keskiviikko 27. elokuuta 2014

pikkuhiljaa paranee


Torstaina menin taas Aladinilla. Tälläkertaa oli iloinen kun sain mennä ponilla ja jatkaa edellisestä tunnista. Miten  ihmisen mieli voikaan muuttua niin nopeasti. Voin sanoa ihan suoraan että keväällä vihasin ratsastaa aladinilla. Tosin voin myöntää että ponilla joka oikeasti osaa mennä hyvin ja jota joutuu kuitenkin ratsastamaan on tosi paljon mukavampi mennä kuin sellaisella joka juntturoi apuja vastaan mitä kerkeää. Huomatkaa myös että oon jo paremmin kasassa tällä tunnilla kuin edellisellä!


Tälläkertaa mentiin maneesissa koska kentän pohja oli aika märkä ja täynnä lätäköitä. Aluksi poni oli tosi kova suusta ja ei tahtonu taipua, tuli ihan mieleen samainen poni viime keväänä. Sitten muistutin itseäni käsien kantamisesta, tarpeeksi lyhyestä ohjasta ja että sen on pakko liikkua eteen. Pikkuhiljaa poni tuli ajoittain paremmaksi ja tasaisemmaksi edestä, varsinkin ympyröillä. Koitin pitää ponin työn touhussa ettei se keksisi mitään ettei tartteiskaan tehdä töitä.

Molempiin suuntiin verkkailun jälkeen alettiin tekemään r-kirjaimeen volttia. Aluksi haettiin hyvä asetus ja että pysyttiin oikasti siinä voltilla ja se oli oikean muotoinen. Aladin taipui kivasti ja oli melko hyvin pohkeiden välissä. Sitten lisättiin siihen avotaivutus voltin jälkeen. Parit ensimmäiset avot oli tosi hyviä, sitten taisin ihan itse yrittämään liikaa ja poikitusta tai asetusta oli liikaa, ajoittain myös ulkolapa karkasi hallinnasta. Sain itseni kuitenkin kuriin ja sen jälkeen tuli taas hyviä pätkiä. Päästiin istumaan harjoitusraviin muutamien avojen jälkeen ja jatkettiin tehtävää samallailailla.Lisättiin laukkaa tehtävään, eli avon jälkeen suoristus ja sitten laukka ja päätyyn semmoinen ympyrä minkä mahtuu tekemään. Kaks ekaa laukkaa oli väärät koska ulkolapa oli karannut, korjasin ne kuitenkin sitkeästi ja kolmannella kerralla nousi oikea. Keksityin siihen että istuin satulassa ihan oikeasti ja että laukka pyöri, tosin se pyöri hyvin melkein vahtimattakin. Siirtymiset alaspäin hoitui suurimmaksi osaksi vain kiristämällä vatsalihaksia.

"keskityn siihen että istun satulassa" oi kyllä :D
Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin samaa tehtävää, ilman laukkoja aluksi. Avot ei meinannut onnistua ollenkaan kun en enään viitsinyt pyytää tarpeeksi, koska ajattelin että sitten tulisi taas tehtyä liikaa. Ratsastaminen on aika hankalaa. Sitten koin taas jonkun ihmeen valaistuksen, että nyt on pakko pyytää enemmän. Siedettäviä pätkiä tuli, toiseen suuntaan ne oli kuitenkin helpompia.

Yhdessä kohtaa tähän suuntaan tuli ehkä liian hyvä pätkä, Aladin oli tasainen edestä ja liikkui hyvin eteen. Hyvä ettei suu loksahtanut auki, sitten kun vielä saataisiin enemmän ja enemmän näitä hyviä pätkiä ja lopulta koko tunti olisi hyvää pätkää. Aina saa unelmoida ja olla tavoitteita. Pikkuhiljaa paranee.

tää oli se huikeen hyvä kohta, se oikeesti näyttää ponilta, kuskista ei sitten puhutakkaan XDD

Lopulta alettiin nostaa laukkaa avon jälkeen. Laukat onnistu heti paremmin tähän suuntaan ja poni laukkasi hyvin. Kerran se siirty raviin kesken laukan koska kuski vähän keskittyi matkustelemaan, hups. Loput laukat meni hyvin. Välillä poni meinasi unohtaa että avotkin kuului tehtävään ja olisi halunnut vain mennä. Ohjat välillä oli turhan pitkät ja niitä jouduin keräilemään, omat kädetkin sillin mahtoi välillä seikkailla. Tähän suuntaan onnistuin istumaan siellä laukassa paremmin ja poni kuunteli sisäpohkeen hyvin.Siirryttiin keventelemään pienten välikäyntien jälkeen. Molempiin suuntiin sai mennä ja yritin saada ponin rennoksi, välillä se onnistui ihan hyvin ja toisinaan jouduin tekemään muutaman ympyrän että sain sisäpohkeen läpi. Molemmat suunnat meni hyvin, mutta sitten kun piti palata vasempaan kierrokseen poni oli aluksi hyvä mutta sitten jotain tapahtui ja poni katsoi yläkautta silmiin ja kipitti. Siirryttiin käyntiin ja pidin ohjat niin kauan tuntumalla että poni olisi hellittäny, piti sitten vääntää voltti että se hellitti. Taputukset ponille ja pitkät ohjat.Kokonaisuudessaan tunnista jäi hyvä fiilis, meni paremmin kuin edellisellä kerralla. Kuitenkin ne viimeiset 2 minuuttia jäivät harmittamaan. Ensi tunnilla sitte yritän päästä vielä parempaan fiilikseen niin että loppuun asti poni olisi tosi hyvä, parempi kuin nyt.

Tällä tunnilla istunta oli jo paljon parempi, kuitenkin ratsastaessa ulkokättä alkoi särkemään ihan hirveästi. Yritin epätoivosesti pyöräyttää hartoita taaksepäin, silti särky jatkui. Nyt kuvia katsellessa huomaan että se oli osan ajasta ihan luonnottomassa asennossa ja ilman kyynärkulmaa + lepatti irti kyljestä minkä kerkesi. Eli esni tunnilla keskityn kunnolla siihen ulkokäteen ja yritän pitää sen rennompana kuin nyt. Kunhan saan kädet paikoilleen ja vielä vähän paremman ryhdin niin on jo paljon parempi!9 kommenttia:

 1. Vitsi ku oot kehittynyt paljon!! Ratsastat super siististi ja hyvin. Aladin näyttää sun kaa sairaan nätiltä, miks mä en osaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää kiittii ja tuuppas kokeilee aladinia nytte nii ihan varmasti osaisit! :D

   Poista
  2. Vois se muute olla iha hyvä ku mulle on jääny tost ponist semi ikävä fiilis :D Tylsää vaa ku mul ei oo paikkaa enää viikis :((

   Poista
  3. ymmärrän heeii :D ja kylhän sä aina voisit ottaa jonku irtotunnin :)!

   Poista
 2. Mäki yhdyn tohon naten kommenttiin meet ihan sika hyvin ja aladin näyttää tyytyväiseltä!!! Mäki haluisin osata !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos almaa! Ja tulisit säki kokeilemaan aladinia ;)

   Poista
 3. Mä yhdy 100% natteen ja almaan!! Ja ei toi voi olla sama aladin mikä oli siel ennen kesälomaa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos sullekki! Ja mäki oon ihan varma että se on ihan väärä poni xD

   Poista
 4. Sinut on haastettu!

  http://vaikeuksienkauttavoittoonn.blogspot.fi/

  VastaaPoista