oikein fiksu poika. Kävin estekisoissa kuvaajamiehen roolissa. Jouluaatto viikko meni Lappajärvellä kuvaillen maisemia ja kuutta koiruutta. Säät alkoivat olla jäätävän viileitä. 28. päivä oli vuorossa koulukisat jonne Nasse pääsi mun ratsuksi. Myös kevätkauden ekana päivänä pääsin Ruutilla tunnille. Kauden ensimmäinen tunti mahtui myös tämän vuoden puolelle, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ratsastin yhteensä 57 tuntia viikissä ja rellulla n. 9 ½ tuntia.
Vietin tallilla n. 120 päivää.
Otin n. 11 000 kuvaa.
Kävin ulkomailla 3 kertaa.
Vietin lentokoneessa lähes 20 tuntia.
Kirjoitin blogiin vaivaiset 24 postausta.
Pidin n. 14 ponikerho kertaa.
Blogia katseltiin suunnilleen 13 000 kertaa.

Hyvää uuttavuotta kaikille lukijoille ja palaillaan ensi vuonna !

10 kommenttia:

 1. Oij tää oli tosi kiva, etenkin noi lopussa olleet esim. monta tuntia oot ridannu jne ;)

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva postaus ;)) kuvat oli oikein buenoja

  VastaaPoista
 3. Mille leirille oot menossa?

  VastaaPoista
 4. Tää oli tosi kiva :) Kivasti kokosit koko vuoden yhteen pakettiin ja aika monta kuvaa oot kyllä ottanu :D

  VastaaPoista
 5. Kiinnostaisi kuulla lisää noista villeistä löydöistä ponien sukutauluissa. Voisitko kertoa niistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä nyt muutamat hevoset olivat sukua toisillee, läheisempää ja kauempaa :D

   Poista