lauantai 16. elokuuta 2014

Kevään tunnit yhtenä pakettina (2/2)

Tässä tulee nyt tää toinen osa. Vielä jos on jotain kysymyksiä niin kysykää täällä. Kohta tulee vastauspostaus.

17.4 Hertta luki listassa. Aluksi ajattelin että ihan jees mennä sillä, kunnes joku kävi kysymässä voidaanko mennä ilman satulaa ja kun sai niin eihän mun annettu mennä satulalla. Heitettiin satulat maneesin seinälle ja noustiin selkään. Hertan selkä oli ihan kamala, oikeasti. Ja ravi oli aluksi hirveetä, mutta lopputunnista pystyin jo vähän keskittymään muuhunkin kuin siellä pysymiseen. (Tai sitten en) Alkuverkkojen jälkeen tehtiin siirtymisiä ympyrällä ja laukannostoja. Laukan jälkeen oli aina semmoinen 5 sekunttia joka oli suurinta tippumisvaara-aikaa. En kuitenkaan tippunut kaikesta huolimatta. Loppujen lopuks heppanen oli oikein kiva!
24.4 Aladin oli vuorossa "pitkästä" aikaa. Ponimus oli kuitenkin yllättävän kiva varsinkin laukassa. Tehtiin pääasiassa volttia pitkälle sivulle. Tärkeä oli asettaa poni hyvin. Ravissa aladin oli välillä vähän lahnamainen, mutta liikkui vähän paremmin kuin yleensä. Laukka pyöri ihan sikahyvin ja ei tarvinnut kokoajan muistuttaa eteenpäin liikkumisesta. 
26.4 Aladin luki lauantain listassa, oli pakko alkaa vähän ratsastamaan rästejä. Mentiin puomeja tunnilla ja harjoiteltiin kevyen istunnan säilyttämistä siirtymisissä. Aladin oli ihan jees tunnilla, liikkui kivasti eteenpäin! Omakin kevyt istunta sai vähän treenausta.1.5 Hemuli ja vappu tunti, mentiin toki ilman satulaa. Hemulihan on sukua Hertalle ja molemmat omaavat hirveän ravin. Hemulin ravi tosin oli vähäsen kivempi. Tehtiin kaikkea hauskaa tunnilla. Laukattiin neljän puomin yli ja aina vähän ennen puomia hemuli hidasti ja oikein loikkasin sen yli. Heppamus oli ihan innoissaan ja viskoin välillä päätäänkin oikein hurjasti. Laukattii myös ilman käsiä/kättä ja ei ohjaus oikein meinannut toimia.. Hypättiin pienenpientä kavalettia ja hemuli oli ihana. Silmät kiinni aina hypyn aikana mutta heti sen jälkeen oli pakko avata jos hemuli alkoi "hurjastelemaan", kerran se ihan heitti päätään ja luuli pukkittavansa. Lopuksi käytiin pienellä maastorundilla. Oli ihan huikeen hauska tunti!1.5 Aladin sekä kavaletteja. Menin illan sennutunnille rästille ja hypättiin pieniä kavaletteja ja aladin oli yllättävän kiva. Täytyy myöntää että esteillä se on paaljon kivempi kuin koulutunnilla. Laukka pyöri hyvin eli tehtävätkin onnistui.
8.5 Hanna jonka nimi listassa yllätti mut. Tehtiin tunnilla voltteja ravissa ja laukassa. Tunti oli tosi kiva, paitsi että ratsastin ite liian vähän ja en vaatinut hannalta kaikkea. Varsinkin laukka oli jees.
15.5 Nelli ja mentiin koulua. Taidettiin tehdä lähinnä avoja koko tunti. Nelli toimi kivasti ja sain pitkästä aikaa edes vähän vihiä miten ponimus toimii. Parhaita laukkoja ei tullut kuville tai videolle mutta lähinnä tarkoitus oli, että poni laukkaa eteenpäin eikä loiki paikallaan + että laukka pyörii. Muutamat tosi hyvät laukat tuli.


15.5 Nasse. Pääsin iltatunnille vielä rästille ja sain yllätykseksi nasuponin. Hypättiin tunnilla jotain pientä ja nasse oli tosi kiva. Kahesti se meni esteestä ohi vaikka ekalla kerralla oli yli mennyt, ihan hupsu. Tykkäsin nassesta tosi paljon!22.5 Nelli. Tunnilla lähinnä tehtiin puomi-ympyrää ja treenattiin paljon kevyttä istuntaa. Nelli oli ihan ok, laukat meni vaihtelevasti mutta ei voi mitään. Lopussa yritin kovasti saada tamma rentoutumaan edes vähän niskasta, pätkittäin se jopa rentoutui vähän.

29.5 Nelli. Sain kokea ehkä elämäni rankimman tunnin, lisäksi vielä puolikuntoisena. Olin ollut koko viikon ihan jäätävässä flunssassa ja en ollut liikkunut kuin korkeintaan vessaan ja jääkaapille. Päätin kuitenkin mennä tallille ratsastamaan. Tunnilla hypättiin pientä ristikkoa ilman jalustimia ja ratsuna nelli. Saldona oli aivan liian monta läheltä piti tilannetta.. Nellin ravi ei ole mitään verrattuna sen laukkaan joka on ehkä liian hirveä. Hengissä kuitenkin selvisin ja mietin että en kuitenkaan tippunut ja saatiinhan me ihan kelpo suorituskin.


2.6 Nasse. Menin maanantaina rästille nassella ja poni oli jees. Sain itsekkin kokea pari valaistumista ja poni pysyi jopa melkein hanskoissa laukassa. Harmi vaan kuvaajat unohti tulla ja mitään materiaalia ei olekkaan. 

5.6 Ruuti. Omalla tunnilla mulle oli laitettu ruuti ja tottakai tykkäsin tästä vaihtoehdosta. Tunnilla mentiin linjaa ja aina puomin/kavaletin kohdalla piti kääntää voltti. Ruuti toimi hyvin ja jopa kääntyi joka kerta hyvin, kerran se yritti karata ulkoavuilta, muttei päässyt onneksi livahtamaan.
5.6 Ruuti. Mulla oli rästi viimesellä tunnilla ja senkin menin ruutilla eli pidensin vaan jalustimia ja jatkettiin matkaa. Tunnilla pää asia oli suoruus. Mentiin hetki myös ilman jalustimia. Tultiin keskihalkaisijaa ravissa käyntisiirtymisen kanssa. Myös pääty-ympyröitä käynti siirtymisen kanssa. Laukat tehtiin pitkällä sivulla. Pari kertaa nousi väärä laukka mutta seuraavilla kerroilla ne korjattiin. Ruuti oli tosi kiva! Oli kyllä kokonaisuudessaan kiva kausi!

2 kommenttia:

  1. Miks sulla muuten ylipäätään oli tää koko postaustauko? Taas tosi hyvä postaus! Osaat ratsastaa kaikil Viikin poneil tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vaan jotenkin jaksanut tehdä postauksia ja halusin ottaa vähän lomaa tästä puuhasta :D Kiitos!

      Poista