sunnuntai 12. lokakuuta 2014

nasta lautaan ja mummot hautaan

28.8. Tälläkertaa listassa ei lukenutkaan Aladin vaan Nasse. Olin ehkä hieman yllättynyt ponista, mutta siitä olikin aikaa kun olin ponilla mennyt ja halusin testata millanen se on nytten. Huomatkaa myös varuste mach mach, vihreetä ja ruskeeta (+ väripillkkuna mun pöksyt).


Maneesissa kapusin Nassen selkään ja laitoin hyvät jalustimet. Alkukäyntien jälkeen kerättiin ohjat ja ponien piti kävellä aktiivista mutta rauhallista käyntiä. Nassen kanssa homma hoitui helposti ja poni käveli hyvää käyntiä, piti vain vahtia ettei se mennyt kiireiseksi. Ravattiin hetki alkuverkaksi molempiin suuntiin ja taivuttelin ponia mahdollisimman hyvin. 


Verkan jälkeen tehtiin käyntisiirtymiset aina pitkien- ja lyhyiden sivujen keskelle. Nasse siirtyi alusta lähtien hyvin pienillä avuilla molempiin suuntiin. Pelkkiä vatsalihaksia käyttämällä se siirtyi käyntiin ja pohkeen hipaisulla raviin. Vaihdettiin käyntisiirtymiset ravin kokoamiseen, joka kesti vain muutaman askeleen. Nasse toimi välillä liiankin hyvin kun siirtyi käyntiin asti. Piti muistaa olla nopeasti pidätteen jälkeen jalan kanssa valmiina. Näitä kun aikamme hinkattiin siirryttiin normaaliin raviin.

Sitten olikin laukkojen vuoro. Laukattiin keskiympyrän puolikas ja yritettiin saada mahdollisimmat tarkat siirtymiset. Eka nosto oli aika surkea, en valmistellut Nassea tarpeeksi hyvin ja annoin turhan epäselvät avut. Seuraavalla kierroksella uudestaan ja sitten se onnistuikin aika hyvin. Mun piti muistaa olla rento ja yrittää vaan istua siinä laukassa ja ratsastaa sitä. Välillä meinas nassella alkaa kierrokset kovenemaan mutta voltilla se taas rauhottui ja malttoi vähän paremmin. Laukattiin molempiin suuntiin ja molemmat suunnat tais olla ihan jees.
Laukkojen jälkeen oli välikäynnit ja loppuravit. Loppuraveissa nasse oli tosi kiva ja rentoutu pätkittäin niskasta hyvin. Varsinkin ihan lopussa se oli todella tasainen edestä. Vaati kyllä hieman totuttelua sen pikkuinen ravi. Tykkäsin nassesta kuitenkin tosi paljon.


ps. pahoittelut pienestä tauosta, koulu ja muut menot painoi niin paljon että blogi ei oikeastaan ole ollut mielessä.

1 kommentti: