sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lupaan opetella tykkäämään susta


16.1 Listassa luki sellainen nimi että meinasin repiä hiukset päästäni. Päätin sitten yrittää tykätä tästä otuksesta. Jotkus saattaa arvata että Aladinin nimihän siinä komeili. Ponille heitin suitset päähän ja suunnattiin maneesiin. Hyppäsin ponimuksen kyytiin ja koitin säätää jalustimet. Alkukäyntien jälkeen ihan tavallinen alkuverkka. Tein ympyröitä ja loivia kiemuroita. Koitin saada Aladinin liikkumaan tasaisesti ja ettei tarvitsisi puskea sitä eteenpäin. Vaihdettiin suuntaa ja samalla yritin saada aladinia taipumaan. Välillä se onnistuikin ihan hyvin. Mun pitkä pinnani taitaa kuitenkin olla aladinin kanssa vähän lyhyempi, hermostun siihen tosi helposti. Halusin ottaa uusintaottelun joulutunnusta, joka oli lähinnä katastrofi.Tunnin pääaiheena taisivat olla avotaivutukset ja sulkutaivutukset. Ennen niitä tehtiin kuitenkin väistöjä. Aladin väistää helposti, mutta sen ravi "kuolee" ja se menee todella oudon tuntuiseksi. Kunhan ponin saa edes jotenkin eteenpäin niin väistöt onnituu hyvin. Taisin välillä poikittaa Aladinia liikaa. Kuitenkin sekin oli korjattavissa helposti sillä tutulla ja turvallisella ulko-ohjalla. Tehtiin väistöjen jälkeen avoja. Aladin tuntui välillä kovin sitkeältä, mutta muutamia hyviä avoja tuli. Avot on vaan jotenkin pinttynyt mun mieleen ja ne tuntuu ns. helpoilta eikä tarvii aina miettiä että mitenpäin siellä nyt olisi. 

Toista on sulkujen kanssa. Aluksi olin hieman sekaisin mihinpäin pitäisi töröttää. Sulkuja oon tehny vaan muutaman kerran enkä silloinkaan oo niitä sisäistänyt kunnolla. Nyt tällä nimenomaisella tunnilla koiun valaistumisen. Toki meidän sulut oli vähän omalaatuisia (jos näin voi sanoa). Tärkeintä kuitenkin oli että kuski tajusi edes jotain. Mäkin olen vain ihminen joka ei todellakaan tiedä kaikesta kaikkea. 

Päästiin lopuksi vielä laukkaamaan. Laukattiin pääty-ympyrällä. Laukattiin niin kauan kun käsky on laukata. Aladin laukkasi vasemmalle ihan ok'sti. Yhdessä vaihdeessa se hyytyi ja jouduin muistuttamaan raipalla. Sen jälkeen ponimus laukkasi hyvin ja sitä pystyi oikeastikkin jopa ratsastamaan. Toiseen suuntaan aladin oli ihan mahtava. Se laukkas tosi hyvin eteen ja laukka pyöri. Ei tavinnut selässä hirveästi tehdä. Hieno poni! Loppuravit, Aladin alkoi välillä vähän rentoutumaankin. Se oli vähän jännittynyt koko tunnin. Loppukäynnit ja poni talliin. Ehkä tän kerran jälkeen tykkään Aladinista vähän enemmän.


Seuraavana päivänä 17.1 menin tavalliseen tapaan tallille. Siellä pääsin ratsastelemaan illalla Waltterilla. Waltteri oli mukavan energinen koko tunnin, tehtiin samantyyppisiä juttuja kuin torstain tunnilla. Ja nyt täytyy kehua. Waltterin laukka oli ihan sika hieno! Se oli tosi eteenpäin menevää ja pyöri ihan matavasti. Laukattiin vaan yks ympyrä mikä on sinänsä harmi ettei sitä päässyt "enempää" ratsastamaan. Mutta yleiset fiilikset oli ainakin laukasta sikamahtavat!
Vanha kuva kesältä, ikävä näitä ilmoja!

//Ida

8 kommenttia:

 1. Jee ida oonki tässä ootellu postausta sun blogiin :) Ittelläni on kans aina ennen tuntia se ns. "ei aladiania-tunne" mut kyl YLENSÄ jää ihan hyvät fiilikset tunnin jälkeen :) Ja toi vika kuva on nii ihana, kesä <3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo aladin on aikamoinen ponimus ;) niimpä ♥

   Poista
 2. no teillähän menee hyvin ;) pitää tulla moikkaamaan :D

  VastaaPoista
 3. Sut on haastettu! :)

  http://kurastakultaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiitos, teen ton haasteen kunhan kerkeän :)

   Poista
 4. Kyllä sä Aladinista opit tykkää<3

  VastaaPoista