maanantai 19. syyskuuta 2016

Vaikeita juttuja


16.8 Listassa luki jälleen Onni. Jouduttiin menemään maneesissa, koska kenttä oli yksi iso vesilammikko. Verkattiin soikion mallisella uralla ponit ja Onni oli ihan ok, mutta tasaisen tahdin löytäminen oli vaikeaa. Usein itse en huomaa jos poni hieman juoksee, koska selkään se tuntuu vain reippaalta. Molempiin suuntiin verkkauksen jälkeen alettiin tekemään laukkatehtävää. Tarkoituksena oli mostaa laukka pitkän sivun lopusta ja laukata lyhyt sivu kaarena. Kuulostaa helpolle mutta ei todellakaan ollut sitä. Meillä yhteisenä ongelmana Onnin kanssa on laukka, se on kovin epätasapainoista ja etupainoista turhankin helposti. Lisäksi mun istunta ei vaan toimi, en tiedä mikä siinä on mutta se on jäykkä ja laukka ei vain rullaa helposti ja kivasti. Ohjatkin välillä pääsivät pitkäksi ja lörppyivät tyhjänä, koska poni nosti päätään taivaisiin. Hikitaussa väännettiin aika kauan laukkaa, kunnes kaikki sai edes jotenkin onnistuneet pätkät. 

Vaihdettiin suuntaa ja työskenneltiin ympyrällä ravissa ja laukassa. Pidemmällä pätkällä sain Onnin ajoittain kantamaan itsensä kivasti ja laukkaamaan hyvässä tahdissa ja rytmissä. Siirryttiin takaisin uralle tekemään väistöjä ja kun sain taisteltua avut läpi Onni väisti tosi hyvin. Mutta se vaati yllättävän paljon pidätteitä, ravissa usein teen liian vähän pidätteitä ja se kostautuu. Lopuksi nostettiin muutaman kerran laukat lyhyenvisun kaarelle myös toiseen suuntaan, joka onnistui jo hiukan paremmin. Ravattiin loppuravit joissa Onni venytti hyvin eteen ja alas.
2 kommenttia:

 1. Jos poni kipitti ja juoksi, niin mikset kokeillut jättää raippaa pois?
  Sulla on meinaan tosi, tosi pitkä raippa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska poni ei kuitenkaan juossut paljoa ja vaikka hetkittäin juoksisikin on se välillä hidas reagoimaan pohkeeseen. Ei se nyt mitenkään erityisen pitkä ole ja kyllä se ihan hyvin sietää sen olemassaolon.

   Poista